rogers Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Witam, Wymieniłem wczoraj swoje mobo Epox 8KRAI na Epoxa 8RDAE i niejestem w stanie wycisnąc FSB stabilnie pozyżej 191 MHz. Proca mam bartka 2500+ a pamiątki TwinMOS 512MB 400MHZ te niby dobre na kościach M.tec. Zasiłka to Foxconn/Deer 400W (recomended by AMD). bawiłem się z napięciem - max Vcore jaki testowałem to 1,775V i nic. Na pamiątkach tez zwiększałem Volty. Czy to normalna sytuacja??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Próbowałeś ustawień z CL2.5 ??? Trochę dziwne bo nie spotkałem jeszcze Bartona, który by nie szedł na szynie FSB200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 To nie wina procka . Stawiam na pamieci ostatnio kazdy narzeka na twinmosy . Kiedys byly to oki pamiatki a teraz shit jakich malo . Ja na tej plycie i na niby kufnianych kingmaxach spoko robie 220 FSB . Sprawdz u jakiegos kumpla a jezeli to napewno wina memorek lec do sklepu na wymiane bo one musza isc na referencyjnym FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Poczekaj 2-3 dni, aż pamiątki się "rozkręcą" ;) Dla mnie to niewytłumaczalne, ale na początku miałem tak samo - po kilku dniach minęło i spoko chodziły powyżej 200MHz (początkowo nie chciały iść wyżej niż 195 - pamięci DDR 400). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 pamiątki mam 3 dni i jak narazie sie nie rozkręcają??.....ale juz wiem że to wina pamiatek bo jak ustawie FSB na 210 MHz a pamiatki asynchro na 166 MHz to wszystki chula....a miałem wielką nadzieje że TwinMosy na kościach M.tec się sprawadzą bo większość osób nażeka na te na kościach TwinMOS.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 pamiątki mam 3 dni i jak narazie sie nie rozkręcają??.....ale juz wiem że to wina pamiatek bo jak ustawie FSB na 210 MHz a pamiatki asynchro na 166 MHz to wszystki chula....a miałem wielką nadzieje że TwinMosy na kościach M.tec się sprawadzą bo większość osób nażeka na te na kościach TwinMOS.... No tak, TwinMOS na mościach TwinMOS to ZONK, ale troche zle zrobiłeś że akurat wymieniłeś na 8RDAE, trzeba było jednak trochę dodać kasy i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 8RDA3I i miałbyś normalny Dual-Channel. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ja tez stawiam na twiny niestety ... przeczytaj moj post w przyklejonym temacie o najlepszych atlonach (3 strona) ... moje twiny na m.tecach + epox to lipa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogers Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 a więc....zareklamowałem te TwinMOSY i dostałem w zamian..takie same TwinMOSY tez na kościach M.tec.....i wszystko gra!!! widac trafiłem na walnięty egzemplarz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...