BlockMan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wiec, niedawno kupilem od kolegi Leadtek-a Winfasta GF4 Ti 4400 A250. Podaje parametry tej karty http://www.explosivelabs.com/reviews/leadtek_ti4400/ Jak widac rediator to ma niezly i bez problemu powinno sie podkrecic jadro przynajmniej o to 25 Mhz i ramu tez powinno sie troche wycisnac... . Jak tylko podwayzszam np. o 10 mhz taktowanie jadra i pamieci to 3dmark po kilku sekundach sie zawiesza i nic nie mozna zrobic... pozostaje res...( nie dzialaja sztuczki z ALT+ CTR itd.... ) Dlaczego ta karta nie chce sie krecic ? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Moze zwieksz Vagp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlockMan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A jak to zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zwieksz w biosie VAGP i ewentualnie sprawdz chlodzenie na karcie (przesmaruj GPU pasta termoprzewodzaca) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlockMan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Czy to jest bezpieczne, ? i na ile powinienem zwieszkszy i co moze sie popsuc ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 dziwne ze ci sie wiesza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Mój Koles ma GeForce TI 4400 firmy MSI i ma identyczny roblem, jak go kreci do ok 300(rdzeń) i pmieci ok 600 to zachowuje si podobnie, poprostu PC sie zwiesza .... gra w Colina i ZONK nagle wszystko staje i OVER ... mysle ze tak jak ktos juz tu mowil mozna by sporbowac z zwiekszeniem Vagp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 I dlatego jak kupowac juz gf4 to nie Ti4400 tylko wypasik Asuska ti4200, który widać w podpisie jak sie kręci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nippom Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wiec, niedawno kupilem od kolegi Leadtek-a Winfasta GF4 Ti 4400 A250. Podaje parametry tej karty http://www.explosivelabs.com/reviews/leadtek_ti4400/ Jak widac... ...Dlaczego ta karta nie chce sie krecic ? :cry: Jaki czas dostępu mają gnaty pamięci na karcie ? Jeśli są to układy: 5.0ns DDR lub powyżej... to niestety tak będzie :? ...i nawet ogniwo Peltiera tu nic nie pomoże (z tym ogniwem podkręcisz GPU, ale tekstury będzie kaszaniło.......) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wiec, niedawno kupilem od kolegi Leadtek-a Winfasta GF4 Ti 4400 A250. Podaje parametry tej karty http://www.explosivelabs.com/reviews/leadtek_ti4400/ Jak widac... ...Dlaczego ta karta nie chce sie krecic ? :cry: Jaki czas dostępu mają gnaty pamięci na karcie ? Jeśli są to układy: 5.0ns DDR lub powyżej... to niestety tak będzie :? ...i nawet ogniwo Peltiera tu nic nie pomoże (z tym ogniwem podkręcisz GPU, ale tekstury będzie kaszaniło.......) ..."This card runs at a default clock speed of 275MHz for the GPU core, and 550MHz for the 3.6ns BGA RAM and decked out with a sizzling 128MB. " no ale żeby na 600 nie chciały.... moje 3,3 chodza na 700 co do Gpu to w zasadzie trudno wycisnąc coś wiecej niż 315-325 bez Vmoda... Zvmodem nawet 360-380MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlockMan Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wiece, moj qmpel sprzedal mi go za 400 zł z dozywotnia gwarancja... :D Tzn. jego szwagier pracuje w serwisie komputerowym i zawsze jakas inna karta by sie znalazla. :D Dlatego kupilem 4400. a i np. 4400 ma przepustowosc okolo 8 gb/s a 4200 ma jakies 7,4 gb/s czy jak sie podkreci tego 4200 na np.315/700 to duzo sie zwieksza przepustowosc gb/s ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wiece, moj qmpel sprzedal mi go za 400 zł z dozywotnia gwarancja... :D Tzn. jego szwagier pracuje w serwisie komputerowym i zawsze jakas inna karta by sie znalazla. :D Dlatego kupilem 4400. a i np. 4400 ma przepustowosc okolo 8 gb/s a 4200 ma jakies 7,4 gb/s czy jak sie podkreci tego 4200 na np.315/700 to duzo sie zwieksza przepustowosc gb/s ? Duzo, przy ustawieniach 315/700 jest troche bardziej wydajny jak 4600 i ma przepustowosc pewnie jakies 11gb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 w ti4200 szyna pamieci jest 128bit (czyli 16bajtów po 8bitów) czyli przy taktowaniu 700Mhz przepustowość ramu =700x16 czyli 11,2 gb/s jednak zaznaczam, ze moj gf4 defaultowo ma 275/600 (czyli to cos jak 4400) i na takich ustawieniach wykreca 12800 3dmark'ów a @312/700 14,7-14,8..w zależności jak sie uda....315 to ostatni stabilny próg, ale wynik jest slabszy niz przy 312 bo chłodzenie jest slabiutkie (orginalne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drew Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ja mam następujący problem, podkręcenie mojego ti 4200 niedaje praktycznie żadnego efektu, przy ustawieniach default wynik 3dmarka 10400 po podkreceniu nieważne czy do 280 rdzeń pamięć 600 czy 300 i 600 wynik podchodzi tylko do 10600, pozostały konfig to: Duron 1400@2100, Asrock k7s8xe, 256 DDR proszę o jakieś rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 A może po prostu karta jest ostro zajechana, bo pracowała długi czas na jakichś wyżyłowanych ustawieniach i nie zapewniono jej odpowiedniego chłodzenia. Mógł ulec uszkodzeniu jakiś stabilizator napięcia, teraz się przegrzewa przy OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drew Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 karta nówka ze sklepu, niekręcona wcześniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ja mam następujący problem, podkręcenie mojego ti 4200 niedaje praktycznie żadnego efektu, przy ustawieniach default wynik 3dmarka 10400 po podkreceniu nieważne czy do 280 rdzeń pamięć 600 czy 300 i 600 wynik podchodzi tylko do 10600, pozostały konfig to: Duron 1400@2100, Asrock k7s8xe, 256 DDR proszę o jakieś rady. miałem tak kiedyś pod xp ...to było po tym jak dorwałem sie do rivatuner'a.....straciłem 2,5k 8O w 3d'01 imusiałem system instalować od nowa bo cofasnie zmian nic nie dało :) Jeszcze jedno co mi przychodzi do głowy to przepustowość ramu...napisz ile masz w Aaida32 lub SisoftSandra A dlatego wspominam bo kolega na kt133A i xp1700+ ma to samo..niezależnie jak podkreci grafe i proca wyniki mu sie zbyt wiele nie zmianiają....(zbyt mały transfet ramu) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drew Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 wg. Aidy 32 odczyt z pamięci 2300, zapis 713 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 To wyniki bardzo dobre... a próbowałeś zainstalować najnowsze stery (1,17)do Agp?..może to cos zmieni http://download.sis.com/index_step1.php A i jeszcze jedno..jakiego masz windowsa i czy nie bawiłeś sie powerstripem lub czymś do "podnoszenia wydajności" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drew Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 mam najnowsze stery do AGP, system XP, nie niebawiłem sie power stripem, podkręcałem z pod windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 jedyne co mi przychodzi do głowy to..spróbuj w innym kompie (najlepiej na jakimś athlonie xp).... Nic narazie nie mogę wymyślić....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...