whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 no wlasnie nie moge za cholere zdjac tego gowna. Ksztalt tego radiatora tym bardziej mi to utrudnia. Czy jest jakis specjalny sposob na zdjecie go? Jest zaczepiony o 2 zabki. Boje sie mocno dociskac bo slyszalem wiele razy ze duraki bardzo latwo ukruszyc a tego bym raczej nie chcial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 jaki to coolerek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 podwazasz zaczep śrubokrętem i delikatnie odchaczasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 A na przyszlosc kup coppershima... Bedziesz mial mniejszy poziom adrenalinki przy zdejmowaniu kolejny raz coolera :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 radiatorek i wiatrak sa firmy TITAN. Probowalem ze srubokretem. Nawet nie drgnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Nie chce Cie stresować, ale kolega sobie ukruszył Durona 700 przy zdejmowaniu tego Titana. Procek mu chodzi do dziś, choć teraz w osłonie coppershima :lol: Musisz użyć dość dużej siły z tym śrybokrętem. Tylko zrób to dość pewnie bo jak Ci zjedzie na plyte główną to możesz tam jakieś ścieżki uszkodzić. Powodzenia!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 cholera, moze pojde do jakiegos serwisu komputerowego i mi go tam zdejma. Ciekawe ile mnie takie cos bedzie kosztowalo. To bym se odrazu tam zamalowal mostki i nalozyl jakas dobra paste i oni by mi go spowrotem zalozyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 czy ja wiem ! :) Moze zrob tak wykrec plyte glowna ! Poloz na biurku i powoli delikatnie przyciskaj zaczep do dolu az odskoczy ! Tak jest najlatwiej ! A jak ukruszysz no trudno ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 czy ja wiem ! :) Moze zrob tak wykrec plyte glowna ! Poloz na biurku i powoli delikatnie przyciskaj zaczep do dolu az odskoczy ! Tak jest najlatwiej ! A jak ukruszysz no trudno ! No to bedzie najwyżej dobra okazja do wymiany na Athlona XP :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 chyba wykrece plyte. Tylko musze sobie kupic od razu jakas dobra paste termoprzewodzacam bo jak zdejme radiator to wypada przed ponownym nalozeniem cos tam smarnac. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie jak po masle. Gdzie moge kupic jakas paste termoprzewodzaca tylko ni 4maxcool bo nie mam zamiaru placic poczcie 11zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 A zapomnialem sie zapytac ! Po cholere go zdejmujesz ? A raczej chcesz zdjac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 bo chce go puscic na magistrali 133 . Musze zamalowac te po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e mostki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 chyba wykrece plyte. Ty to robisz na niewyjetej mobo ? To juz wiem dla kogo sa cs'y i jakie typy placza ze ukruszyly procesor ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 nie chcialo mi sie wyjmowac bo mi by to zajelo troche czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 To ja juz nie mam wiecej pytan ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Dokladnie ! :/ Ja az sie boje pomyslec jak mialbym uwolnic zacisk radiatora majac plyte w srodku. Pozatym wtedy mozna latwiej uszkodzic plyte, bo jest ona narazona na duze naprezenia (w koncu nie przylega do bocznego panelu),a jak lezy na biurku na czyms miekkim to przynajmniej cala jej powierzchnia dotyka biurka, wiec i sila z jaka zdejmujemy zacisk dziala slabiej. Tak wiec lepiej ja wyciagnij, bo potem moze byc za pozno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 oka dzieki za rade. jak ja wyciagne to radiator zejdze latwiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Dokladnie ! :/ Ja az sie boje pomyslec jak mialbym uwolnic zacisk radiatora majac plyte w srodku. Pozatym wtedy mozna latwiej uszkodzic plyte, bo jest ona narazona na duze naprezenia (w koncu nie przylega do bocznego panelu),a jak lezy na biurku na czyms miekkim to przynajmniej