zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Witam! Mam HUNT-KEYA [tego nowego] i kilka pytan jesli chodzi o to czy takie napiecie jest ok... W IDLE napiecia sa niezle, ale w STRESIE sa - lepsze! Bo +12 - 11.98, +5 -> 4.8, a w idle troszke inaczej [ zreszta to AIDA, a EPOX sporo "zmienia"] Niepodoba mi sie tylko TO: "-12 V" ->> "-12.77V" Co to ma byc? Co to w ogole jest :) Co z tym mozna zrobic? Czy to dobrze czy BARDZO ZLE? Pozdrawiam zavader Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 miernik prawde Ci powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No dobrze, wiem ze miernik to przyborkin, ale pytam z ciekawosci czy takie COS to w ogole jest...?? Wlasnie :) {pprzeciez to odchyl prawie 0.1 V!!! Za co w ogole odpowiadaja poszczegolne napiecia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgodnie z specyfikacją ATX 2.1 napięcia -12V i -5V mają zostać w ogóle wycofane. Ja w Antec TrueControl mam ba -12V: -12.32V... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Mam Chiefteka 360W i tez mam dziwnie napiecia.Zwłaszcza +12 w idle 12.21-12.59(tak sie wahaja).A w stresie 12.42-12.75.Reszta napiec w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Mam Chiefteka 360W i tez mam dziwnie napiecia.Zwłaszcza +12 w idle 12.21-12.59(tak sie wahaja).A w stresie 12.42-12.75.Reszta napiec w normie. Nie łam się :D Ja też mam Chiefteca 360W i napięcia też mam dziwne. Podczas testu Prime wyglądaja jak poniżej: +5 - 4,92V +12- 12,52V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No ja podczas PRIME na moim mam : +5 ->> 4.84 +12 ->> 11.98 I bardzo mnie to cieszy :) Hunt-Key LEPSZy od CHiefteca IMO :) [teraz beda bluzgi :)] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 mój chieftec to raczej 11.6 w stresie a potem sie wyłącza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No ja podczas PRIME na moim mam : +5 ->> 4.84 +12 ->> 11.98 I bardzo mnie to cieszy :) Hunt-Key LEPSZy od CHiefteca IMO :) [teraz beda bluzgi :)] a w koncu mierzyles miernikiem czy z odczytow mobo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Oj - moderator..... EEEE, panie bossie mierzylem oczywiscie ze... no ja nie chcialem... ikogo urazic ze... ja moge napisac 100 razy ze jak chcesz to CHeiftec Lepszy, bo ja naprawde nie chcialem i bardzo zaluje i tak naprawde to wiesz e to byl zart :) A tak na serio - Speed Fanem 4.09 - podobno najlepiej pokazuje napiecia :) A miernik bedzie w poniedzialek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Oj - moderator..... EEEE, panie bossie mierzylem oczywiscie ze... no ja nie chcialem... ikogo urazic ze... ja moge napisac 100 razy ze jak chcesz to CHeiftec Lepszy, bo ja naprawde nie chcialem i bardzo zaluje i tak naprawde to wiesz e to byl zart :) A tak na serio - Speed Fanem 4.09 - podobno najlepiej pokazuje napiecia :) A miernik bedzie w poniedzialek :) OKi wybaczam :D :D :D :D :D :D Ja nie twierdze ze chief musi byc lepszy od huntekya. Osobiscie mam chiefteca i jestem zadowolony. A tak serio to nie nalezy ufac odczytom mobo. Tymbardziej ze macie rozne plyty i pewnie rozne chipy odpowiadajace za pomiary wiec moga byc one naprawde bardzo rozne. Zreszta chocbyscie mieli te same plytki to rowniez roznie bywa. Oto odczyt +12 z mojego chiefa przy 240x8.5 1.85v reszta jak w podpisie +4x80mm na chlodnicy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No tak, rozumiem juz szysztko psze pana :) Skombinuje miernik i dopiero sie bede chwialil :) Ha! dzieki za info i pieknego screena :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Przepraszaqm za jeszcze jeden post - czy zeby zmierzyc napiecia tym miernikiem trzeba miec otwarty zasilacz :) [wiem ze to lamerskie pytanie] ? Ja mam to cacko jeszcze na gwarancji i nie chce nic psuc, wiec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 chieftec 420W i oto napiecia : 3,30 - 3,38V miernik twierdzi 3,44V 5,00 - 5,03V miernik mówi 5,08V 12V - 12,48V miernik powiada 12,52V -12V jest lol 1.05V -niemam zupelnie pojecia jakie powinno być ale to pewnie bąłd odczytu czy cóś -5V jest - 5,61V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Przepraszaqm za jeszcze jeden post - czy zeby zmierzyc napiecia tym miernikiem trzeba miec otwarty zasilacz :) [wiem ze to lamerskie pytanie] ? Ja mam to cacko jeszcze na gwarancji i nie chce nic psuc, wiec? jest takie cos jak opcja edit :D :D co do pomiarow to wystarczy ze podepniesz sie pod +12V z molexa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Moge sie POD CO PODPIAC :)?? Mole.. co? :) Jesli chodzi o napiecia to jestem noob i nawet nie wiem co za co odpowiada, ale nic nie znalazlem nawet w googlach :) Coz - jakis screen Pan moderator podrzuci i moze INSTRUKCJE dla blondunki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Moge sie POD CO PODPIAC :)?? Mole.. co? :) Jesli chodzi o napiecia to jestem noob i nawet nie wiem co za co odpowiada, ale nic nie znalazlem nawet w googlach :) Coz - jakis screen Pan moderator podrzuci i moze INSTRUKCJE dla blondunki? molex = wtyczka pod ktora podlaczasz np.: cdrom twardy dysk masz tam 4 kabelki dwa czarne to ground (masa) czerwony to +5 i zolty to +12 podpinasz + z miernika (kolorowy kabelek) pod zolty a minus z miernika (zazwyczaj czarny kabelek) pod czarny w molexie (ten blizej zoltego) wczesniej ustawiasz co chcesz czytac i odpowiednia skale na mierniku i czytasz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 DObra - IWLEKIE dzieki bo bym sie chyba ***** jakbym to dosdtal w swoje lapki :) I powiecie mi ze ja mam przypiac jakis kabelki pod ta wtyczke kiedy komp jest wlaczony:) Powiedzcie to mojej matce BUHAHAHAHAHA -> przeiciez ja sie zywcem spale :) No nie wiem czy sie odwaze -> ale ty zyjesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 DObra - IWLEKIE dzieki bo bym sie chyba ***** jakbym to dosdtal w swoje lapki :) I powiecie mi ze ja mam przypiac jakis kabelki pod ta wtyczke kiedy komp jest wlaczony:) Powiedzcie to mojej matce BUHAHAHAHAHA -> przeiciez ja sie zywcem spale :) No nie wiem czy sie odwaze -> ale ty zyjesz :) no wiesz innego wyjscia na odczyt napiec nie ma na tym to polega tutaj moasz fote zebys niczego nie zwalil moj molex rozni sie troche od tradycyjnego bo brak mu linii +5V ale chodzi o idee :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 lagier to moze zapodaj 2.1v na procu i spprawdz miernikiem 12v zobaczymy jak ten chieftec na prawde ciśnie :D bo ja to swojego sprzedaje czym predzej i napewno se 420 nie kupie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 lagier to moze zapodaj 2.1v na procu i spprawdz miernikiem 12v zobaczymy jak ten chieftec na prawde ciśnie :D bo ja to swojego sprzedaje czym predzej i napewno se 420 nie kupie IMO to przesadzasz :? Vcore 2V ,podczas 4h Prime, Chieftec 420W MBM5 pokazuje 11.61V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 lagier to moze zapodaj 2.1v na procu i spprawdz miernikiem 12v zobaczymy jak ten chieftec na prawde ciśnie :D bo ja to swojego sprzedaje czym predzej i napewno se 420 nie kupie IMO to przesadzasz :? Vcore 2V ,podczas 4h Prime, Chieftec 420W MBM5 pokazuje 11.61V A i widze że neonek siedzi na 12V tęz troche obciążą :) @POWER BY AMD Hmm chieftec 420W zły ??/ że za słaby ?? hmm....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 siedzi neonek,dwie katody,dwa swiecace wentyle i jedna niebieska dioda :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 mi jak te abitowskie gówienko pokazuje 11.61V i zapuszcze 3dm to w 1 teście wyłącza mi kompa a wiatraki na zasilaczu 1380-1400rpm powietrze normalnie ciepłe( znaczy takie jak zawsze) a myśle ze po mału chieftec 420w tez zaczyna nie starczać na forum juz nie 1 osoba che go sprzedać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 mi jak te abitowskie gówienko pokazuje 11.61V i zapuszcze 3dm to w 1 teście wyłącza mi kompa a wiatraki na zasilaczu 1380-1400rpm powietrze normalnie ciepłe( znaczy takie jak zawsze) a myśle ze po mału chieftec 420w tez zaczyna nie starczać na forum juz nie 1 osoba che go sprzedać a przeczytales co ja napisalem wyzej ?? :? (stress 11.93V) zmierz te napiecia miernikiem :!: te abitowe pomiary to mozna sobie wsadzic wiesz gdzie jak nie wystarcza jak wystarcza pieknie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 mi jak te abitowskie gówienko pokazuje 11.61V i zapuszcze 3dm to w 1 teście wyłącza mi kompa a wiatraki na zasilaczu 1380-1400rpm powietrze normalnie ciepłe( znaczy takie jak zawsze) a myśle ze po mału chieftec 420w tez zaczyna nie starczać na forum juz nie 1 osoba che go sprzedać abitowskie pomiary i abitowskie pomiary... tak jak mowi VIP wez sobie miernik do reki i wtedy sprawdz. A moze masz 11.10 ;) :lol: Winbond W83627HF na abicie to stanowcza pomylka :/. Ja na chiefa zlego slowa nie moge powiedziec w budzie rowniez mam swiecace 3x80mm do tego 2 hdd cdrom etc etc Po co mi go wymieniac jak wystarcza nierozumiem. Chieftec nigdy jeszcze mnie nie zawiodl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 mi jak te abitowskie gówienko pokazuje 11.61V i zapuszcze 3dm to w 1 teście wyłącza mi kompa a wiatraki na zasilaczu 1380-1400rpm powietrze normalnie ciepłe( znaczy takie jak zawsze) a myśle ze po mału chieftec 420w tez zaczyna nie starczać na forum juz nie 1 osoba che go sprzedać a przeczytales co ja napisalem wyzej ?? :? (stress 11.93V) zmierz te napiecia miernikiem :!: te abitowe pomiary to mozna sobie wsadzic wiesz gdzie jak nie wystarcza jak wystarcza pieknie :D no spoko to ciekawe czemu mi se komp wyłacza czyżby zasiłka była za bardzo opciążona ?? a zapodaj sobie jakąś lepszą grafe i jeszcze ja @ ustaw 2.1v i ciekawe czy w tedy tez bedzie taaki twardy ten twoj chieftec no ofens ja kumam to ze miernik to miernik a odczyty z mobo moge se byćjakie chcą ale nie wierze juz w chiefteca miałem hunt keya 300w i lepiej radizł se z tym sprzetem co posiadam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 obiecuje ze jak jak sie dorobie miernika to podam napiecia w momecie kiedy mi sie komp wyłacza jak ktoś mi nie wirzy prosze bardzo pytać niemca świadek naoczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 obiecuje ze jak jak sie dorobie miernika to podam napiecia w momecie kiedy mi sie komp wyłacza jak ktoś mi nie wirzy prosze bardzo pytać niemca świadek naoczny widze ze ty masz ciagle pretensje do chifteca 8O ja mam to cow popisie (procek @1,93V) do tego w sumie 7 wentyli 80mm i miernik podczas prime pokazuje 11.82-11,89 i wsztstko chodzi cacy BTW moja grfa chyba troszki wiecej ciagnie proadu niz gf4 ti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 :D nie stresuj sie tak bo Ci jeszcze jakas aorta strzeli zreszta z czym do ludzi....Chief360W to juz raczej nie do takiego OC,a jak sobie kupisz Chiefa 420W to wtedy komentuj ,bo narazie takie spekulacje czy 420W wyrobi czy nie to mozna wsadzic dokladnie w to samo miejsce co pomiary abita :wink: BTW - jak bede chcial to sobie grafe zmienie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...