nabuchodonozor Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Prośba do moderatorów: jeśli uważacie, że połowa tego posta powinna znaleźć się w dziale Hardware ( bądź jakimkolwiek innym ) - proszę nie wycinajcie go, lecz najwyżej przenieście. Posiadam bezprzewodową kartę sieciową Planet WL-8305. Niestety raz na jakiś czas antena gubi sygnał. Robi to dosłownie na chwilę ( ok 10-15 seukund ), po czym następuje ponowne połączenie. Nie ukrywam, że taka sytuacja może doprowadzić czasami do szewskiej pasji podczas korzystania z dobrodziejstw internetu ( nie wspominając o menadżerach pobierania plików czy przeglądarek z niezłym cache'm ). Rozmawiałem z administratorem naszej sieci radiowej. Polecił mi zaklup Access Pointa. Tutaj pojawia się moje pytanie: czy taki punkt dostępu zagwarantuje mi stabilność mojego łącza? Czy nie będzie to wyrzucone w błoto 500 zł? Polecono mi hardware Planet AP-1965. Czy ktoś z Was miał może doczynienia z tymże sprzętem? Czy macie może jakieś inne sugestie dotyczące Access Pointów? D-Link? Kwoty są mniej więcej podobne, rzędu 5 setek. Abstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ąc od tego tematu chciałem również spytać o przyszły podział łącza. Czy w swoim komputerze ( mającym już w środku bezprzewodową sieciówkę z kablem wychodzącym na dach, łączącym kartę z anteną kierunkową ) muszę zamontować jeszcze jedną kartę sieciową 10/100 Mbps, by połączyć się z drugim komputerem? Dziękuję z góry za odpowiedzi i równocześnie przepraszam za taką zwałkę pytań, ale jestem tu już od jakiegoś czasu i wiem, że mogę liczyć na pomoc. TIA, pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staff Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 nie kupuj planeta ap 1965 - to kupa! ani wogóle nic z palneta bo trafiają sie takie ze szkoda gadac jeszcze se pogorszysz, zasypiają wtedy dopiero bedziesz wpadał w szał. przemysl se tp . polecam d-link bo chodzą bezproplemowo a sprzet planeta. wymien tylko karte radiową na inną firme i zeby conajmniej miała 18 dBi słabsze gubią sygnał szczególnie jak cos je zakłuca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staff Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 kup sobie inną karte, ta co masz teraz ma 15 albo 16 dbi o ile pamiętam( jak sie myle to niech mnie ktos poprawi) i w dodatku planet, miałem z nimi te same problemy u ludzi. poczutan o zasypianiu ap 1965 i 1950 nawet switche planeta na lanie lubiły mi zasypiac (wszystko sie swieci co ma ale nie ma transmisji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Jest w porządku. dostałem od administratora wspomnianego Access Pointa-internet chodzi bez zarzutu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...