Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Już sie chyba zastanowiłem no i jeżeli mam kupić to zostaje mi tylko http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=568...ighlight=radeon 1.Czy to dobra karta i czy starczy na długo ??? 2.Czy rzeczywiście jeżeli podkręce ją to będzie chodziła mniej więcej tak jak r 9700 ?? 3.Czy z Ti4200 nie mając więcej kasy warto się przesiadać na tą kartę ... Z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 bierz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Już sie chyba zastanowiłem no i jeżeli mam kupić to zostaje mi tylko http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=568...ighlight=radeon 1.Czy to dobra karta i czy starczy na długo ??? 2.Czy rzeczywiście jeżeli podkręce ją to będzie chodziła mniej więcej tak jak r 9700 ?? 3.Czy z Ti4200 nie mając więcej kasy warto się przesiadać na tą kartę ... Z góry dzieki ... po -pierwsze -różnicy w wydajności niezobaczysz praktycznie ŻADNEJ [ na oko ]... jedyne co przemawia na korzyst ATI to obsługa DX 9.0 nic pozatym ... ... po drugie - z podkręcaniem to jest tak że jeszcze trzeba umieć to zrobic - ba i żeby to jeszcze chodzilo stabilnie w co wątpie [ jako 9700 ]... do tego niewidze przeszkod by podkręcic tego "twojego" 4200@4600? ... jak dla mnie itneres nieopłacalny... chyba ze poprostu ZAMIENISZ tego 4200 na 9500 to jak najbardziej wskazane ( bez zadnej dopłaty czy inwestycji )... pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no duzo osób mówi że jeżeli nie ma dodatkowych potoków to nie brać .. a jeżeli są odblokowane .. to że starczy na długo i warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Ja tez w porownaniu do Ti4200 żadnej różnicy nie zauważyłem :(... a kasy trochę więcej poszło... Narazie jeszcze nie ma gier żeby te DX9 coś wielkiego dawało, a inne karty w tym czasie tanieją :)... 9700, 9800,... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ale wszyscy piszą że po podkręceniu te radki chodzą tak jak radki9700 mojego ti4200 sprzedałem bo kręcił sie tylko na 270/580 mimo dodatkowych radiatorków na pamięciach.. czy kupie cokolwiek lepszego za kwote do max 700 zł ?? i czy w końcu po zmodowaniu jest lepszy od ti 4200 i porównywalny do r 9700 czy nie ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ale wszyscy piszą że po podkręceniu te radki chodzą tak jak radki9700 mojego ti4200 sprzedałem bo kręcił sie tylko na 270/580 mimo dodatkowych radiatorków na pamięciach.. czy kupie cokolwiek lepszego za kwote do max 700 zł ?? i czy w końcu po zmodowaniu jest lepszy od ti 4200 i porównywalny do r 9700 czy nie ??:) a czyli juz sprzedales? to zmienia postac rzeczy... ale jezeli chodzi tobie o szybkosc generowania grafiki polecam G4 TI 4600 i wlasnie za taką cene jaką tutaj podajesz znajdziesz cos lepszego - poszukaj na allegro.pl ... tam pewien gosc sprzedaje CREATIVE G4 TI4600 128MB i raczej bedzie to wydajniejsza karta od 9500 pro ... przy stosunkowo niskiej cenie! bodajze 599 zł. +12 mies gwar. a jezeli takowej nieznajdziesz i niechcesz czekac az radki stanieja... to bierz tego "HERCA" za te 650 zł . . . bo patrzac na to z innej strony oplaca sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no jest jeszcze jedna oferta.. nie musze obawiać sie już o to czy przesyłka nie będzie oszustwem... gość z pruszcza gdańskeigo sprzedaje to.... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696319 his no i 128 ramu.. twierdzi że potoki sa jak to powiedział "oczywiśie " sprawne ale moge to sprawdzić przeciez bo odbiore go osobiście.. co o nim sądzicie ? czy nie lepszy od herca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wypowie sie ktos na temat tego hisa ?? z tego co widze to są chyba jego testy .. tylko że w ciekawym języku :D http://www.ixbt.com/video2/r9500-128-his.