Skocz do zawartości
Destiny

Chieftec 420W DF do budy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy ktos ma zasilacz Chieftec 420W Df w budzie Mode Com ProStation??

Bo z tego co widze u siebie i na zdjeciach tego zasilacza to drugi z wentylow jak wloze go poprawnie (tak jak mam przystosowana bude) bedzie u gory.

Nie powinien byc na dole??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakieś dziwne te obydowy sam miałem ten problem, drugi wentyl według mnie powinien byc od góry ale u mnie wyciaga powietrze znad procka czyli jest wentylem do dołu, ja mam obudowe big tower JNC i 2 wentyl jest z dołu zasiłki chociaz i tak musiałem troche ciąć otwór bo nie pasował do zasiłki dokładnie to otwór kończył sie w połowie wentyla, albo obudowa zle zrobiona albo zasilacz tak zaprojektowany ale to juz ruznice budy, do obudowy chiefteca powinien pasowac idealnie, podejrzewam ze mają otwór dokładnie tam gdzie ma być wentyl. kazda firma se robi jak jej pasuje. z tego co wiem to zasilacze przewaznie są montowane tak aby płytka w tym zasilaczu była usadzona od dołu u mnie jest akurat odwrotnie mam zasilacz wentylatorem do dołu a mogę go zamontować odwrotnie w big tawerze bo jest mniej wiecej w połowie obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwory na śruby w tym zasilaczu są rozmieszczone w taki sposób, że można go zamontować z wiatrakiem na dole.

Chyba, że obudowa jest jakaćś dziwna, ale zawsze w obudowie można dowiercić otworek.

Lepszy jest Chieftec z dwoma wiatrakami, bo jest bardzo cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi