Skocz do zawartości
ChrisG

Nowy zakup xp1700+ i Overclocking

Rekomendowane odpowiedzi

No zakupilem sobie xp1700+ i puscilem go na 2100+(1727  11x157) i zastanawiam sie jak uwas kreci sie ten procek moze pujdzie jeszcze wyzej.

Spróbuj dojechać do pełnych 166. Powinien załapać wtedy "nieoficjalny mnożnik 1/5"choć podobno go nie ma...

Jak nie da rady to odblokuj zejdź w dół z mnożnikiem i wal na maxa magistralą ile dała fabryka...

A może wiesz jak u ciebie jest z tym mnożnikiem 1/5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedzie przewija sie ten parszywy dzielnik 1/5 :evil:

Dlaczego w instrukcji nie moze byc napisane "ma dzielnik 1/5"

lub "nie ma dzielnika 1/5" zycie byloby prostsze :P

Moj antek xp 1500+ @ xp 2000+ na 1,8V wiecej nie krecilem

bo mam awersje do wysokich FSB :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedzie przewija sie ten parszywy dzielnik 1/5  :evil:  

Dlaczego w instrukcji nie moze byc napisane "ma dzielnik 1/5"

lub "nie ma dzielnika 1/5" zycie byloby prostsze  :P  

Moj antek xp 1500+ @ xp 2000+ na 1,8V wiecej nie krecilem

bo mam awersje do wysokich FSB  :?

dlatego nie pisze bo oficjalnie go nie ma!

A jak by wszyscy wiedzieli że jes to by nie kupowali nowszego modelu płyty, bo i po co skoro w starszym mają w zasadzie to samo?

więc lepiej walnąć ściemę że nie ma i liczyć na dobry wynik na sprzedaży nowszej(=droższej)płyty.

A co do istnienia tego mnożnika to ja wierzę że jest.Jeden koleś (teraz już nie pamiętam linka)udowodnił to jakimiś miernika że jest i tyle. To i tak było jak dla mnie zbyt mąre bym mógł wszystko pokumać ale i tak mnie przekonało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest tak z tym mnoznikiem 1/5 .Jak mialem tb 1.4 fabrycznie odblokowany mnoznik spokojnie mozna bylo go puscic 7x200 bex podnoszenia napiecia na pamieciach.A to znaczy ze ten dzielnik 1/5 zeczywiscie jest na E-8kha+...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na 8KHA tez jest ten dzielnik 1/5 ??? plyty sie róznia w sumie tylko plusikiem w nazwie ( i chipsetem KT266 i KT266A ;(( )... bo cos za wczesnie kupilem moja plytke ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest tak z tym mnoznikiem 1/5 .Jak mialem tb 1.4 fabrycznie odblokowany mnoznik spokojnie mozna bylo go puscic 7x200 bex podnoszenia napiecia na pamieciach.A to znaczy ze ten dzielnik 1/5 zeczywiscie jest na E-8kha+...

To jakos dziwnie jest z tym mnożnikiem. Ja twierdze ze go nie ma. Dlaczego? Kontroler SCSI chodzi poprawnie przy PCI na poziomie 39MHz. Powyżej tej czestotliwosci sa szopki i rozne kogutki. Na 8KHA+ powyżej FSB 157MHz wlasnie owe problemy sie trafiaja, a na 166MHz to juz calkowita porazka. Wniosek? Dla mnie oczywisty. Cos ten mnoznik jakis lipny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...