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Z tego co widać i jest napisane karta ma 128bitów, więc nic poza 9500pro z niej nie zrobisz (i tak pamięć w rzedzie) ale chyba tylko tyle chciałeś ;) Hisa nie miałem, ale karta jak karta, a za taką cenę jak sprawdzisz potoki i będzie ok to chyba warto brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wypowie sie ktos na temat tego hisa ?? z tego co widze to są chyba jego testy .. tylko że w ciekawym języku :D http://www.ixbt.com/video2/r9500-128-his.shtml Mysle, ze moglbys go wziac. Szyny 256 bit tu raczej nie odblokujesz, pamieci w rzedzie. Jak potoki beda dzialac ok to mozesz brac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no włąśnie jest już ta możliwość sprawdzenia.. no a z tego co widze to po podkrceniu i zmodowaniu różni sie od r9700 jedynia paroma klatkami.. czy his jest lepszą marką od herculesa? No i czy ta karta wogóle będzie lepsza od ti4200 ??? w końcu te 8 potoków no i lepsze możliwości podkręcania ( mój ti tylko 270/580) no a wydajność zbliżona do radeona 9700 co o tym myśleć ??? brać czy nie no a jeżeli tak to herca czy hisa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no włąśnie jest już ta możliwość sprawdzenia.. no a z tego co widze to po podkrceniu i zmodowaniu różni sie od r9700 jedynia paroma klatkami.. czy his jest lepszą marką od herculesa? No i czy ta karta wogóle będzie lepsza od ti4200 ??? w końcu te 8 potoków no i lepsze możliwości podkręcania ( mój ti tylko 270/580) no a wydajność zbliżona do radeona 9700 co o tym myśleć ??? brać czy nie no a jeżeli tak to herca czy hisa ? ja myśle że HIS to taki lepszy no name... jezeli bedzie mozna odblokowac dodatkowe 4 potoki to mozesz sie nad nia zastanowic, jezeli nie ja bym bral herculesa poniewaz dla mnie HIS to no name...jezeli bedzie miala odblokowane potoki i troche ja podkrecisz to powinna byc lepsza od ti4200...ale mysle ze nie zobaczysz roznicy powyzej 15-20fps... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 no włąśnie jest już ta możliwość sprawdzenia.. no a z tego co widze to po podkrceniu i zmodowaniu różni sie od r9700 jedynia paroma klatkami.. Jak masz mozliwosc sprawdzenia, to zrob to. Ja wlasnie oczekuje na radka 9700 z komputronika ... czy his jest lepszą marką od herculesa? Czy ja wiem ... Dla mnie Hercules jest lepszy. Ale nie kieruj sie tym. Hercules slynie z swietnej jakosci wykonania, ladnej estetyki i fabrycznie zaklada radiatorki na pamieci, swiecacy coolerek, mnostwo dodatkow ... HIS tez jest dobry ;] No i czy ta karta wogóle będzie lepsza od ti4200 ??? w końcu te 8 potoków no i lepsze możliwości podkręcania ( mój ti tylko 270/580) Jak sie podkreca, to zaprezentuje Ci ten gosciu. Bedzie lepsza pod DX9 napewno. A teraz to z 8 potokami powinna byc troche lepsza. Poczytaj testy. no a wydajność zbliżona do radeona 9700 Ale radek 9700 ma jeszcze czyne 256 bit i jego tez mozna podkrecic :P co o tym myśleć ??? Co chcesz ... brać czy nie no a jeżeli tak to herca czy hisa ? Napewno jedz i sprawdz go. Jak zrobi na Ciebie wrazenie to mozesz go wziac. Jak nie to mozesz brac Herca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 to lepiej herculesa... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=568...ighlight=radeon czy hisa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696319 ten hercules brzydki i oem :D no a co bedzie sie lepiej kręcić no i czy wogóle jakakolwiek z nich bedzie lepsza od ti4200 ?:D bo chce juz jutro kupić :D sorki za trucie d.u.p.y :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 to lepiej herculesa... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=568...ighlight=radeon czy hisa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696319 ten hercules brzydki i oem :D no a co bedzie sie lepiej kręcić no i czy wogóle jakakolwiek z nich bedzie lepsza od ti4200 ?:D bo chce juz jutro kupić :D sorki za trucie d.u.p.y :D A moze - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19624759 - To chyba MORSZCZACHA z naszego forum ;] Sprobuj sie z nim dogadac, cena min. 680 zl. Gwarancja 2 lata. Ladnie sie kreci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Człowieku masz dylemata. Współczuję.... Też miałem zmieniać kartę na R9500PRO, ale chyba poczekam aż jakieś lepsze (R9700) stanieją bo przesiadka z 9100 też pewnie strasznie dużo nie zmieni. Na twoim miejscu nie sprzedawałbym GF4Ti tylko też czekał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Na twoim miejscu nie sprzedawałbym GF4Ti tylko też czekał. Jakbys czytal dokladnie, to on juz go sprzedal ~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 to lepiej herculesa... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=568...ighlight=radeon czy hisa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696319 ten hercules brzydki i oem :D no a co bedzie sie lepiej kręcić no i czy wogóle jakakolwiek z nich bedzie lepsza od ti4200 ?:D bo chce juz jutro kupić :D sorki za trucie d.u.p.y :D bierz tego herculesa, przynajmniej masz pewnosc ze ma odblokowane 8 potokow i mysle ze bedzie lepszy od ti4200....a po zalozeniu radiatorkow na pamieci moze dogoni ti4600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Na twoim miejscu nie sprzedawałbym GF4Ti tylko też czekał. Jakbys czytal dokladnie, to on juz go sprzedal ~~ No właśnie dlatego pisze, że gdybym ja był w jego sytuacji to bym go nie sprzedawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Ja tez w porownaniu do Ti4200 żadnej różnicy nie zauważyłem :(... a kasy trochę więcej poszło... Narazie jeszcze nie ma gier żeby te DX9 coś wielkiego dawało, a inne karty w tym czasie tanieją :)... 9700, 9800,... Hmm, zobacz ilość FPS np. w N4S:U, albo zagraj w Halo z pixel shaderami. Jak dla mnie widać różnicę :wink: Pozdrawiam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 to lepiej herculesa... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=568...ighlight=radeon czy hisa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19696319 ten hercules brzydki i oem :D no a co bedzie sie lepiej kręcić no i czy wogóle jakakolwiek z nich bedzie lepsza od ti4200 ?:D bo chce juz jutro kupić :D sorki za trucie d.u.p.y :D bierz tego herculesa, przynajmniej masz pewnosc ze ma odblokowane 8 potokow i mysle ze bedzie lepszy od ti4200....a po zalozeniu radiatorkow na pamieci moze dogoni ti4600 herc 9500pro ma juz odrazu radiatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ale to nie jest wersja pro tylko normalny r9500 wersja oem herculesa.. a gościu z gdyni nawiązał ze mną kontakt .. no i tez moge odebrać osobiście.. co myślicie o tej włąśnie karcie .. Ati by Ati .. (to oznacza ze jest poprostu firmy Ati?) rdzeń:300@350 Mhz pamięci: 635@650 Mhz 64 mb ddr 8 potoków w pełni sprawne i dodatkowo jakies niebieskie radiatorki na pamiątkach :D co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 ale to nie jest wersja pro tylko normalny r9500 wersja oem herculesa.. a gościu z gdyni nawiązał ze mną kontakt .. no i tez moge odebrać osobiście.. co myślicie o tej włąśnie karcie .. Ati by Ati .. (to oznacza ze jest poprostu firmy Ati?) rdzeń:300@350 Mhz pamięci: 635@650 Mhz 64 mb ddr 8 potoków w pełni sprawne i dodatkowo jakies niebieskie radiatorki na pamiątkach :D co o tym myślicie ? Ile za nia chce ? I jakie te "niebieskie" radiatory. Te taniutkie z 4maxa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 za 680 zł a radiatory chyba odrazu już były.... no i to jakby jakaś wersja golden sample :D bo od razu fabrycznie kręcona.. 3dmark 2001 około 14000 3dmark 2003 koło 4000 tak mówiłe że takie wyniki ma.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 uuu juz ktoś mu dał 770 chyba za niego no i koniec aukcji.. po plackach.. musze szukać czegos innegeo..:( tylko czego ? czy nadal radeona 9500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Cholerka, zacznij wreszcie uzywac ZMIEN !!!!!! Moze kup sobie ta od tego goscia z Pruszcza Gdanskiego czy cos takiego. Jedz sprawdzic jak sie sprawuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 gościu z pruszcza juz też sprzedał.. i jest lipa w tym momencie...na tym virgu juz nie wyrabiam hehe a od tygodnia nie wiem jaką kupić karte.. wziałbym r9700 :D ale nie mam takiej kwoty.. ale jest jeszcze jedna rzecz.. znalazłem to http://allegro.pl/show_item.php?item=19709972 ponąć 256 bitowa szyna!!! firmy Fic "taktowanie wyższe niż u Radeona 9700 Pro czyli 341/690!!! Używalem tylko PowerStrip'a. Nie było ŻADNYCH artefaktów nawet po dwóch godzinach grania w GTA: Vice City przy standardowym chlodzeniu." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ten gosciu z gdyni ma jeszcze jedna taką samą karte no i za 690 moge ją kupić.. te radiatorki to sa te tanie z 4max`a no i powiedział mi że moge z moim pc przyjechać i go zobaczyć na moim sprzęcie.. 1 warto czy nie warto ?? 2 jakie wyniki w 3d marku 2001 i 2003 są warte tej ceny ?? przypominam że to karta ati by ati 300/635 mhz standartowo chodzi... dodatkowe potoki ponąć śmigają czy to już ta karta na którą tyle czekałem ?? :):):) lepsza od ti4200 i godna uwagi i kupna ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ta karta (na zdjeciach) nie ma radiatorkow na pamieciach :| ..... ale jesli radiatorki beda i cena wynosi 690 zl to bierz i nie wahaj sie ani chwili :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...