Skocz do zawartości
Trendzik

Co ja mam za pamięci ??

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Mam takie pytanie czy mam dobre pamięci RAM !

Wyczytałem z programu AIDA 3.2 że mam coś takiego:

Empaq 512M 333MHZ

Najwyższe opóźnienie CAS- 2,5 (6.0ns @ 166Mhz)

Czy to są dobre ramy ??

Chciałem kupić coś takiego ale też nie wiem czy warto ??

http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=19696108

Słyszałem że te pamięci 400Mhz działają gorzej od tych 333Mhz ! Czy warto kupić te pamięci do których dałem linka ?? Czy da się je zamontować na mojej płycie głównej ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa firmy mi nic nie mowi, ale to pewnie dlatego ze nie orientuje sie dokladnie - wiem, ze sa Elxiry, Kingstony, Kingmaxy i Samsungi i inne..

Te Twoje pamieci powinny sie dac puscic na CL=2, ale pewnie bys musial pozostale timingi podniesc.. albo napiecie...

A tak wogole to nie widze sensu zmiany - roznica w wydajnosci IMHO bedzie znikoma (o ile bedzie!)

Jak masz za duzo kasy i nie wiesz, co z nia zrobic, to wymien plyte glowna na nForce2 lub zasilacz jesli masz byle jaki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem że te pamięci 400Mhz działają gorzej od tych 333Mhz

Dlaczego mialyby dzialac gorzej? Jezeli beda dzialaly jako 400, to napewno beda troche szybsze. Poza tym Hyper-X'y maja nizszy czas dostepu oraz CL2.

Poza tym, jak widac, kupilem 2 sztuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te pamiatki sa prawdopodobnie na winbondach :D wlasnie ogladalem zdjecie i porownywalem z moimi, jedna na samsungach i jedna na winbondach.

Widac roznica w konstrukcji, ta na samsungach jest minimalnie wyzsza, a winbond po koncach pcb u gory na rezystory a samsung nie patrzac od strony bez naklejek.

Jakby nie brak funduszy sam bym kupil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi