Lagier Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 mi jak te abitowskie gówienko pokazuje 11.61V i zapuszcze 3dm to w 1 teście wyłącza mi kompa a wiatraki na zasilaczu 1380-1400rpm powietrze normalnie ciepłe( znaczy takie jak zawsze) a myśle ze po mału chieftec 420w tez zaczyna nie starczać na forum juz nie 1 osoba che go sprzedać a przeczytales co ja napisalem wyzej ?? :? (stress 11.93V) zmierz te napiecia miernikiem :!: te abitowe pomiary to mozna sobie wsadzic wiesz gdzie jak nie wystarcza jak wystarcza pieknie :D no spoko to ciekawe czemu mi se komp wyłacza czyżby zasiłka była za bardzo opciążona ?? a zapodaj sobie jakąś lepszą grafe i jeszcze ja @ ustaw 2.1v i ciekawe czy w tedy tez bedzie taaki twardy ten twoj chieftec no ofens ja kumam to ze miernik to miernik a odczyty z mobo moge se byćjakie chcą ale nie wierze juz w chiefteca miałem hunt keya 300w i lepiej radizł se z tym sprzetem co posiadam daj troszeczke na looz. Grafe mam krecona tak jak w podpisie proc chodzil juz na 2.2V i napiecie nie spadlo ponizej 11.98v (wentyle na chlodnicy chodzily wtedy na +5). A jak spadnie i chief nie bedzie dawal rady to go wymienie to caly czas chce Ci przekazac a Ty ciagle rzucasz sie nie wiadomo o co. Szczerze mowiac to dziwi mnie strasznie ze przy takim configu jak Twoj ta zasilka nie wyrabia :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Rosio jak mam nie mieć pretensji jak hunt key 300w za 100zł jest lepszy od tego chiefteca który mnie kosztował 250zł. Mi 250zł drogą nie chodzi i po 1 ja bym z checia zapodał 2.25v gdyby mi zasiłka wyrobiła po 2 ja mam 9 wentyli w tym 3x delta 3delty=24w po 3 nie sadze zeby twoja grafa ciągneła wiecej od mojej 4tix _Vip_ nie stresuje sie tak bardzo zeby mi aorta strzelała ale nie lubie zmieniać z lepszego na gorsze z dokładaniem kasy a dodam ze dziwnie zachowuje sie ten miernik abitowski bo jak mialem HK to miałęm reset gdy miernik pokazał 11.09 lub było gdzieś w tych granicach i to tak jeszcze z takim v był stabilny w systemie a dopiero 3dm powodował restart ah a przy wymianie grafy zycze dobrej sztuki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 :D nie stresuj sie tak bo Ci jeszcze jakas aorta strzeli zreszta z czym do ludzi....Chief360W to juz raczej nie do takiego OC,a jak sobie kupisz Chiefa 420W to wtedy komentuj ,bo narazie takie spekulacje czy 420W wyrobi czy nie to mozna wsadzic dokladnie w to samo miejsce co pomiary abita :wink: BTW - jak bede chcial to sobie grafe zmienie :D hehe albo TrueControl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 teraz juz mam raczej kupca i bede chciał ja wymieniać tylko juz nie wem czy bede w stanie jeszcze raz zaufać chieftecowi myśle ze na razie wezme z robutki 420 przetestuje i zdam relacje zeby nei było..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 PbAMD...skomentuje to tak :lol: i skonczmy juz te gdybanie bo i tak nic z tego nie wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Heh - widze se sie klotnia rozpoczela a ja po prostu grzecznie zapytalem co zrobic z takim dziwnym napieciem :) No trudno - mozecie zamknac, jak chcecia, ja juz wiem co mam robic [miernik w dlon] i bede badal.... THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 a tam klutnia...my tylko dyskutujemy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Skoro juz jestesmy przy NAPIECIACH -> Moze mi ktos wyjasnic co sluzy do czego? Taka czysto techniczna wiedza... [VIP - jestes ON-LINE moze napiszesz?] Bo w FAQ'u nie znalazlem, a przydaloby sie krootkie wyjasnienie [chocby dla noobow] co jest do czego, jakie sa granice, czym mierzyc w jaki sposob to dziala itp..?? Mozesz wpisac tu jak ci sie chce albo zapodac mi jakiegos linka choc ja nic nie znalazlem [moze zle szukam:)]?