Skocz do zawartości
lspider

Benzyna ze smalcem

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznie od pierwszego stycznia "weszły" biopaliwa.

Co sądzicie o dolewaniu berbeluchy do benzyny?

Ja uważam, że kierowcy powinni mieć wybór. Jeśli ktoś chce tankować biopaliwa, niech tankuje, a jak ktoś nie chce, to niech tankuje normalną benzyne.

Cała nadzieja w Trybunale Konstytucyjnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hue hue hue... nastepny optymista ze szel bp statoil to kazdy swoje wozi :) tylko co te wszystkie tiry robia pod jedna rafineria ?:)

btw.. moze tak z drugiej strony na to popatrzec. teraz to naprawde sami kolesie na cpnie nie wiedza co nam leja... jeszcze sie moze okazac ze te biopaliwo bedzie lepsze w stosunku do tego co teraz lykamy bo przynajmniej bedzie jakimis tam normami i beda tego jakos tam pilnowac... tyle ze znow pojawia sie pytanie co sie stanie gdy do tej dzisiejszej _zagadki_ doleja jeszcze tego soku z trawy :o

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracuje na Shell'u.. jak narazie oficjalna informacja jest taka ze V-Power 95 i 99+ sa bez biododatkow... chyba ze sie cos w ciagu ostatnich dwoch dni zmienili...

99+ raczej napewno bedzie bez dodatkow z VP95 jeszcze niewiadomo...

kazda siec stacji ma obowiazek wykorzystac biopaliwa w pewnej ilosci... Shell wladowal wszystko w Eurosuper95 Millenium i Diesel...

zobaczymy co bedzie dalej... jak narazie ceny rosna.. gazu tez...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tyle ze lepiej jak by wprowadzili biokompotenty.

Teraz i tak juz taki syf kupujemy ze jak by to byla woda to juz dawno bysmy pomarli :?

Do paliw dolewany jest eter w duzych ilosciach dzieki czemu caly ten syf sie rozpuszcza i go nie widac. Po dodaniu tego biopaliwa syf sie by wtracal i trzeba by poprawic jakosc paliwa zeby tego nie bylo widac.

Jak ktos nie wierzy to niech wezmie skads eter, powacha go, zapamiata zapach ipotem wyjdzie na ulice gdzies w centrum. Orazu rzuci sie wam w nos ten specyficzny zapach. :evil:

Ludzie ktorzy jezdza do Niemiec widza ze na tamtym paliwie samochod jakos tak lepiej ciagniei jest bardzie posluszny na pedal gazu. :)

Ja jeszcze niemam samochodu ale straszy sie nie boi bo mamy diesla ktory przepali wszystko (oczywiscie odbija sie to na mocy i trwalosci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, V-Power 95 bedzie z biosyfem ale 99 oktanowa ma byc dalej importowana.

BTW- f.sr.pl to naprawde kopalnia wiedzy. Dobry wybor, michalak ;)

Ja przeglądam tylko 4 fora:

forum.purepc.pl

forum.streetracing.pl

forum.abit-usa.com i bardzo rzadko forum.cdrinfo.pl .

Co do forum.streetracing.pl to tylko je czytam, bo nie moge mieć własnego samochodu jeszcze więc nie będe dyskutował.

P.S.

draak_2002 startujesz w Modlinie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja bardacha 174kuce/1350kg...? ;) Eeee, moze jakas wysoka 16tke sie wykreci ale dopoki auta nie zmienie to nie.

Widziales moze plany SSS na ten rok? DUZO wiecej eliminacji!

Mniej więcej widziałem, dużo więcej zawodów i nie tylkow Modlinie.

Wiesz coś może na temat wypadku OZ-a bo na forum nic o tym nie ma, o ile wiem to RS4 jest skasowane.

P.S.

Ile może mieć na 1/4 Mili Audi A6 co waży 1490kg a ma silnik 1.8T ale po chiptuningu na ok. 180KM? 16 sekund czy więcej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz coś może na temat wypadku OZ-a bo na forum nic o tym nie ma, o ile wiem to RS4 jest skasowane.

8O :cry:

Nic nie slyszalem ale jesli faktycznie do kasacji to wieeeelka szkoda. OZowi naleza sie brawa za stworzenie SSS i za jego niesamowita maszynke...

Ile może mieć na 1/4 Mili Audi A6 co waży 1490kg a ma silnik 1.8T ale po chiptuningu na ok. 180KM? 16 sekund czy więcej?

A ile tam jest niutkow? Mysle, ze to bedzie jezdzilo podobnie do mondka czyli 16tka jest realna. Naturalnie ESP off (mnie nauka czystego startowania bez elektroniki zajela jakis 1k km) i bedzie OK.

Ta a6 to AWD? Jesli tak to lepsza trakcja ale tez o wiele wieksze straty na kolach... a wtedy ze 180km odejmij ~35% i juz przestaje byc wesolo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na 16 z groszami.

OZ jakby chciał się tym chwalić, to by to zrobił ;)

Draak

Nie Esp, a Asr ;)

Nm pewnie z 280 albo i lepiej.

Killer Oz-a jest oparty o S4 :) To na wypadek gdybyś zapomniał ;). Ale i RS4 wielka szkoda :(

Mondeo spoko furka ! :)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naturalnie ze ASR :)

Ale z tymi >280Nm to z lekka optymistycznie poleciales. 1.8T 180km ma ich 235...

Wiadomo, ze dlubniete przez program 180 kucow (ze 150) jest lepsze niz seria 180 ale nie AZ tak ;)

Co do OZowozu- pamietam, pamietam. Jakby skasowal ta S4 to bylaby to zaloba narodowa :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi