lspider Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Teoretycznie od pierwszego stycznia "weszły" biopaliwa. Co sądzicie o dolewaniu berbeluchy do benzyny? Ja uważam, że kierowcy powinni mieć wybór. Jeśli ktoś chce tankować biopaliwa, niech tankuje, a jak ktoś nie chce, to niech tankuje normalną benzyne. Cała nadzieja w Trybunale Konstytucyjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ej a pomyslales o przyrodzie??!!! Niedlugo fury bedą na cos co nie szkodzi swiatu, ludzie bedą musieli segregowac śmieci.. itp.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Masz morde jak NERGAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Masz morde jak NERGAL masz na mysli boga jednej z dawnych cywilizacji, czy tez rase psa?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 sluszna uwaga :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Może i było, ale to ważny temat i jeden topik to za mało. Już niedługo - ekologiczne papierosy (z dodatkiem owsa). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Co najfajniejsze ze to niby w trosce o rolnikow , tyle ze bedziemy musieli importowac rzepak bo w Polsce jest go zamalo zeby zaspokoic potrzeby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 na Shell'u V-Power95 i V-Power Racing 99+ sa i beda bez dodatkow :P tylko Diesel i zwykle 95 je maja :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 na Shell'u V-Power95 i V-Power Racing 99+ sa i beda bez dodatkow :P tylko Diesel i zwykle 95 je maja :> ja nie jestem tego pewien Shell nawet jak nie będzi to dziekuje za sporo ponad 4 zł za litr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 nawet jak nie będzi to dziekuje za sporo ponad 4 zł za litrmasz zatem 3 alternatywy.. a)jezdzic na 'smalcu':twisted: b)jezdzic rowerem :wink: c)placic >4pln :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 jakos nie chce tankowac biopaliw :? szkoda slow.... jak gora chce kasy to niech opodatkuje wodke i papierochy paliwo niestety trzeba kupowac a to jest k* przymus i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Spokojnie, akcyza na wódke i papierosy też wzrośnie. Na biopaliwach zarobią głównie właściciela zakładów spirytusowych, które będą przerabiać rzepak. Dlatego Gudzowaty niedawno kupił kilaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 :) po prostu kolejny kurde przekret naszego kOHANEGO pANSTFA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Moja niunia kwiczy nawet jak wleje niefirmowe pB 98. Biosyfu to ona nie powacha- szkoda mi mojej milo mruczacej V6tki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Przeciez stacje BP maja nie wprowadzac biopaliw wiec chyba narazie nie ma co sie przejmowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dokladnie. Shell rowniez. I tak zysk beda miec wiekszy niz te smieszne kary za nie dolewanie biokomponentow do paliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 hue hue hue... nastepny optymista ze szel bp statoil to kazdy swoje wozi :) tylko co te wszystkie tiry robia pod jedna rafineria ?:) btw.. moze tak z drugiej strony na to popatrzec. teraz to naprawde sami kolesie na cpnie nie wiedza co nam leja... jeszcze sie moze okazac ze te biopaliwo bedzie lepsze w stosunku do tego co teraz lykamy bo przynajmniej bedzie jakimis tam normami i beda tego jakos tam pilnowac... tyle ze znow pojawia sie pytanie co sie stanie gdy do tej dzisiejszej _zagadki_ doleja jeszcze tego soku z trawy :o pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dokladnie tak to wyglada :/ Jedyne importowane paliwo to V-Power 99+ a reszta to wacha z krajowych rafinerii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Dobrze, że Shel Vpower 99+ będzie bez bio[ciach!]a. Ale na forum.streetracing.pl czytałem, że tak będzie przez kilka miesięcy, później będzie vpower z biododatkiem. Ale może coś się zmieniło. Mam nadzieję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Tak, V-Power 95 bedzie z biosyfem ale 99 oktanowa ma byc dalej importowana. BTW- f.sr.pl to naprawde kopalnia wiedzy. Dobry wybor, michalak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 jak zaczna do vpowerki wpychac kompost to nie pozostaje nic innego jak zaopatrzyc sie w toluen :> tylko ze to juz wyzsza szkola jazdy i dla poczatkujacego chemika moze sie to skonczyc generalka silnika ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasheX Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Pracuje na Shell'u.. jak narazie oficjalna informacja jest taka ze V-Power 95 i 99+ sa bez biododatkow... chyba ze sie cos w ciagu ostatnich dwoch dni zmienili... 