lklukas Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dysk taki jak w temacie ale nie jestem pewien czy coś można jeszcze z nim zrobić. Coś zaczęło się z nim dziać niedobrego. Pierwsze wysypały mi się partycje, po włączeniu kompa chodził tylko dysk C: winda się włączyła bez problemów, a pozostałe pratycje nie diałały(winda wyświetlała tekst że "dysk D: jest niesformatowany") Gdy wiąłem się za fdisk'a to wywaliłem partycje i zrobiłem nowe. Po restarcie dysk był nie podzielony, po kilku próbach fdiskowania prodgram mi napisał że Brak dysku stałego(czy coś w tym stylu) PLZ help Bios dysk wykrywa. Jak wiecie co to może być to powiedzcie. Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Mialem kiedys podobny problem z Quantumem. Sytuacja byla taka, ze dysk zaczal sie sypac. Usunalem partycje, lecz nie moglem zalozyc ich na nowo. Za kazdym razem zakladalem fdiskiem i po ponownym uruchomieniu komputera ich nie bylo. Dysk polezal sobie troche nieuzywany... i ktoregos dnia normalnie je zalozylem, z tym ze PQMagic'em... z tym ze od tego momentu pojawily sie na nim bady... Na twoim miejscu przygotowywalbym sie na zakup nowego HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ostatnio miałem bardzo podobny wypadek z takim samym dyskiem, tyle że u mnie dało się założyć partycje, gorsza sprawa była z ich formatowaniem. Po prostu w pewnym momencie zacinało się i za cholere nie chciało iść dalej (oczywiście szybkie formatowanie przechodził bez problemu). Ostatecznie problem rozwiązało formatowanie niskopoziomowe, jak na razie od tamtego czasu nie ma problemów z dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Już mam Maxtora 80GB ale ten IBM by się przydał. A jak go mogę mu zzrobić Low Level format? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Sciągnij soft ze stronki, zebyś nie szukał podaje linka. Zainteresuj się tym programem Drive Fitness Test (v3.51) i wykonaj erase disk co odpowiadał własnie nisko-poziomowemu formatowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 dzieki ale jak low level nie poskutkuje to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No to nie wiem, aż tak nie wgłębiałem sie w tematykę a ponieważ u mnie to zadziałało więc nie szukałem innego rozwiązania. Jeśli nie zadziała to raczej dysk będzie się nadawał jedynie jako przycisk do papieru :wink: chyba że znasz inne zastosowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 z tależy zrobić podstawki a z obudowy popielniczkę lol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...