cala jej powierzchnia dotyka biurka, wiec i sila z jaka zdejmujemy zacisk dziala slabiej. Tak wiec lepiej ja wyciagnij, bo potem moze byc za pozno... No chyba ze ma sie big towera, to nie trzeba sie jeba...c z wykrecaniem plyty zeby glupi wentyl zdjac :D A plyte zeby zlamac to trza byc geniuszem chyba, wbrew pozorom to dosyc elastyczne i predzej srubokret ci zjecie niz zlamiesz plyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 A co am do tego bigtower ? Czy jest elastyczna ? moze ale chyba nie chcial bys tego sprawdzac na swojej plycie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wymontuj płyte jak nie masz sprawy w zdejmowaniu a co do servisu to oni przecież tez moga ci proca ukruszyć 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 A co am do tego bigtower ? Czy jest elastyczna ? moze ale chyba nie chcial bys tego sprawdzac na swojej plycie ? no bo w innych obudowach zasilacz zaslanial procka i byl trudny dostep do niego (pamietam ze trzeba bylo uwazac zeby nie kupic za duzego wentyla , co by sie zmiescil pod zasialczem) Ale moze tera juz montuja to jakos inaczej, albo mnijesze zasilacze daja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 bo byly takie modele :) sam taki mialem ! i mnie cholera brala ! Ale w enlightach jest nad wiec wszystko ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 W moim shitowym Codegenie proca nie zaslania zasilacz, mimo to nie bede zdejmowal radiatora nie wyciagajac MB :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Hehe ja wczoraj zdejmowalem stary cooler i radiator i zakladalem nowe. Meczylem sie z tym dwie i pol godziny, a i tak nie zalozylem. Takiego mialem stresa ze przegiecie... :) Za duzo sie od Was nasluchalem o tym jak to mozna latwo podczas tej czynnosci jadro procka ukruszyc :D Wreszcie zadzwonilem po kumpla i on mi to zamontowal :) [jakby co to byloby na niego :twisted: ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 nic sie latwo nie robi trzeba miec talent albo parkinsona ! Ale Ty masz celka to nie wiem w czym klopot ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Robilem to przy niewyjetej mobo i na dodatek proc jest na przejsciowce tak zamontowany ze jak poloze obudowe to stoi pionowo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 hehe czyli masz plyte ze slotem :) To jest najprzyjemniejsza rzecz na swiecie wyciagasz przejsciowke z plyty i zmieniasz cooler :) Poprostu trzeba pokombinowac jak sie nie na robic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 O tak! Slot A i Mój Athlon Classic... co za rozkosz, gdy pomyślę, że jedynie zeby wyciągnąć trzeba było odblokować zaczepy, i pociągnąć. Jak cartridge do nintendo. Wymiana coolera, na takim, faktycznie nie jest prosta, ale wyciągnięcie proca to banał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Buahaha :):):) Nie moglem z tego wyciagania plyt zeby zdjac cooler. Super sprawa, hahaha. Mi zdjecie i zalozenie coolera zajmuje 20 sekund. Wyjmowac plyte, heh, jeszcze raz - hahaha (przej%$^ macie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Jak masz titana to mam dla Ciebie rozwiązanie... Titana trzeba niestety ściągać od strony zasilacza (zależy jeszcze od płyty) ale generalnie od strony zawiasu wajchy zif-owej. bierzesz wąski śrubokręt i wsadzasz go do szczeliny (ugh... :)))) ) delikatnie dociskasz w dół, potem jeszcze delikatniej odginasz na zewnątrz. NAjlepiej drugą ręką tzrymać za radiator, bo bez shima może pokruszyć jąderko (ugh... :))) ). Rany co ja piszę... No i tak masz zdjętego Titana. Zakładasz w kolejności odwrotnej. Możesz spokojnie nie wykręcać całej płyty, ale może się okazać że będziesz musiał odkręcić zasilacz (zdecydowanie mniej roboty) bo mimo tego, że uchwyty mocujące wyglądają podobnie, to tylko z jednej strony da się wsadzić śrubokręt!!! A ci co wyjmują całe płyty to niech popracują trochę nad zręcznością paluszków... wiecie po co jest klawiatura?? Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...