rainmaker Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Witam A powiedzcie mi czy mam brac pod uwage odczyt temperatury z CPU Socket. czy wazne jest tylko CPU Diode. bo ta pierwsza temp jest w czasie obciazenia wyzsza o jakies 5 C. odczyt z MBM na plycie Asusa A7n8x-x Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Witam :-) Czy to mozliwe zeby takie temp były przy starcie kompa??Jakies takie niskie...W biosie to samo jest. Dodam,ze korzystam z programu Everst a temperatura procka po kilkugodzinnej pracy utrzymuje sie na poziomie- od 45°C- 58°C....... <><><><<><><><><><> Typ procesora...................AMD Athlon XP, 2100 MHz (12.5 x 168) Nazwa kodowa..................Thorton Właściwości procesora Częst.taktowania proc........2087.07 MHz Mnożnik procesora................................12.5x CPU FSB 166.97 MHz (oryginalny: 133 MHz, overclock: 26%) Temperatury Płyta główna.....................21 °C (70 °F) Procesor...........................28 °C (82 °F) ST380011A.......................20 °C (68 °F) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Raczej niemozliwe Przynajmniej 10 stopni za mało...ale moge się mylić Spróbuj skombinować termometr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rainmaker Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 moim zdaniem mozliwe. ja mam tak samo po starcie i nawet przez chwile w windowsie :) a temp odczytuje mi dobrze bo sprawdzilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 @Palacz na nf7 to jest mozliwe bo mobo nie prawidlowo podaje temp przy pierwszym starcie :] potem jest niby dobrze ;) niby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ja mam Thortona na 166 rzuconego standard VCore, mam najzwyklejszą pastę termiczna jaka była, tzn. za 2 złote, ostatnio tylko zrobiłem szlif radiatora, a mam najzwyklejszego Spire Whisperrock III na 30 zeta i mam 39*C w stresie w idle ok 35*C, a w budzie jak był to w lecie nie przekrzaczał w stresie 46*C na Prime95 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 A o to mój przypadek: MSI KT3V + AXP T-Bred 12,5x166 1,625V + Zalman 6000 AlCu 1800 rpm + Chieftec 360 dual fan i otwarta buda temp od 48 do 57. Teraz to samo MSI ma kuzyn i w niej nowego AXP T-Bred 12,5x166 1,625V + Spire Whisper rock falcon IV + Modecom 300gt buda otwarta i temp od 43 do 48! Pasta ta sama (titan), procki 0,13 um i jak wytłumaczyc, że na gorszym coolerze i zasilaczu z 1 wentylem, w identyczych warunkach, identyczne proce wydzielajace tą samą ilosc ciepła dzieli różnica 10 stopni!? Mój zalman był w dotyku gorący, a jego spire jest ciepły! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Jak mam bude otwarta i wylaczony wyciąg to jest 50 58 stopni. Spire Whisper rock falcon IV co to za :) model?Ja mam Whisper Rock IV...Dobra maszynka. Natomiast polecam poniższe cudeńko- mamy juz w sprzedazy... :lol: cena w najblizszym czasie... :) http://www.empc.nl/index.php?page=56&Id=6108 Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Jak mam bude otwarta i wylaczony wyciąg to jest 50 58 stopni. Spire Whisper rock falcon IV co to za :) model?Ja mam Whisper Rock IV...Dobra maszynka. Natomiast polecam poniższe cudeńko- mamy juz w sprzedazy... :lol: cena w najblizszym czasie... :) http://www.empc.nl/index.php?page=56&Id=6108 Pozdrawiam. To ten sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Spire Whisper rock falcon IV To dwie nazwy dwóch wentyli: http://images.google.pl/images?hl=pl&ie=UT...+rock+3&spell=1 http://images.google.pl/images?hl=pl&ie=UT...+rock+4&spell=1 Ale moze sie myle....Falcon jest całkiem zimny .... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...