golomb111 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Są 3 switche 2 znich są już połączone Portem uplink - jak podłączyć jeszce ten 3 ?? tak aby wszystkie kompuery ze switcha nr1 i 2 się widziały ?? Uplinka już brakuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 switche mozesz laczyc po dowolnych portach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 switche mozesz laczyc po dowolnych portach ta? ja tam standardowo bym polaczyl: swicz1 U -------swicz2 U ---------swicz3 o tak U-oznacz uplink tu robisz uplinka na drugim koncu nie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 LuKaSeKbP: eeeeeeee o co Ci chodzi :?: switche maja autocross na kazdym porcie (zazwyczaj) wiec nie widze problemow, zeby je laczyc po dowolnych portach. Po za tym, jezeli cos nie pasuje, to kabel z cross'a zmieniasz na prosty i chodzi :? wiec nie kumam co chciales powiedziec :? na to samo wyszlo, no ale.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 noose: sorry ale gdzie ty widziales lowenda ktory ma detekcje crossa ;) ? Z naciskiem na lowend SOHO zaden stackowalny, rackowy, zarzadzalny czy **** go wie jaki za > 400 PLN ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja u siebie mam autocross na kazdym porcie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja u siebie mam autocross na kazdym porcie :P a jaki to swicz firma model & cena jaka zaplaciles &info czy uzywany czy nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja mam 2 planety: SW-500 & SW-800 i musi być na crossie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ja mam 1x surecom i 1x dlink (nie napisze modeli, bo nie mam teraz dostepu do obu :P). placilem za nie ok 150zl/szt a kupowalem nowki :] podlaczalem je i crossem i prostym, widzialy sie :] cala sie oczywiscie tez dziala :] (aktualnie na prostym :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 no wiesz... ja w jednym miejscu w mojej sieci tez mam na prostym.. ale z jednej strony sieci ssam 4000kb/s w odwrotna strone 1000kb/s wiec trzeba bedzie cos poprawic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 u mnie nie robi speed, bo tamten switch jest podpiety dla dwoch staruszkow (doslownie :]), ktorzy korzystaja z neta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staff Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ja mam siec zrobioną na swichach surecom ep 808sx - cena około 120-170zeta w zaleznosci gdze kupisz (5 portowe około 100-140 zeta) ale i tak sie opłaca bo mają automatyczny uplink i czy zrobisz krosa czy nie to i tak się widzą, polecam u mnie łączą ze sobą 16 kompów i chodzą spoko non stop bezawaryjnie, są nie do zdarcia. dodam ze wczesniej miałem kilka swichy planet-a ale je wymieniłem bo zasypiały szczególnie przy spadkach napięcia lub kilkusekundowych przerwach prądu- planet to porażka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 chyba dla ciebie planet to porażka ja na moich dwóch switchach przepchałem 5 TB i działają sliczniusi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alienwrecker Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Port uplink i zwykly port ruznia sie tylko ze uplonk ma 2 part kabli zamienionych jak urzyjesz kabla Crossover pomiedzy dwoma normalnymi portami to uzyskasz link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...