ChrisG Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 No zakupilem sobie xp1700+ i puscilem go na 2100+(1727 11x157) i zastanawiam sie jak uwas kreci sie ten procek moze pujdzie jeszcze wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 moj 1500+@ 1900+ a moze jeszcze cos moze :) ale teraz cieplo jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 No zakupilem sobie xp1700+ i puscilem go na 2100+(1727 11x157) i zastanawiam sie jak uwas kreci sie ten procek moze pujdzie jeszcze wyzej. www.overclockers.com zobacz sobie do bazy danych Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 www.overclockers.com zobacz sobie do bazy danych Pozdro Dexter ...tak a potem pomnoz przez 2/3 i dostaniesz realne wyniki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 czy na swicie nie ma jush uczciwych loodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 sa ale ja w wyniki te podane tam jakos nie bardzo wierze-chodzi o te gornej pulki. coz tego ze ktos ma niby 2,5GHz skoro ledwo winda mu sie uruchamia? no i azotu starczy na 2min pracy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Patrzaj w mój opis...... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 No zakupilem sobie xp1700+ i puscilem go na 2100+(1727 11x157) i zastanawiam sie jak uwas kreci sie ten procek moze pujdzie jeszcze wyzej.Spróbuj dojechać do pełnych 166. Powinien załapać wtedy "nieoficjalny mnożnik 1/5"choć podobno go nie ma... Jak nie da rady to odblokuj zejdź w dół z mnożnikiem i wal na maxa magistralą ile dała fabryka... A może wiesz jak u ciebie jest z tym mnożnikiem 1/5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Wszedzie przewija sie ten parszywy dzielnik 1/5 :evil: Dlaczego w instrukcji nie moze byc napisane "ma dzielnik 1/5" lub "nie ma dzielnika 1/5" zycie byloby prostsze :P Moj antek xp 1500+ @ xp 2000+ na 1,8V wiecej nie krecilem bo mam awersje do wysokich FSB :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jak se kupie nowy sprzęt to też cos napisze :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Wszedzie przewija sie ten parszywy dzielnik 1/5 :evil: Dlaczego w instrukcji nie moze byc napisane "ma dzielnik 1/5" lub "nie ma dzielnika 1/5" zycie byloby prostsze :P Moj antek xp 1500+ @ xp 2000+ na 1,8V wiecej nie krecilem bo mam awersje do wysokich FSB :? dlatego nie pisze bo oficjalnie go nie ma! A jak by wszyscy wiedzieli że jes to by nie kupowali nowszego modelu płyty, bo i po co skoro w starszym mają w zasadzie to samo? więc lepiej walnąć ściemę że nie ma i liczyć na dobry wynik na sprzedaży nowszej(=droższej)płyty. A co do istnienia tego mnożnika to ja wierzę że jest.Jeden koleś (teraz już nie pamiętam linka)udowodnił to jakimiś miernika że jest i tyle. To i tak było jak dla mnie zbyt mąre bym mógł wszystko pokumać ale i tak mnie przekonało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Oto "Moded Bios" dla KT3 ftp://ftp.heppen.be/MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 A może wiesz jak u ciebie jest z tym mnożnikiem 1/5? No to jest tak z tym mnoznikiem 1/5 .Jak mialem tb 1.4 fabrycznie odblokowany mnoznik spokojnie mozna bylo go puscic 7x200 bex podnoszenia napiecia na pamieciach.A to znaczy ze ten dzielnik 1/5 zeczywiscie jest na E-8kha+... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 a na 8KHA tez jest ten dzielnik 1/5 ??? plyty sie róznia w sumie tylko plusikiem w nazwie ( i chipsetem KT266 i KT266A ;(( )... bo cos za wczesnie kupilem moja plytke ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 A może wiesz jak u ciebie jest z tym mnożnikiem 1/5? No to jest tak z tym mnoznikiem 1/5 .Jak mialem tb 1.4 fabrycznie odblokowany mnoznik spokojnie mozna bylo go puscic 7x200 bex podnoszenia napiecia na pamieciach.A to znaczy ze ten dzielnik 1/5 zeczywiscie jest na E-8kha+... To jakos dziwnie jest z tym mnożnikiem. Ja twierdze ze go nie ma. Dlaczego? Kontroler SCSI chodzi poprawnie przy PCI na poziomie 39MHz. Powyżej tej czestotliwosci sa szopki i rozne kogutki. Na 8KHA+ powyżej FSB 157MHz wlasnie owe problemy sie trafiaja, a na 166MHz to juz calkowita porazka. Wniosek? Dla mnie oczywisty. Cos ten mnoznik jakis lipny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Panowie, nie mylmy pojec mnoznik to jedno, a dzielnik PCI to drugie :wink: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Panowie, nie mylmy pojec mnoznik to jedno, a dzielnik PCI to drugie :wink: :P mnoznik rozumiem jako np. 1/5 FSB. chyba jasne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...