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Skoro juz jestesmy przy NAPIECIACH -> Moze mi ktos wyjasnic co sluzy do czego? Taka czysto techniczna wiedza... [VIP - jestes ON-LINE moze napiszesz?] Bo w FAQ'u nie znalazlem, a przydaloby sie krootkie wyjasnienie [chocby dla noobow] co jest do czego, jakie sa granice, czym mierzyc w jaki sposob to dziala itp..?? Mozesz wpisac tu jak ci sie chce albo zapodac mi jakiegos linka choc ja nic nie znalazlem [moze zle szukam:)]?? Napięcie służy do zasilania komputera granice sa takie jak przewiduje specyfikacjia ATX co tu wyjaśniać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 tu nie ma raczej analogii z tym "co do czego" ,niektore plyty "ciagna"z lini 3.3V jak FRN2,a niektore z linii +12V jak NF7 zreszta ja sie nie znam,ja tu tylko sprzatam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 No dobra.... Tylko sprzatasz :) W sumie no fakt :) W takim razie THZ 4 Help, bede sie moze jutro tym miernikiem calym bawil i powiem czy warto tego Hunt-Keya kupowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Tak kwoli scislosci. Zapuszczony prime 4 wentyle na nagrzewnicy na 12v proc 233x9 1.825v memki 2.9v reszta to co w configu: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 jestes po prostu BOSKI :) Ale masz sexy miernik.. A jakie rurki okragle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 algier a mozesz napisać ile ci w tedy pokazuje w windbondzie tym czymś od abita to 1 prośba a2 to według tego co mi to windowsowe [ciach!]o pokazuje przy takim napieciu ja tez mam 11.92 ale jak zapodaje ponad 2 to juz jest mniej wesoło masz wc to chyba mozesz zapodać 2.1v na 20 min testy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no a poza tym to masz tego Hunt-Key HK400-Xp którego ja chem kupić mozesz powiedzieć coś o nim ile dałeś jak napiecia i w ogóle jak sie sprawuje moze na gg pogadamy jak bś mógł 4237411 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 no to ja sie wypowiem mam szefa 420W - proc @ 2347MHz @ 2.V 2 dyski (maxtor 30 i caviar 800jb) wypalarka scsi+kontroler - cdrom - fdd - wentyl na grafe i ykrecony ti4200 300/600 i napiecia takie w biosie idle 12 - 12.40 - miernik: 12.72 5 - 5.03 - miernik 5.15 sprzet absolutnie stabilny w momencie jak wlaczam prime95 miernik pokazuje 12.87 i 5.15 ....... no coz moglo byc lepiej... ale nie mozna tez zbytnio nazekac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 algier a mozesz napisać ile ci w tedy pokazuje w windbondzie tym czymś od abita to 1 prośba a2 to według tego co mi to windowsowe <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pokazuje przy takim napieciu ja tez mam 11.92 ale jak zapodaje ponad 2 to juz jest mniej wesoło masz wc to chyba mozesz zapodać 2.1v na 20 min testy ?? podczas gdy miernik wskazuje 11.98 winda pokazuje bardzo roznie raz tak samo raz 12.04 raz 11.96. Ale z autposji wiem ze co abit tym bardziej rozne wskazania np.: niektorzy na biosie D10 maja temp 10*C zawyzona ja mam tylko 3*. Co do vcore 2.0 to cos niedobrego dzieje sie z moim procem na 2.0 czy 2.1 wogole do windy sie nie laduje wiedzialem ze on nie lubi high vcore ale to juz przesada ;) ;) ;) Niedlugo go wymienie wtedy zobaczymy... pzdr BTW. LAgier not ALgier :!: to dwie rozne ksywki :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...