Trendzik Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Właśnie na co....zamierzam opchnąć ja na allegro i kupić coś lepszego z obslugoą DX 9.0.....ale nie wiem co ! Co polecacie..?? Aby była lepsza od Geforce4 Ti 4200 ... Oraz oby cena nie była zaporowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 hm 'oby cena nie byla zaporowa' :? hmm napisz lepiej ile chcesz przeznaczyc na grafe :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ^ jw :-D 9600tx 9700/9800 i ten nowy fx chyba 5700.. testy obejzyj porownaj ceny ,,, tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Jak chcesz kartę która będzie miała podobną wydajność w DX8 do twojego GF4Ti to jedynie FX5700/5700Ultra lub Radeon 9600TX. Pozostaje kwestia ceny co zresztą kolega wyżej już napisał. Sam zastanawiałem się nad zmianą grafy ale zaczekam jeszcze. Gier praktycznie brak pod DX9 a benchmarki oglądać to się troszkę mija z celem. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 buahahaa 4ti gainwarda wymieniać na coś lepszego chcesz koleś ty na prawde musisisz sie nudzić kolega cubex bardzo dobrze napisał w dx9 se nie pograsz a karty które dorównają 4ti w dx8 so 2x droższe od tej twojej 4ti wiec płacić powiedzmy 400zł za obejżenie 2 testów wiecej w 3dm czy innych markach to wiesz co ... zainwestuje se teraz w procka ramy albo chłodzenie i kreć jak chcesz se odpalić aax4 czy chcesz coś w wiecej z tej grafy na dzen dzisiejszy to jest najlepsza grafa cena/wydajność jak kupisz coś lepszego to tylko przepłacisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 czyli się nie opłaca zmieniać tej karty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no jak dla mnie to bez sensu totalnie masz zawolnego procka do tej 4 a jak kupisz szybsza to w ogóle i weś sie za krecenie tej 4 bo 11k to bardzo mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ale ona nie ma radiatorów na pamięciach ... i troche się boję bo koleś mi powiedział że ją moge spalić jak zaczne podkręcać... i powiedział że i tak prawie się nie podkręci ta karta. Jest to dokładnie GeForce 4 Ti 4200 3,6ns ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Czy jeżeli ją podkręce to będzie jakaś różnica w grach ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 buahahaha ta karta sie nie podkreca weś powiedz ze jest głupszy niz ustawa przywiduje nie buj sie o karte bo kara ma zabezpieczenia a pamieci co 5mhz do pierwszych artefaktów i tez sie nie spala a w grach tez odczujesz róznice tylko mi nie mów ze ci sie tnie jakaś gra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 zgadzam sie całkowicie jesli zmienic TI 4 na cos lepszego w DX 8.1 i dobrego w 9.0 to minimum 9700 .JA bym na twoim miejscu poczekał z 3-6miechow i wtedy sprzedał ja tak samo zrobie bo jak narazie karzda gierka chodzi mo na MAX detalach przy rozdzielczosci 1280 a jak cos to zmniejsze na 1024 ale to pewnie jeszcze poczekam na taką gierke . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 No właśnie o to chodzi że mi się tnie. RalliSport Challenge...gdy ustawiam na max detali ..rozdziałka 1024x768 to gra się tnie i to często. A później to się dźwięk sypie. NeedForSpeed Underground zwalnia nieraz ..mam ustawione na max detali i rozdziałka 1024x768. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Podkrec karte, na 300/600 powinna isc, tak samo procek. Co do wymiany to FX5700/Ultra ; r9600xt lub r9700 nizej nie ma sensu nic kupowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 procek idzie max na 2000Mhz przy tym napięciu. Ale nie wiem czy jest sens podkręcać ponieważ temp. będzie wysoka. Podam wam mój wynik w 3DMarku 2003 ........... ok. 1500 pkt. to chyba troche mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 no ja mam podobny problem jak ty.. co kupić.. bo przesiadam sie z ti4200 ztym ze ja juz swojego sprzedałem... ty raczej problemu nie masz bo twoj na pewno swietnie sie kreci bo to GAINWARD ale ja na swoim prolinku mało co mogłem podkrecic.. (axpx8) na twoim miejscu bym na razie poczekał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 a możecie powiedzieć jak wyglądają te artefakty :) ?? Bo po podkręceniu karty z 250/513 @ 277@558 3D mark przeszedł bez problemów. Ale dalej nie chce iść bo ExpertTools nie pozwala mi dalej kręcić.....co zrobić aby można było w ExpertTool kręcić karte dalej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Do podkrecania uzyj PowerStripa. A artefakty to poprostu nie prawidlowe wyswietlanie grafki , prekłamania , dziwnie kropki ktoryn nie powinno byc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 No właśnie o to chodzi że mi się tnie. RalliSport Challenge...gdy ustawiam na max detali ..rozdziałka 1024x768 to gra się tnie i to często. A później to się dźwięk sypie. NeedForSpeed Underground zwalnia nieraz ..mam ustawione na max detali i rozdziałka 1024x768. No jak Ci się Rallisport Challange tnie w 1024x768 max detalach na XP2000 MHz to dla mnie to jest przedziwne bo u mnie na XP1700+ (1467? MHz) chodziły wysmienicie obie gry a 2000 MHz / 1467 MHz to masz 36% różnicy do tego jeszcze różnica FSB. może ta karta jest uszkodzona? PS. artefakty wyglądają jak artefakty czyli jak wszystko czego nie spodziewałeś się zobaczyć na monitorze a jednak wyszkoczyło :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 to człowieku ty chyba masz fsa 4x właczone ja se gram w obydwie gry bez krecenia karty i jeszcze sobie aax2lub 4 dodaje a pozatym to coś przesadzasz z cieciem bo przed chcwilą próbowałem grać w obydwie te gry w 1280 i obydwie bez mrugnięcia chodza płynnie (nie krecona grafa) po pierwsze cos masz zamało punkcików a po drugie na 2003 nie patrz bo tam karta ma fsaa 4x czego 4ti bardzo nie lubi a pozatym masz mało punktów bo ci obniza ze twoja karta testów nie przechodzi ja mma niecałe 2000 i wcale nie jest mi z tym zle na dzien dzisiejszy kozzystarz z wydajności tylko w dx8 wiec po co ci dx9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Uszkodzona ?? W jaki niby sposób...... Może coś powoduje konflikt.... Mam WInXP ... Detonatory 41.03(czy jakoś tak) Sterowniki z 2003 do SBLive!5in1 .... no i tyle Aha i jeszcze jedno. Mam pamięci EltroTech 3,5ns (wcześniej napisałem 3,6ns ale sprawdziłem na pamięciach i jest 3,5ns) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 stery do chipsetu najnowsze timingi pamieci i zapuśc 3dm podaj jeszcze raz najnowszy wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 hmmm ?? nie za bardzo rozumiem ... mam ci podać timingi pamięci ?? Czy mam je zmienić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 NeedForSpeed Underground zwalnia nieraz ..mam ustawione na max detali i rozdziałka 1024x768. zwalnia to delikatnie powiedziane. Moja tez nie wyrabia serio!! Czasem jak sie zakula to...moge jadac dziesiec innych rzeczy zrobic :D . Nie wiem czy cos sie w systemie poje....lo (choc nie pamietam bym cos grzebal), bo te klocki zaczely sie gdzies w okolicach 60 toru :evil: . A ta gierca ma takie odlotowe detale, ze jazda przy najmniejszych detalach jest...tragedia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 to ja was nie kumam ja bez krecenia karty gram we wszysko w 1024 max detali i nic mie nie skacze Trendzik podaj i zmien ja moozesz lepsze ustawić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Taa bo pewnie macie zapuszczone wygaszacze i inne glupoty, wizualne style i 100 uslug w tle a potem pytanie dlaczego zle chodzi, znam to juz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Taa bo pewnie macie zapuszczone wygaszacze i inne glupoty, wizualne style i 100 uslug w tle a potem pytanie dlaczego zle chodzi, znam to juz... zycze powodzenia. Max co sie dalo powylaczane wlacznie z uslugami. Jak zamula wejde sobie do menedzera zadan i jedyne co obciaza Proca to NFS-U Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Taa bo pewnie macie zapuszczone wygaszacze i inne glupoty, wizualne style i 100 uslug w tle a potem pytanie dlaczego zle chodzi, znam to juz... zycze powodzenia. Max co sie dalo powylaczane wlacznie z uslugami. Jak zamula wejde sobie do menedzera zadan i jedyne co obciaza Proca to NFS-U Bardzo bardzo Dziwne ze wam sie ta gierka tnie ja na moim Fx 5200 300 600 nie odczuwam najmniejszego zwolnienia a mam ustawione wszystko co sie da na max i rozdzielczosc 1024 768 . Proc mam 2.3 GZ . Hmm.. Moze sprobujcie te modowane sterowniki .. Sandstormy - ja na nich lece i musze przyznac ze są Super !!!! P.s Czy w nsf Underground jest tryb 16 32 bit ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Oto te timingi: DRAM Timing - 2,5 PRECHARGE TO ACTIVE - 3T TRAS NON-DDR400/DDR400 - 7T/10T ACTIVE TO CMD - 3T DRAM BURST LENGHT - 4 WRITE RECOVERY TIME - 3T tWTR for DDR 400 ONLY - 3 T Podałem ci wszystko prawie co było w biosie .... bo nie wiem jak się sprawdza te timingi.... Do Menphis: Mógłbyś zapodać te sterowniki SandStormy.....zanczy się link skąd można je pobrać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 hehe wiedzialem ze zaraz napiszesz ze masz wszystko powylaczane... ja odwrotnie mam wiekszosc efektow powlaczanych a w tle niezly download i upload na DC++ i inne i wszystko chodzi jak nalezy no ale wlasnie dlatego mam wszystko powlaczane bo u mnie wszystko chodzi jak nalezy :wink: a w takim razie musisz miec komp spod nieszczesliwej gwiazdy bo wiekszosci chodzi ok, a moze masz trojana? wirusa? albo cos? mowie powaznie bo za kazdym efektem stoi jakas przyczyna i nie ma inaczej. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaveN* Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nie wymieniaj - nie warto :-) pozdro... poczekaj do wakacji i wtedy 9700 powinien z 7oo zylka kosztowac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...