sajmon Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ehs z druzyny zginol na samym poczatku Boromir.. wiecej strat nie stwierdzono :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ehs z druzyny zginol na samym poczatku Boromir.. wiecej strat nie stwierdzono :P Pewnie w polowie ksiazki powiedzieli Tolkienowi, ze bedzie przeznaczona na rynek Amerykanski, to przestal usmiercac bohaterow :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Pr0^^ | LoleX* te 19 pnktow sa zajefajne omal sie nie p0płakałem ze śmiechu ROTFL na całego und3r salton film nawet niezły val kilmer poraz kolejny pokazuje ze jest nietuzinkowym aktorem. te tatuaze ma zajeb... zrobione polecam aha normalnie rani mnie jak te polskie pseudo tłumacze kalecza tytóły filmow przyklad z twojej listy Wiezien nienawisci - tozto normalnie jest smiechu warte qwa zbrukali taki zaje..bisty film takim tytułem (org.American History X) a co do LOTR III ROTK to jak zobaczyłem sceny batalist. z cz II to było 8O ale jak obejzalem cz3 to 8O 8O 8O 8O :!: efekty powalaja zwłaszcza jak jezdzcy rohanu przybywaja na odsiecz i w pełnym galopie npierd... w hordy orkow normalnie wgniata w fotel . tylko koncowka IMO troche za bardzo przeciagnieta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas_ Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Do waszej listy dorzucam Niebo nad Berlinem i Ostra jazde (chodzi mi oczywiscie o Broken Vessels czyli o kierowcow karetek szprycujacych sie opium a nie o Road Trip, komedie w ktorej smieszna jest tylko koszulka Atari). Jednoczesnie sie dziwie, ze ktos oprocz mnie widzial Funny Games co tez goraco polecam jezeli ktos lubi flim o tresci: Zaloze sie z wami, ze nikt nie dozyje poranka, a to wszystko w scenerii 2kowych seriali typu: weterynarz z alpejskiej wioski Ale wracajac do tematu :) - Powrot Krola ladnie zrobiony z przydlugawa koncowka i przydlugawym poczatkiem podczas gdy niektore sceny moglyby byc dluzsze. Oprocz tego nie podobala mi sie momentami niezgodnosc z ksiazką. Zaintrygowalo mnie np. co sie stalo z zlym czarownikiem Sarumanem, o ktorym w filmie padaja 2 zdania - po wnikniwych poszukiwaniach dowiedzialem sie: Wszystkie sceny z jego udzialem zostaly wyciete by mozna bylo sprzedac rozszerzona wersje DVD. Oprocz tego z ciekawostek nsa 2005 rok zapowiada sie premiere Tolkenowskiego Hobbita co oznacza ze Gwiezdne Wojny Episode 3 bedza mialy powaznego kasowego konkurenta. Szkoda tylko ze znow kreci sie to co bylo na poczatku na koncu. Piszac znowu chodzi mi o Star Wars a nie Młode wilki jedna druga :> MOJA OCENA 9/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondas Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Jak dla mnie 4- 1)Film czesto traci brakiem logiki no bo jak moze kawaleria wjechac na pikinierow od przodu? 2)Czemu wycieli odbicie shire i smierc sarumana? 3)Sceny batalistyczne sa super ale z tego co pamietam z ksiazki to chyba te mamuty takiej roli w bitwie nie odegrały 4)Szkoda że aktorstwo w tym filmie poza golumem jest raczej srednich lotow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 prondas 1 a co mieli ich otoczyc :lol: ?? zdeczka mniej ich było nie sadzisz... 