99+ raczej napewno bedzie bez dodatkow z VP95 jeszcze niewiadomo... kazda siec stacji ma obowiazek wykorzystac biopaliwa w pewnej ilosci... Shell wladowal wszystko w Eurosuper95 Millenium i Diesel... zobaczymy co bedzie dalej... jak narazie ceny rosna.. gazu tez... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 A ja powiem tyle ze lepiej jak by wprowadzili biokompotenty. Teraz i tak juz taki syf kupujemy ze jak by to byla woda to juz dawno bysmy pomarli :? Do paliw dolewany jest eter w duzych ilosciach dzieki czemu caly ten syf sie rozpuszcza i go nie widac. Po dodaniu tego biopaliwa syf sie by wtracal i trzeba by poprawic jakosc paliwa zeby tego nie bylo widac. Jak ktos nie wierzy to niech wezmie skads eter, powacha go, zapamiata zapach ipotem wyjdzie na ulice gdzies w centrum. Orazu rzuci sie wam w nos ten specyficzny zapach. :evil: Ludzie ktorzy jezdza do Niemiec widza ze na tamtym paliwie samochod jakos tak lepiej ciagniei jest bardzie posluszny na pedal gazu. :) Ja jeszcze niemam samochodu ale straszy sie nie boi bo mamy diesla ktory przepali wszystko (oczywiscie odbija sie to na mocy i trwalosci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Tak, V-Power 95 bedzie z biosyfem ale 99 oktanowa ma byc dalej importowana. BTW- f.sr.pl to naprawde kopalnia wiedzy. Dobry wybor, michalak ;) Ja przeglądam tylko 4 fora: forum.purepc.pl forum.streetracing.pl forum.abit-usa.com i bardzo rzadko forum.cdrinfo.pl . Co do forum.streetracing.pl to tylko je czytam, bo nie moge mieć własnego samochodu jeszcze więc nie będe dyskutował. P.S. draak_2002 startujesz w Modlinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Moja bardacha 174kuce/1350kg...? ;) Eeee, moze jakas wysoka 16tke sie wykreci ale dopoki auta nie zmienie to nie. Widziales moze plany SSS na ten rok? DUZO wiecej eliminacji! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Moja bardacha 174kuce/1350kg...? ;) Eeee, moze jakas wysoka 16tke sie wykreci ale dopoki auta nie zmienie to nie. Widziales moze plany SSS na ten rok? DUZO wiecej eliminacji! Mniej więcej widziałem, dużo więcej zawodów i nie tylkow Modlinie. Wiesz coś może na temat wypadku OZ-a bo na forum nic o tym nie ma, o ile wiem to RS4 jest skasowane. P.S. Ile może mieć na 1/4 Mili Audi A6 co waży 1490kg a ma silnik 1.8T ale po chiptuningu na ok. 180KM? 16 sekund czy więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Wiesz coś może na temat wypadku OZ-a bo na forum nic o tym nie ma, o ile wiem to RS4 jest skasowane.8O :cry: Nic nie slyszalem ale jesli faktycznie do kasacji to wieeeelka szkoda. OZowi naleza sie brawa za stworzenie SSS i za jego niesamowita maszynke... Ile może mieć na 1/4 Mili Audi A6 co waży 1490kg a ma silnik 1.8T ale po chiptuningu na ok. 180KM? 16 sekund czy więcej? A ile tam jest niutkow? Mysle, ze to bedzie jezdzilo podobnie do mondka czyli 16tka jest realna. Naturalnie ESP off (mnie nauka czystego startowania bez elektroniki zajela jakis 1k km) i bedzie OK. Ta a6 to AWD? Jesli tak to lepsza trakcja ale tez o wiele wieksze straty na kolach... a wtedy ze 180km odejmij ~35% i juz przestaje byc wesolo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Stawiam na 16 z groszami. OZ jakby chciał się tym chwalić, to by to zrobił ;) Draak Nie Esp, a Asr ;) Nm pewnie z 280 albo i lepiej. Killer Oz-a jest oparty o S4 :) To na wypadek gdybyś zapomniał ;). Ale i RS4 wielka szkoda :( Mondeo spoko furka ! :) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Naturalnie ze ASR :) Ale z tymi >280Nm to z lekka optymistycznie poleciales. 1.8T 180km ma ich 235... Wiadomo, ze dlubniete przez program 180 kucow (ze 150) jest lepsze niz seria 180 ale nie AZ tak ;) Co do OZowozu- pamietam, pamietam. Jakby skasowal ta S4 to bylaby to zaloba narodowa :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...