Quill Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Jak wyzej. Dodam ze ram jak juz to 333 a dysk Baracuda IV... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 przy twoim configu wybieralbym dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ja też :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 do niedawna mialem taki sam dylemat, wybralem dysk. baracuda iv jest natyle szybkim dyskiem ze nawet jak w grach cos zacznie dogrywac to przy tym procku prawie neibendzie wizdiec zwolnien, ja swojej decyzji niezaluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dusk Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 ram to podstawa ale tutaj DYSK zdecydowanie DYSK dusk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Jeżeli twój dysk ma rzeczywiście 4GB to kup nowy dysk. A jeżeli zabrakło tam poprostu zera, czyli masz dysk 40GB, to kupuj RAM (tego nigdy za mało ) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Cytat Jeżeli twój dysk ma rzeczywiście 4GB to kup nowy dysk. A jeżeli zabrakło tam poprostu zera, czyli masz dysk 40GB, to kupuj RAM (tego nigdy za mało ) :) Chyba "tego nigdy za dużo" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 dysk, twoj, to muzeum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 128Mb to naprawde malo ale 4Gb to juz przesada. Kup sobie nowy dysk ale jesli tak rzadko je zmieniasz to min. 80Gb. SIS 645 chyba sobie dobrze radzi z kilkoma obsadzonymi bankami pamieci ale tak na wszelki wypadek najpierw sprawdz jak bedziesz dokupowal RAM. Najlepiej sprzedaj 128Mb i jak ci fundusze pozwola to kup od razu 512Mb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 To ja lepiej se kupie ten dysk 40Gb 8O Bo widze ze tu jest zgodnosc jak cholera :wink: A co do pamieci to i tak jak juz kupie 512DDR 333 to sprzedam te 128DDR 266 bo po co ma mi spowalniac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 W twojej sytuacji wybrałbym dysk. Z ramem możesz troche poczekać bo na razie wysokie ceny. Sam czekam aż spadną bo też chce dokupić ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Cytat przy twoim configu wybieralbym dyskJa również. Bierz twardego... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 ja wlasnie ostatnio mialem taki dylemat i...wybralem dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Kup dysk, sprzedaj aktualne pamieci dorzuc troche kasy i kup 512 DDR (zreszta chyba takie masz plany) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Jak wyzej biez dysk, RAM jest teraz cholernie drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 eee..dopłaćz pare złotych i bierz 80 GB- nie wiele więcej droższy. Ja już nie mieszczę się u siebie 8O :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Dysk, najlepiej 80GB 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 oj, przydałby mi sie nowy dysk... mam 20gb, ale to wciąż mało, mało... zwłaszcza jak kazaa pracuje 10 godzin dziennie... Zamiana z 4 gb na 40 gb na pewno jest dobrym pomysłem. Skoro do dziś radziłeś sobie z 4 to pewnie nie prędko wykorzystasz nowe miejsce. Tak z ciekawości spytam: ILE defragmentuje się 80 gb? Czy ktokolwiek ma tyle na jednej partycji? Jak długo robi się gruntowny scandisk? U mnie to 10 godzin, więc odkąd mam swój dysk robiłem go tylko raz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Spoko 40 mi wystarczy (jakby co to sie dokupi :wink: ) A co do tego ramu to wlasnie tez zauwazylem! Ale juz powoli cena spada... Ps. Moze za rok sie poprawi :wink: :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Cytat Tak z ciekawości spytam: ILE defragmentuje się 80 gb? Czy ktokolwiek ma tyle na jednej partycji? Jak długo robi się gruntowny scandisk? U mnie to 10 godzin, więc odkąd mam swój dysk robiłem go tylko raz :) Jesli uzywasz scandiska i defraga z Windy to mozliwy wynik :) sytuacja przedstawia sie calkiem inaczej (czyt. krocej) gdy uzyjesz czegos Symantec'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 To jest jakiś soft? Do scandiska czy defraga? Moze do obu? Można prosić więcej info? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 łał :) robi wrażenie 4gb ja mam 80GB i już mi miejsca brakuje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Właśnie - bierz dysk, bo twój stary 4GB napewno jest jeszcze ATA33@5400rpm. Jak kupisz 40GB ATA100@7200rpm, zrobisz fachowo swapfile na dysku, to i tak komp dostanie trochę speed'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Co do tego ATA33@5400rpm to sie zgadzam, a plik swap fachowo sie da zrobic 8) A co do tej predkosci, duzo da zmiana dysku? Bo ten mi sie sra i przegrzewa jak cholera :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Cytat Co do tego ATA33@5400rpm to sie zgadzam, a plik swap fachowo sie da zrobic 8) A co do tej predkosci, duzo da zmiana dysku? Bo ten mi sie sra i przegrzewa jak cholera :cry: No co, ATA100 to teoretycznie 3x szybciej niz ATA33. Ale to tylko teoria, chociaż oczywiście będzie szybciej... Najwięcej zyskasz na transferze wewnątrz dyskowym, będzie duuużo szybciej, podczas kopiowania np. z partycji na partycję. No i ten swap, jak go zrobisz np. Nortonem Speed Diskiem (albo co ci tam pasuje) na krawędzi dysku, to te 7200rpm daje się odczuć. Oczywiście nie oczekuj "przesiadki z malucha do mustanga" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Cytat 128Mb to naprawde malo ale 4Gb to juz przesada. Kup sobie nowy dysk ale jesli tak rzadko je zmieniasz to min. 80Gb. SIS 645 chyba sobie dobrze radzi z kilkoma obsadzonymi bankami pamieci ale tak na wszelki wypadek najpierw sprawdz jak bedziesz dokupowal RAM. Najlepiej sprzedaj 128Mb i jak ci fundusze pozwola to kup od razu 512Mb. Kup dysk, a jak RAM to najlepiej w jednej kosci czasami z wiekszą ilością kości nawet tych samych producentów bywają problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...