2 spytaj sie jacksona 3 mysle ze to tylko jest na + jesli chodzi o film 4 hhmm mozna dyskutowac ale poco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 jak dla mnie to bomba - nawet jesli sa jakies ale :) szkoda ze juz po wszystkim i nie ma juz na co czekac (no chyba ze DVD Extended Edition) :-/ co do ale to w ROTK brakowalo mi wycietego nie wiadomo czemu watku Sarumana - w 1 i 2 czesci byl jedna z czolowych postaci i nie wiedziec czemu spotkal go los zaginionego w akcji :P ani widu ani slychu - chyba zdechl na wiezy ;P drugi minus to brak ukazania chocby przez pare sekund tego ze Shire tez dotknal chaos i zlo. Mozna bylo fajnie polaczyc przez pare minut motyw Sarumana i chaosu w Shire, ale niestety jak widac Jacksonowi sie nie chcialo :P Poza tym hobbici przez cala droge pieprzyli glodne kawalki o ratowaniu Srodziemia i ich rodzinnego Shire. Komus kto nie zna ksiazki moze sie wydawac ze hobbici zyli sobie w Shire milo i szczesliwie przez caly ten czas gdy nad Srodziemiem zapadl cien Saurona i jego pacholkow :P no i jeszcze troche mi brakowalo wiecej motywow z siejacym strachem Czarnoxieznikiem z Angmaru - latal i latal trafil na babe z dzieckiem i wylatal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Wlasnie obejrzalem ten jakze dlugo oczekiwany przeze mnie film i jestem zadowolony. Mimo, ze film trwa 200 minut, wydaje mi sie za krotki, czuje pewien niedosyt :/ Jakos nie czulem ogromu bitwy o Minas Tirith, a Jackson zapewnial ze ta scena calkowicie odda atmosfere walki. Wszystko dzialo sie za szybko. Gdy czytalem ksiazke, droga Froda i Sama do Gory Przeznaczenia wydawala mi sie wiecznoscia. Na ekranie tego nie widac :/ Poza tym zawuwazylem kilka drazniacych bledow (np. blizna na policzku Froda zmienia wielkosc i polozenie :o) Mimo tych "drobnych" bledow i niezgodnosci uwazam, ze film jest bardzo dobry, a moje uwagi wynikaja z wrazliwosci na wszelkie szczegoly. Fani Tolkiena nie powinni byc zawiedzeni, chociaz ja czuje sie odrobine rozczarowany. Spodziewalem sie czegos lepszego, po tak dlugim oczekiwaniu :twisted: Ale film to film. Jackson wyrezyserowal go wedlug swojej wizji. PS Pod wzgledem wizualnym najlepsza czesc trylogii, a muzyka jak zwykle swietna, czasem nawet psychodeliczna :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Wiesz - myślę, że oddać cały klimat Trylogii, wszystkie drobne smaczki i inne niuanse itp. w filmie się po prostu nie da. Musiałby trwać niewiadomo ile i kosztować równiez fortunę. To co zrobił Jackson jest naprawdę niesamowite - a wszystko wyszło mu to tylko dlatego , że sam jest wielkim fanem twórczości Tolkiena. Chwała mu za to , że zrobił tak świetny film a nie gniot w stylu Wiedzmina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Dobra nowina nawet bardzo dobra :D a mianowicie info o wersji rozszerzonej: Tekst pochodzi ze STOPKLATKI "Władca Pierścieni: Powrót Króla" trwała będzie 4 godziny i 15 minut. Oznacza to, że film wydany na DVD trwał będzie 55 minut dłużej niż jego wersja kinowa. Podobna sytuacja miała także miejsce w przypadku poprzednich części trylogii. Jej pierwsza część "Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia" w kinach trwała 178 minut. Wersja DVD miała 205 minut co oznacza, że była o 27 minut dłuższa. O 44 minuty dłuższa była natomiast druga część trylogii "Władca Pierścieni: Dwie Wieże", które w kinach trwały 179 minut, a na DVD 223 minuty. Informacja o tym, że wersja DVD "Powrotu Króla" będzie dłuższa niż jego wersja kinowa, nie powinna nikogo dziwić także z innego powodu. W sieci kilkakrotnie pojawiały się bowiem informacje, że Jackson usunął z ostatecznej wersji filmu ponad godzinę wartościowego materiału, czyli kilkanaście sfilmowanych i zmontowanych scen, które mają znaczny wpływ na fabułę obrazu (m.in. śmierć Sarumana, pasowanie Merry'ego na rycerza Rohanu, Domy Uzdrowień). Sam reżyser natomiast wielokrotnie podkreślał, że było to konieczne, ponieważ umieszczenie tych scen w filmie zakłóciłoby jego dynamikę. Jeśli w filmie znalazłyby się te usunięte przeze mnie sceny, z pewnością wpłynęłoby to na emocje z jakim odbierają go widzowie. Jednak nie należy się martwić. W wersjach rozszerzonych zamierzam umieścić tyle materiału ile jest to możliwe - obiecywał wielokrotnie reżyser. 