Skocz do zawartości
soltys

Co sadzicie o pamieciach Hynix 3.6ns? (Herc 9700np)

Rekomendowane odpowiedzi

o boze, o boze...czy nie zauwazyles ze 4 osoby jakos normalnie sie wypowiedzialy, bo maja takie same pamieci! nie potrzebuje twoich wymyslow ze spale karte...

1. karta jest moja

2. powinno qpa Cie to obchodzi, tym bardziej ze wiem czym to grozi!

a pytanie jest dobre, bo jak widzisz madralo, 4 ludzi ma takie same kosci i tak samo im sie kreca, czyli dostalem odpowiedz! widocznie nic wiecej z nich nie wycisne (no chyba ze po modzie)!

Aha czyli nawet nie jesteś pewien czy zrobisz tego mod'a :? (znając życie pewnie nie) czyli właśnie ponownie udowodniłem że topic jest bez sęsu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o boze, o boze...czy nie zauwazyles ze 4 osoby jakos normalnie sie wypowiedzialy, bo maja takie same pamieci! nie potrzebuje twoich wymyslow ze spale karte...

1. karta jest moja

2. powinno qpa Cie to obchodzi, tym bardziej ze wiem czym to grozi!

a pytanie jest dobre, bo jak widzisz madralo, 4 ludzi ma takie same kosci i tak samo im sie kreca, czyli dostalem odpowiedz! widocznie nic wiecej z nich nie wycisne (no chyba ze po modzie)!

Aha czyli nawet nie jesteś pewien czy zrobisz tego mod'a :? (znając życie pewnie nie) czyli właśnie ponownie udowodniłem że topic jest bez sęsu.

ty jestes bez sensu, zrobilem ten topic, zeby zobaczyc czy z tych pamieci mozna cos wycisnac, ale jesli to sa slabe pamieci (jak juz ktos pisal ze 310 sporo jest na te pamieci), i jesli podkrece pamieci do GPU, spadnie, czyli dostalem odpowiedz, nie? :wink: wiec twoje odpowiedzi sa bez sensu :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej raptor dziwnego masz tego herca teraz takie robia ???? moj 9700np herca jest niebieski laminat zlote radiatory. A kreci sie jak w podpisie

PS. A ten monitorek na bireczku to nie przypadkiem Soniak F-500 bo taki podobny do mojego ;), ale nie widac wyraznie - widze ze wiesz co dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie same pamięci na karcie FIC 9500 PRO i GPU mam na 350 a pamięci 325 czyli 650 mhz wszystko chula gitara mam chłodzenie Zalman ZMO-HP 80 myślę że spokojnie te pamięci pujdą więcej niż teoretyczne obliczenia.

to sprawdź i powiedz :? dla mojej karty max to 380/680 przy coolerku 7V i 390/690 przy 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 9700 FIC (Hynix 3.6ns) ze sflashowanym biosem od MuFu (standardowe zegary PRO 325/310) i OC max (bicie rekordow) 400/335 Do codziennej pracy karte ustawiona mam od ponad pol roku na 380/320 (wentyl OP1 na 5V) i 0 problemow 8) Chlodzonie jak w podpisie + radiatory alu na wszystkich kostkach (2 orginalne + 4 self-made) W planach mam Vmoda na GPU bo Vmem moda raczej nie zapodam.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie z tą kartą była dziwna sprawa, bo odrazu po włożeniu do kompa wykryło mi ją jako 9700PRO i tak też chodzi już rok. Nawet nie musiałem nic robić:) Aha żadnych artefaktów nie ma - kiedyś próbowałem 20 Mgh wyżej (bez radiatorków) no i pojawiły się artefakty - stwierdiłem że nie będę się z tym bawić bo karta i tak jest wystarczająco wydajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie z tą kartą była dziwna sprawa, bo odrazu po włożeniu do kompa wykryło mi ją jako 9700PRO i tak też chodzi już rok. Nawet nie musiałem nic robić:) Aha żadnych artefaktów nie ma - kiedyś próbowałem 20 Mgh wyżej (bez radiatorków) no i pojawiły się artefakty - stwierdiłem że nie będę się z tym bawić bo karta i tak jest wystarczająco wydajna.

hmm, wszystkie karty 9700 sa wykrywane jako pro, wiec nie masz sie z czego cieszyc, to ze karta jest wykrywana jako Pro, nie oznacza ze takowa jest....

Jesli je przykleisz tak, ze bedziesz mogl potem oderwac to nie, w kazdym badz razie karta powinna trafic do serwisu (w razie czego) bez radiatorkow!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co taktowanie? taktowanie masz 275 i 270...

A ciekawe skąd TY to możesz wiedzieć LOL, jasnowidz jakiś czy co?

Tak dla Twojej wiadomości moja karta R9700 (non pro) od kupienia, bez żadnych modyfikacji z mojej strony działa na częstotliwościach - 324 rdzeń, 621 pamięci. Następnym razem jak coś napiszesz to się najpierw zastanów i nie zabieraj głosu jeśli nie masz o czymś zielonego pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne soltys ze wszystkie jako pro sa wykrywane bo moja jest wykrywana jako 9500/9700 w sterowniq i 9700 w sprzecie i nigdy nigdzie jej jako pro nie wykrylo a Ty solmyr widac trafiles na juz zmieniony bios w karcie i niezle pamiatki Ci ida - szczesciarz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne soltys ze wszystkie jako pro sa wykrywane bo moja jest wykrywana jako 9500/9700 w sterowniq i 9700 w sprzecie i nigdy nigdzie jej jako pro nie wykrylo a Ty solmyr widac trafiles na juz zmieniony bios w karcie i niezle pamiatki Ci ida - szczesciarz  :D

stabilnie chodzą na 325 dzis sprawdzałem (pamięci) potem zaczynają się artefakty. Zobaczymy co będzie jak założe radiatorki (mam taki mały plan podłączyć je do mojego wc :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamici 325 stabilnie Ci chodza to Ty moze masz naprawde pro a nie zwyklego moze sie pomylili albo masz jakies cudne odmiany tych hynixow u mnie przy rdzeniu 360 powyzej 303 juz artefakty na pamieci

Tu nie ma żadny ch cudów. Ja tez mam takiego samego Radka 9700 i od "urodzenia" ma biosa od Pro i taktowanie 310/620 i śmiga bezproblemowo. Ale niestety już niewiele sie da z niej wycisnąć.Nawet radiatorki nie pomagaja. Po prostu koniec możliwości hyniksów 3.6ns. A rdzen spróbuje bardziej jak kupie lepsze chłodzenie. Co proponujecie wydajnego w przyzwoitej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltys, Twoja hipoteza, ze te radki 9700np wykrywa jako pro jest chybiona - moja tez wykrywal jako 9500/9700...

WAZNE !

Ha, wczoraj odkrylem cos wspanialego - robilem eksperymenty z biosami. Tak nawiasem ktos kiedys sie pytal, czy karta pojdzie na biosie od 9800 - sprawdzilem, i nie pojdzie :P Chaszcze totalne :)

Ale nie o tym chcialem napisac. Mianowicie po pewnych poszukiwaniach trafilem na pewien biosik od 9700pro, po zaaplikowaniu ktorego... potencjal pamiatek wzrosl bardzo, bardzo istotnie:!:

Po ponownym zrobieniu sobie vgpu(1.69V) i vmem(2.92V) moda na oryginalnym biosie max oc podskoczylo tylko do 400-415 gpu, a pamieci ani o krok... male artefakty jak byly, tak sa - podnoszenie napiecia na memorki daje tyle, ze zamiast chaszczenia typowo 'memorkowego', pojawiaja sie artefakty raczej przekrecenio-rdzeniowe...

Po zmianie biosa dalem 400/350... I zero artefaktow 8O Po pewnym czasie zaczyna smeicic z przegrzewania - ale karta nie ma zadnych radiatorkow na pamiatkach, i jest na oryginalnym chlodzeniu gpu :!:

Postaram sie komus go podeslac, zeby zamiescil tu do niego linka.

Sprawdzcie go, i jesli efekt otrzymacie taki jak ja, to znaczy, ze te hynixy oryginalnie maja troche przesadzone timingi...

UPDATE : oto on : www.republika.pl/xor/hercules.bin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soltys, Twoja hipoteza, ze te radki 9700np wykrywa jako pro jest chybiona - moja tez wykrywal jako 9500/9700...

WAZNE !

Ha, wczoraj odkrylem cos wspanialego - robilem eksperymenty z biosami. Tak nawiasem ktos kiedys sie pytal, czy karta pojdzie na biosie od 9800 - sprawdzilem, i nie pojdzie :P Chaszcze totalne :)

Ale nie o tym chcialem napisac. Mianowicie po pewnych poszukiwaniach trafilem na pewien biosik od 9700pro, po zaaplikowaniu ktorego... potencjal pamiatek wzrosl bardzo, bardzo istotnie:!:

Po ponownym zrobieniu sobie vgpu(1.69V) i vmem(2.92V) moda na oryginalnym biosie max oc podskoczylo tylko do 400-415 gpu, a pamieci ani o krok... male artefakty jak byly, tak sa - podnoszenie napiecia na memorki daje tyle, ze zamiast chaszczenia typowo 'memorkowego', pojawiaja sie artefakty raczej przekrecenio-rdzeniowe...

Po zmianie biosa  dalem 400/350... I zero artefaktow 8O Po pewnym czasie zaczyna smeicic z przegrzewania - ale karta nie ma zadnych radiatorkow na pamiatkach, i jest na oryginalnym chlodzeniu gpu :!:

Postaram sie komus go podeslac, zeby zamiescil tu do niego linka.

Sprawdzcie go, i jesli efekt otrzymacie taki jak ja, to znaczy, ze te hynixy oryginalnie maja troche przesadzone timingi...

UPDATE : oto on : www.republika.pl/xor/hercules.bin

:roll: ehh nie ma się co tak zachwycać tym biosem poprostu ma słabe timing dla ramu i to cała filozofia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi