Skocz do zawartości
Trendzik

Zamiana GeForce4 Ti na.....??

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcesz kartę która będzie miała podobną wydajność w DX8 do twojego GF4Ti to jedynie FX5700/5700Ultra lub Radeon 9600TX. Pozostaje kwestia ceny co zresztą kolega wyżej już napisał. Sam zastanawiałem się nad zmianą grafy ale zaczekam jeszcze. Gier praktycznie brak pod DX9 a benchmarki oglądać to się troszkę mija z celem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buahahaa 4ti gainwarda wymieniać na coś lepszego chcesz koleś ty na prawde musisisz sie nudzić kolega cubex bardzo dobrze napisał w dx9 se nie pograsz a karty które dorównają 4ti w dx8 so 2x droższe od tej twojej 4ti wiec płacić powiedzmy 400zł za obejżenie 2 testów wiecej w 3dm czy innych markach to wiesz co ...

zainwestuje se teraz w procka ramy albo chłodzenie i kreć jak chcesz se odpalić aax4 czy chcesz coś w wiecej z tej grafy na dzen dzisiejszy to jest najlepsza grafa cena/wydajność jak kupisz coś lepszego to tylko przepłacisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buahahaha ta karta sie nie podkreca weś powiedz ze jest głupszy niz ustawa przywiduje nie buj sie o karte bo kara ma zabezpieczenia a pamieci co 5mhz do pierwszych artefaktów i tez sie nie spala a w grach tez odczujesz róznice tylko mi nie mów ze ci sie tnie jakaś gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie całkowicie jesli zmienic TI 4 na cos lepszego w DX 8.1 i dobrego w 9.0 to minimum 9700 .JA bym na twoim miejscu poczekał z 3-6miechow i wtedy sprzedał ja tak samo zrobie bo jak narazie karzda gierka chodzi mo na MAX detalach przy rozdzielczosci 1280 a jak cos to zmniejsze na 1024 ale to pewnie jeszcze poczekam na taką gierke .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o to chodzi że mi się tnie.

RalliSport Challenge...gdy ustawiam na max detali ..rozdziałka 1024x768 to gra się tnie i to często. A później to się dźwięk sypie.

NeedForSpeed Underground zwalnia nieraz ..mam ustawione na max detali i rozdziałka 1024x768.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam podobny problem jak ty.. co kupić.. bo przesiadam sie z ti4200 ztym ze ja juz swojego sprzedałem...

ty raczej problemu nie masz bo twoj na pewno swietnie sie kreci bo to GAINWARD

ale ja na swoim prolinku mało co mogłem podkrecic.. (axpx8)

na twoim miejscu bym na razie poczekał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a możecie powiedzieć jak wyglądają te artefakty :) ??

Bo po podkręceniu karty z 250/513 @ 277@558 3D mark przeszedł bez problemów. Ale dalej nie chce iść bo ExpertTools nie pozwala mi dalej kręcić.....co zrobić aby można było w ExpertTool kręcić karte dalej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o to chodzi że mi się tnie.

RalliSport Challenge...gdy ustawiam na max detali ..rozdziałka 1024x768 to gra się tnie i to często. A później to się dźwięk sypie.

NeedForSpeed Underground zwalnia nieraz ..mam ustawione na max detali i rozdziałka 1024x768.

No jak Ci się Rallisport Challange tnie w 1024x768 max detalach na XP2000 MHz to dla mnie to jest przedziwne bo u mnie na XP1700+ (1467? MHz) chodziły wysmienicie obie gry a 2000 MHz / 1467 MHz to masz 36% różnicy do tego jeszcze różnica FSB.

może ta karta jest uszkodzona?

PS. artefakty wyglądają jak artefakty czyli jak wszystko czego nie spodziewałeś się zobaczyć na monitorze a jednak wyszkoczyło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to człowieku ty chyba masz fsa 4x właczone ja se gram w obydwie gry bez krecenia karty i jeszcze sobie aax2lub 4 dodaje a pozatym to coś przesadzasz z cieciem bo przed chcwilą próbowałem grać w obydwie te gry w 1280 i obydwie bez mrugnięcia chodza płynnie (nie krecona grafa)

po pierwsze cos masz zamało punkcików a po drugie na 2003 nie patrz bo tam karta ma fsaa 4x czego 4ti bardzo nie lubi a pozatym masz mało punktów bo ci obniza ze twoja karta testów nie przechodzi ja mma niecałe 2000 i wcale nie jest mi z tym zle na dzien dzisiejszy kozzystarz z wydajności tylko w dx8 wiec po co ci dx9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzona ?? W jaki niby sposób......

Może coś powoduje konflikt.... Mam WInXP ... Detonatory 41.03(czy jakoś tak) Sterowniki z 2003 do SBLive!5in1 .... no i tyle

Aha i jeszcze jedno. Mam pamięci EltroTech 3,5ns (wcześniej napisałem 3,6ns ale sprawdziłem na pamięciach i jest 3,5ns)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwalnia to delikatnie powiedziane. Moja tez nie wyrabia serio!! Czasem jak sie zakula to...moge jadac dziesiec innych rzeczy zrobic :D . Nie wiem czy cos sie w systemie poje....lo (choc nie pamietam bym cos grzebal), bo te klocki zaczely sie gdzies w okolicach 60 toru :evil: . A ta gierca ma takie odlotowe detale, ze jazda przy najmniejszych detalach jest...tragedia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa bo pewnie macie zapuszczone wygaszacze i inne glupoty, wizualne style i 100 uslug w tle a potem pytanie dlaczego zle chodzi, znam to juz...

zycze powodzenia. Max co sie dalo powylaczane wlacznie z uslugami. Jak zamula wejde sobie do menedzera zadan i jedyne co obciaza Proca to NFS-U

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa bo pewnie macie zapuszczone wygaszacze i inne glupoty, wizualne style i 100 uslug w tle a potem pytanie dlaczego zle chodzi, znam to juz...

zycze powodzenia. Max co sie dalo powylaczane wlacznie z uslugami. Jak zamula wejde sobie do menedzera zadan i jedyne co obciaza Proca to NFS-U

Bardzo bardzo Dziwne ze wam sie ta gierka tnie ja na moim Fx 5200 300 600 nie odczuwam najmniejszego zwolnienia a mam ustawione wszystko co sie da na max i rozdzielczosc 1024 768 . Proc mam 2.3 GZ .

Hmm.. Moze sprobujcie te modowane sterowniki .. Sandstormy - ja na nich lece i musze przyznac ze są Super !!!!

P.s Czy w nsf Underground jest tryb 16 32 bit ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto te timingi:

DRAM Timing - 2,5

PRECHARGE TO ACTIVE - 3T

TRAS NON-DDR400/DDR400 - 7T/10T

ACTIVE TO CMD - 3T

DRAM BURST LENGHT - 4

WRITE RECOVERY TIME - 3T

tWTR for DDR 400 ONLY - 3 T

Podałem ci wszystko prawie co było w biosie .... bo nie wiem jak się sprawdza te timingi....

Do Menphis:

Mógłbyś zapodać te sterowniki SandStormy.....zanczy się link skąd można je pobrać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe wiedzialem ze zaraz napiszesz ze masz wszystko powylaczane... ja odwrotnie mam wiekszosc efektow powlaczanych a w tle niezly download i upload na DC++ i inne i wszystko chodzi jak nalezy no ale wlasnie dlatego mam wszystko powlaczane bo u mnie wszystko chodzi jak nalezy :wink:

a w takim razie musisz miec komp spod nieszczesliwej gwiazdy bo wiekszosci chodzi ok, a moze masz trojana? wirusa? albo cos? mowie powaznie bo za kazdym efektem stoi jakas przyczyna i nie ma inaczej. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...