55 dodatkowych minut oznacza, że słowa dotrzyma. Nie no mam ogromną nadzieje że multikino zrobi maraton z wszystkimi częściami lotra obliczyłem że trwały by one razem niecałe 12 godz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Mialem juz nie pisac, ale napisze 8) . Była na "Powrocie Króla" i film genialny. dołaczam sie do kazdego pozytywnego komentarza jaki był w tym temacie o tym filmie. Mowiac krótko, źwiężle i na temat: Plus: - MUZYKA!! <Gdzie mozna znaleść ściezke dżwiekowa z tego filmu> - Efekty specialne <troche armia umarłych wygladala troche sztucznie> - Obsada <krasnolud bije wszystkich> Minus <chyba jeden z mojej strony> - Brak smierci Sarumana, Domu Uzdrowien i pasowania Merry'ego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 - Brak smierci Sarumana, Domu Uzdrowien i pasowania Merry'ego. Ale w rozszerzonej to wszystko już będzie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SentineL Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Ma nadzieje ze wersja rozszerzona pojawi sie jak najszybciej. Juz nie moge sie doczekac... Jakby tak zsumowac wszystkie czesci rzoszerzone wychodzi 11h30min + 2 x 30 min przerwa = 12h30min w kinie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A co do muzyki juz mam kilka kawałkow ale nie moge znalesc piosenki giedy Aragorn spiewał podczas ukoronowania na Króla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A co do muzyki juz mam kilka kawałkow ale nie moge znalesc piosenki giedy Aragorn spiewał podczas ukoronowania na Króla. Utwor nazywa sie Return of the King :P PS Polecam BitTorrent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 film= dla mnie bomba! nie przepadam za tym typem filmow ale blo spue! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Obejżałem.....i mało pawia nie dałem, słabo się robi od tych wszystkich dłuuuuuuuużyzn :( Dla mnie to taki Matrix3- byle dużo łubu du, a sensu zero : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 no i akademia doceniła dzieło dżaksona 11statuetek rekord wyrownany ... :) (IMO bardziej na nie zasługiwał niz tajtanik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 (..) - Efekty specialne <troche armia umarłych wygladala troche sztucznie> (...) Polska jezyk cieszka jezyk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 żeby jeszcze zekranizował Jackson Hobbita i ew. Silmarilion w formie miniserialu ! dla mnie by było bomba! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 przegieli z tymi oskarami!!!!!!!!!!!!! :evil: wedlug mnie film jest przereklamowany, zobaczylem i do arcydziela mu daleko, po prostu ladnie pokazana bajka nic poza tym, powiem nawet cos gorszego, co wiekszosci moze sie niepsodobac, ostatnia trzecia czesc LOTR byla najnudniejsza, niektorych momentach efekty wolaly o pomste do nieba... cala ta oskarowa gala to zwykly teatrzyk, mial wygrac ten i tyle, podobnie bylo gdy wygrywal titanic!!!!!!! OSKARY TO NIC NIE WARTE WYROZNIENIA, TAK NAPRAWE CHYBA NIKT SIE Z NIMI NIE LICZY POZA SAMYMI AMERYKANAMI!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 żeby jeszcze zekranizował Jackson Hobbita i ew. Silmarilion w formie miniserialu ! dla mnie by było bomba! Utrzymany w klimacie starego Robin of Sherwood z muzyka Clannad - mniaaam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...