Dares Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 oki u mnie chyba juz wsio wpariadkie :D . Godzina grania i zaciec nie bylo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Uszkodzona ?? W jaki niby sposób...... Może coś powoduje konflikt.... Mam WInXP ... Detonatory 41.03(czy jakoś tak) Sterowniki z 2003 do SBLive!5in1 .... no i tyle Do kart serii GF4Ti najlepiej Detonator 43.45, sprawdzałem to juz kilka razy na różnych platformach. Na tych "dętkach" wybija najwięcej punkcików w 3DMarku2001. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nie wymieniaj - nie warto :-) pozdro... poczekaj do wakacji i wtedy 9700 powinien z 7oo zylka kosztowac ;) Problem w tym czy jeszcze beda 9700 na wakacjach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 http://forums.guru3d.com/forumdisplay.php?forumid=47 Poczytaj zdecyduj która wersja ci najbardziej odpowiada sa 3 : 1 . X - "noralne" do gier z ladniejszymi kolorami lepsza wydajnością i wiekszym LOD - Poziom detali 2. QX - Max lod- niektórym przeszadza ( efekt piasku w CS - spróbujesz bedziesz wiedział o co chodzi ) 3.b - Do 3d marka aquamarka itp itd -- Ja chodze na xi jestem bardzo bardzo zadowolony Poczytaj dowiedz sie wszystkiego a linka znajdziesz na pewno tam chłopki podaja po 1000 razy ! Pozdrawiam ok Podaje bo "rzucil mi sie w oczy" link http://www.starstorm.3x.ro/ moze by dead link bo nie sprawdzałem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ale skąd je można pobrać?? Jak myślicie czy format coś da ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 znalazłem taką stronke http://www.starstorm.3x.ro/ Powiedziałeś wcześniej że X-oznacza jakość .... lecz jak widać na tej stronie do GeForce4Ti są StarStorm 44.67q (quality)....czy opłaca się to ściągać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 no spubuj tam gdzie masz te timingi wszedzie gdzie jest koncówka t albo poczatek cas dać 1 mniej (jak ci sie komp nie uruchomi to reste biosu bedziesz musiał zrobić podaj wynik 3dm przed i po tym jak to nie wypali to mozesz jeszcze zmniejszyć mnożnik i jechać z fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 czyli się nie opłaca zmieniać tej karty ??ja tez bym nie zmienial... a niedlugo bede mial kase moze nawet na 5900 ale po co?!??! lepiej poczekac do wakacji - w miedzy czasie cos ati zrobi i NV i wsio stanieje... ti4200 spisuje sie swietnie mimo iz taka stara wiec nie nazekaj - wykrec co mozesz i bedziesz zadowolony...albo nie... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 znalazłem taką stronke http://www.starstorm.3x.ro/ Powiedziałeś wcześniej że X-oznacza jakość .... lecz jak widać na tej stronie do GeForce4Ti są StarStorm 44.67q (quality)....czy opłaca się to ściągać ?? Słuchaj napisałem Ci zebys poczytał ! i zdecyduj sam !! Moim zdaniem sie opłaca !!!!!!!! Sciagnij zainstaluj i sie pochwal rezultatem ! tylko odinataluj stare sterowniki ! driver cleaner itp . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Sformatowałem dysk .. postawiłem nowego WindowsaXP SP1 + Detonatory 43.45 + ViaHyperion(najnowszy) i w 3D Mark 2001SE mam 10700pkt. (oczywiście robiłem test bez podkręconej karty graficznej) Nie mogę zmienić tych timingów ponieważ u mnie nie ma w żadnym z wyrazów .. wyrażenia ''CAS'' ..więc raczej nic z tego. Napisałem przecież wcześniej co mam w BIOSIE w zakładce RAMU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Sformatowałem dysk .. postawiłem nowego WindowsaXP SP1 + Detonatory 43.45 + ViaHyperion(najnowszy) i w 3D Mark 2001SE mam 10700pkt. (oczywiście robiłem test bez podkręconej karty graficznej) Nie mogę zmienić tych timingów ponieważ u mnie nie ma w żadnym z wyrazów .. wyrażenia ''CAS'' ..więc raczej nic z tego. Napisałem przecież wcześniej co mam w BIOSIE w zakładce RAMU ! kiepsko Ci sie kreci ta karta na takim procu powinno byc ze 12k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Trendzik ... jak masz do wydania ok 1300PLN to biez Herculesa 9800SE, mozna go przerobić na 9800 PRO a nawet 9800XT jeśli nie dysponyjuesz taką kasą to poszukaj na alegro..a może znajdziesz Radeona 9500 Atlantisa 256-bit'owego, którego można spokojnie przerobić na 9700 PRO!! myśla że jak go znajdziesz o będzie kosztował koło 700-800 PLN a warto!! sam zastanawiem sie nad którąś z tych kart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Trendzik ... jak masz do wydania ok 1300PLN to biez Herculesa 9800SE, mozna go przerobić na 9800 PRO a nawet 9800XT jeśli nie dysponyjuesz taką kasą to poszukaj na alegro..a może znajdziesz Radeona 9500 Atlantisa 256-bit'owego, którego można spokojnie przerobić na 9700 PRO!! myśla że jak go znajdziesz o będzie kosztował koło 700-800 PLN a warto!! sam zastanawiem sie nad którąś z tych kart masz ponad 16k;) hmm to ja mam u siebie w maxie 13,5 daj linka z 3dmarka bo ci nie wierze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Nic nie zmieniaj!!!!!!!!!!! Szkoda kasy. Podkrec sobie karte jakims programem(multum ich jest). W ciemno mozesz ustawic 300MHz dla procesora i 600MHz dla pamieci. Pozniej mozesz zaczac juz sie bawic w aptekarza i ostroznie dodawac kolejne MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Podkręciłem karte i zobaczcie wyniki.....Są bardzo interesujące 250/513 @ 285/580 wynik w 3D Mark2001SE to 11310 a teraz dalej.... GPU nie kręci się więcej komp się zawiesza...a pamięci szły dalej i podkręciłem go na 285/590 wynik w 3D Mark2001SE to 10870 ...tak , tak dobrze napisałem, po przetaktowaniu pamięci wzwyż o 10Mhz wynik w 3DMarku spadł o prawie 500pkt. Czy da coś jeżeli zmniejsze mnożnik a zwiększe FSB...czy komp będzie dziłał lepiej ?? Czy to jest bezpieczne zwiększanie FSB na moich pamięciach które nie są chyba rewelacyjne.. Narazie FSB mam ustawione na 166x11 ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 rogers udowodnij z enie jestes pozerem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Trendzik ... jak masz do wydania ok 1300PLN to biez Herculesa 9800SE, mozna go przerobić na 9800 PRO a nawet 9800XT jeśli nie dysponyjuesz taką kasą to poszukaj na alegro..a może znajdziesz Radeona 9500 Atlantisa 256-bit'owego, którego można spokojnie przerobić na 9700 PRO!! myśla że jak go znajdziesz o będzie kosztował koło 700-800 PLN a warto!! sam zastanawiem sie nad którąś z tych kart masz ponad 16k;) hmm to ja mam u siebie w maxie 13,5 daj linka z 3dmarka bo ci nie wierze a tu jest link do mojego wyniku http://service.futuremark.com/compare?2k1=7413553 jak widzisz wszystko jest możliwe...nawet na Radku 9500 64MB można wysisnąć wynik porównywalny do Radków 9700 PRO a podkręcony 9500 nawet na 64MB bardziej będzie zbliżony wydajnościowo do 9600XT ni Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 moze ktoś odp. na moje pytania ?? ;) bo widze że zaczeła się inna dyskusja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 i tak nie wierze w ten wynik ludzie na radeonie 9500pro pelnym 128mgpodkreconym maja po 14k a ty na 64 masz ponad 16k niestety ale nie wierze wynik jak na podkreconym radku 9700 a i na xt ponad 16k sie tez chyba nie wycignie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zac czego nie rozumiesz - ludzie na r9500 maja po ponad 20k a rekorsd wynois 24400 czy jakos tak... n/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 i tak nie wierze w ten wynik ludzie na radeonie 9500pro pelnym 128mgpodkreconym maja po 14k a ty na 64 masz ponad 16k niestety ale nie wierze wynik jak na podkreconym radku 9700 a i na xt ponad 16k sie tez chyba nie wycignieno wiesz po kreceniu ti4200 to mozna 16k wycisnac a co dopiero na 9700 kreconym.... :lol: z 8) ciebie :!: :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 o czym mowa... mark 2001 jest czoly na przepustowosc pamieci szyne fsb i zywe mhz procka, a potem grafika.. 03 jest czoly na grafike i tu 9500pro nie dogoni 9700pro no chyb zebysmy pro stlumili jakims prockiem ~1ghz... przyklad - u mnie - 1580/138fsb palomino i radek - 12000 w 01 i 5200+ w 03 Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 jak na tej karcie ma 11k to z inno tez bedzie miał nie weile wiecej. Jak ja z ta karto w default mam prawie 13k a on 11 to widać ze wina lezy po stronie pozostałych częsci komputera tak apropo na upartego to mozna i 21k z 4ti 4200 wyciągnąc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Nie zmieniaj szkodda sary lepiej kupiłbym jakas mobo na nforce 2 Codo zacinania sie na NFS to niemozliwe u mnie 1024x768x32 full detale super płynnie uzywam sterów omegi 45.23 ! a i wyłacz sobei synchronizacje w sterownikach to czasami powoduje dziwne chaczenia momentami ale po wyąłczniu juz jest wszystko OK sam osobiscie mam taka grafe (Leadtek) i planuje zmiane dopiero za około rok Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Nie zmieniaj szkodda sary lepiej kupiłbym jakas mobo na nforce 2 Codo zacinania sie na NFS to niemozliwe u mnie 1024x768x32 full detale super płynnie uzywam sterów omegi 45.23 ! a i wyłacz sobei synchronizacje w sterownikach to czasami powoduje dziwne chaczenia momentami ale po wyąłczniu juz jest wszystko OK sam osobiscie mam taka grafe (Leadtek) i planuje zmiane dopiero za około rok Pozdro nop dokladnie moja juz 2 rok bedzie bila - kupilem ja rok temu przed swietami a tez zamierzam za roczek zmienic - pociagnie do tego czasu, a komfort nadal jest,max detale 1024x768@32 i jazda zadna giera (no moze d3 i hl2) sie nie dlawi.. w sumie ti4200 to chyba najlepsze co nv moglo zrobic - mase ludzi to ma bo jest dobre i tanie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Genghiskhan swiete słowa. Dobre i tanie. I sie fajnie krenci ( no tu juz jest roznie ). Moj cfg to : P4 1.8@2.4 256 mb ram mobo to gigabyte Ga-8PE667 pro, WinFast GF Ti4200 64 MB. 250 / 513 moja karta jak narazie idzie na 310 / 620 Ale roznica w 3d Mark jest bardzo mala zekl bym znikoma. Nie wiecie dlaczego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Genghiskhan swiete słowa. Dobre i tanie. I sie fajnie krenci ( no tu juz jest roznie ). Moj cfg to : P4 1.8@2.4 256 mb ram mobo to gigabyte Ga-8PE667 pro, WinFast GF Ti4200 64 MB. 250 / 513 moja karta jak narazie idzie na 310 / 620 Ale roznica w 3d Mark jest bardzo mala zekl bym znikoma. Nie wiecie dlaczego ?? Znikoma tzn jaka ? u mnie jest to prawie 1500pkt ! może masz kiepskie timingi na pamiątkach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Czy chodzi o SYNCHRONIZACJE PIONOWĄ w zakładce OPEN GL ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Czy chodzi o SYNCHRONIZACJE PIONOWĄ w zakładce OPEN GL ????? Nie o timingi czyli czasy dostpeu do pamieci RAM w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 U mnie nic takiego nie ma w BIOSIE.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...