MichuM. Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Chce podlaczyc 16 kompw w cafejce internetowej na 1 mbit dsl od tepsy. Czy ktos ma jakies doswidaczenia w tej materii ? Chodzi o granie, ogladanie stron przy obciazeniu dsl jakas kazza itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 1 mbit na 16 kompow? Wyjdzie po 64 kbits na jeden komp.. Troszku malo ,ale twoja sprawa.. ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ale wszystkie kompy zazwyczaj nie beda razem w sieci siedziec wiec powinno styknac a jak nie dasz limitow (najlepiej dynamicznie) na usera to koles kazza moze zapchac cale lacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 RaF: to zależy od lokacji kafejki, kolo mnie kiedys była (1.5 roku temu) kafejka na SDI/10 PC, zapchana cały roboczy dzień, 60 % siedziało na p2p, 20 % grało, 20% http Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 1 mbit na 16 kompow? Wyjdzie po 64 kbits na jeden komp.. Troszku malo ,ale twoja sprawa.. ;| 5 z arytmetki, 1 ze znajomosci zagadnien sieciowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 U nas jest 1Mbit, ale na 13 kompów. Działa płynnie, choć nie rewelacyjnie. Grając w Counter-Strika CB 5na5 (5 osób na servie CS-ka) + 4 osoby internet śmigało bardzo dobrze. Niski ping ;] Ale w cafe mamy zakaz p2p, więc musi być pożądek :D Dużo zależy od administratora, czasami może wystarczyć 1Mbit, a czasami może nie wystarczyć 10 :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ja mam 10mbitów w domu i zapomału:(na jednego pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ja mam 10mbitów w domu i zapomału:(na jednego pc 8O 8O 8O Co ja bym oddał za 1Mbit na 1, a ty mówisz o 10 :oops: I jeszcze ci nie wystarcza ? wow Starry ile ty płacisz abonamentu. Pewnie z 3 tysiące :wink: Jestem w szoku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 apetyt wzrasta w miarę jedzenia? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretyn Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ja znam sieci z 20kilkoma kompikami na Neo 512 (640) i wszystko działą ok.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Płace za cały rok odrazu coś okoła 550,teras kur oceny na pułrocze słabe,stary muwi ze pozeganm sie z netem:(((ale to jet na 20%prawda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Nie no jestem w szoku... 10Mbitów za 550zł ? Stary gdzie ty mieszkasz? w Szwecji, Japoni? Jeśli możesz to podaj nazwę usługi, providenta... 3 maj się ;] Pozdro 4 u2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 :idea: Jemu chyba chodzilo o 555000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Płace za cały rok odrazu coś okoła 550,teras kur oceny na pułrocze słabe,stary muwi ze pozeganm sie z netem:(((ale to jet na 20%prawda:) Chyba powinno się nie rejestrować userów w wieku poniżej lat 10-ciu.... :-) Pewnie naszemu młodemu kolesiowi chodzi o to, że z serwerem jest połączony sieciówką 10Mbitów.... a co w świat to sam koleś nie wie i dlatego jest "zapomału" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Powinno spokojnie wystarczyć - jeżeli dasz szlaban na p2p - to wystarczy na pewno - sugeruje tylko dobry router sprzętowy z QoS - wtedy unikniesz problemów z chwilowym przciążaniem sieci przez pojedyńczych userów. 2M łącze i dobrze skonfigurowana sieć, pozwala na swobodne granie i buszowanie po necie dla 60-70 osób w sieci osiedlowej, gdzie ludziska siedzą na p2p więc 1M dla kafejki bez p2p będzie całkiem spox. Jedyny problem w tym, że 1M dsl@TPsa to dużo mniej niż 1M @ inny provider :( - niestety - tepsa jest jednym z paskudniejszych providerów... PS. Dane mi było obsługiwać centrum prasowe, gdzie dostaliśmy od Polpaku 2M łącze, z 2M CIR - heh - wtedy, jedyny raz widziałem, jak potężny transfer umożliwia coś takiego - i od tamtego czasu widze, jak prowiderzy oszukują :( (na szczęście nie wszyscy :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nie mam 10 a 15 latek:),www.zetosa.com.pladres providera i mam 10mbitół loncze,do bloku bodajze jest 100mbitów łoncze,jets to najszybszy proovider w mojej miejscowosci,to na inym loncyz bym nie miał z dc po 4mb/s???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 wronka: zanim cos wyslesz, wklej to do worda i niech Ci to sprawdzi, bo Twoja pisownia razie w oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 www.zetosa.com.pl Nie można wyświetlić strony - czy tylko u mnie? do bloku bodajze jest 100mbitów łoncze 100Mbitów powiadasz? Ciekawe, ciekawe :] A dotego w Tarnowie, ciekawe.... ;] Dobra nevermind :) 2M łącze i dobrze skonfigurowana sieć, pozwala na swobodne granie i buszowanie po necie dla 60-70 osób Święta prawda. Może kup jakiegoś kompa, zrób z niego linuxowy server, ustaw co trzeba i będzie git :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Spokojnie wystarczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Wronka, 100 i 10mbit to Ty mozesz miec kable, w transfery 4mbit z DC tez watpie ale po LANie jest to mozliwe i pisz porzadnie [Word -> Forum], bo to idzie czegos dostac patrzac na Twoje posty :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 wronka: zanim cos wyslesz, wklej to do worda i niech Ci to sprawdzi, bo Twoja pisownia razie w oczy.True, true :/ Coraz więcej takich ludzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Panie i Panowie on ma bodajże dzielone T3 ;) na ile kilkanaście kompów w sieci? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 a no fak lan t3 ale nigdy sie nie orjetuje ale mówią 10mbitów na mieszkanie,w xp pisze tesz 10mbitów,czyli jak to jest??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 a no fak lan t3 ale nigdy sie nie orjetuje ale mówią 10mbitów na mieszkanie,w xp pisze tesz 10mbitów,czyli jak to jest???Tak to jest żebyś przed wysłaniem każdego posta sprawdzał go w wordzie - prosimy. A że w Windowsie jest napisane 10 mbit to znaczy, że masz taką sieciówkę a nie taki internet :P W takim razie ja mam 100 mbit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 :lol: :lol: :lol: i tak sie dowiedzielismy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ty,ok to na jakim lonczu rekord a dc wyciągnie 7mb/s miałem taki rekord z rok temu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdimar Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 bajtów czy bitów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ty,ok to na jakim lonczu rekord a dc wyciągnie 7mb/s miałem taki rekord z rok temu? hmmm word by sie ewidentnei przydal ... albo powtórka z opuszczonych lekcji polskiego .... az mi wstyd ze ludzie w moim wieku potrafia robic takie i tyle bledow :twisted: ehhh a tak swoja droga to musze Ci przynzac ze naprawde masz tanio ... ja za rok place 74.90x12 ... hmmm duzo wiecej do ciebie :( prawie 1 tys :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Wronka: dwie uwagi. 1) powtorze sie - zanim cos napiszesz - do WORDA z tym :!: 2) Najpierw sie dowiedz w swojej firmie jakie masz lacze, a potem pisz, bo nie wierze, ze masz 10Mb/s dla siebie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Taaaak, 7Mb/s z DC ... ale kolega pewnie zapomniał wspomnieć, że mają/mieli lokalnego huba dc w sieci.... Wronka: może Twój Ojciec ma racje, jakbyś się pożegnał na jakiś czas z netem to może miałbyś czas na zgłębienie zagadnień ortografi w języku polskim, albo na zapoznanie się z funkcją sprawdzania pisowni w word`zie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...