Skocz do zawartości
MichuM.

dsl 1mbit tpsa

Rekomendowane odpowiedzi

U nas jest 1Mbit, ale na 13 kompów.

Działa płynnie, choć nie rewelacyjnie.

Grając w Counter-Strika CB 5na5 (5 osób na servie CS-ka) + 4 osoby internet śmigało bardzo dobrze. Niski ping ;]

Ale w cafe mamy zakaz p2p, więc musi być pożądek :D

Dużo zależy od administratora, czasami może wystarczyć 1Mbit, a czasami może nie wystarczyć 10 :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 10mbitów w domu i zapomału:(na jednego pc

8O 8O 8O

Co ja bym oddał za 1Mbit na 1, a ty mówisz o 10 :oops:

I jeszcze ci nie wystarcza ? wow

Starry ile ty płacisz abonamentu. Pewnie z 3 tysiące :wink:

Jestem w szoku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no jestem w szoku...

10Mbitów za 550zł ? Stary gdzie ty mieszkasz? w Szwecji, Japoni?

Jeśli możesz to podaj nazwę usługi, providenta...

3 maj się ;] Pozdro 4 u2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płace za cały rok odrazu coś okoła 550,teras kur oceny na pułrocze słabe,stary muwi ze pozeganm sie z netem:(((ale to jet na 20%prawda:)

Chyba powinno się nie rejestrować userów w wieku poniżej lat 10-ciu.... :-)

Pewnie naszemu młodemu kolesiowi chodzi o to, że z serwerem jest połączony sieciówką 10Mbitów.... a co w świat to sam koleś nie wie i dlatego jest "zapomału" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno spokojnie wystarczyć - jeżeli dasz szlaban na p2p - to wystarczy na pewno - sugeruje tylko dobry router sprzętowy z QoS - wtedy unikniesz problemów z chwilowym przciążaniem sieci przez pojedyńczych userów.

2M łącze i dobrze skonfigurowana sieć, pozwala na swobodne granie i buszowanie po necie dla 60-70 osób w sieci osiedlowej, gdzie ludziska siedzą na p2p więc 1M dla kafejki bez p2p będzie całkiem spox. Jedyny problem w tym, że 1M dsl@TPsa to dużo mniej niż 1M @ inny provider :( - niestety - tepsa jest jednym z paskudniejszych providerów...

PS. Dane mi było obsługiwać centrum prasowe, gdzie dostaliśmy od Polpaku 2M łącze, z 2M CIR - heh - wtedy, jedyny raz widziałem, jak potężny transfer umożliwia coś takiego - i od tamtego czasu widze, jak prowiderzy oszukują :( (na szczęście nie wszyscy :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.zetosa.com.pl

Nie można wyświetlić strony - czy tylko u mnie?

do bloku bodajze jest 100mbitów łoncze

100Mbitów powiadasz? Ciekawe, ciekawe :]

A dotego w Tarnowie, ciekawe.... ;]

Dobra nevermind :)

2M łącze i dobrze skonfigurowana sieć, pozwala na swobodne granie i buszowanie po necie dla 60-70 osób

Święta prawda. Może kup jakiegoś kompa, zrób z niego linuxowy server, ustaw co trzeba i będzie git :P

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wronka, 100 i 10mbit to Ty mozesz miec kable, w transfery 4mbit z DC tez watpie ale po LANie jest to mozliwe i pisz porzadnie [Word -> Forum], bo to idzie czegos dostac patrzac na Twoje posty :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no fak lan t3 ale nigdy sie nie orjetuje ale mówią 10mbitów na mieszkanie,w xp pisze tesz 10mbitów,czyli jak to jest???

Tak to jest żebyś przed wysłaniem każdego posta sprawdzał go w wordzie - prosimy.

A że w Windowsie jest napisane 10 mbit to znaczy, że masz taką sieciówkę a nie taki internet :P W takim razie ja mam 100 mbit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty,ok to na jakim lonczu rekord a dc wyciągnie 7mb/s miałem taki rekord z rok temu?

hmmm word by sie ewidentnei przydal ... albo powtórka z opuszczonych lekcji polskiego .... az mi wstyd ze ludzie w moim wieku potrafia robic takie i tyle bledow :twisted:

ehhh

a tak swoja droga to musze Ci przynzac ze naprawde masz tanio ... ja za rok place 74.90x12 ... hmmm duzo wiecej do ciebie :(

prawie 1 tys :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaak, 7Mb/s z DC ... ale kolega pewnie zapomniał wspomnieć, że mają/mieli lokalnego huba dc w sieci....

Wronka: może Twój Ojciec ma racje, jakbyś się pożegnał na jakiś czas z netem to może miałbyś czas na zgłębienie zagadnień ortografi w języku polskim, albo na zapoznanie się z funkcją sprawdzania pisowni w word`zie? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi