ashgan Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Ja mam 2000XP tb. 0.13 i ma odblokowany mnoznik :P ustawilem 9.5X200 a na 10X200 restarty mi robi i kapa.Nigdy do 2000mhz niemoge dojechac moze to wina zasilki modecom vel feel z pfc ale nie sadze. Ps. napiecie mu dalem 1.7V to kilka razy nawet do biosu niemoglem wejsc shit :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 A i jeszcze jedno.Temp. CPU mam iddle 40 w stresie do 52 wczesniej byla wyzsza a teraz jakos spadlo moze proc sie wygrzal bo nowy :P Wentyl to coolermaster do 3200+ z miedzianym rdzeniem... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba30 Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Nie startuję, bo nie wskakuję dzielnik 1/5. Miałem podobny problem na soltku KT400-c - podobno obsługuje 166MHz, ale aby to ustawić musiałem w biosie podkręcić go na 166 - dopiero zaskoczył. Zworki na płycie pozostały ustawione na 133MHz, przy ustawieniu na 166 - brak dzielnika 1/5. Totalny miszmasz, ale działa. ---------------------------------------------------------- Mój konfig: AMD 1800XP na 2200XP ( 10,5*166) + Soltek KT400-c + 256 Twinmos pc3200 jako 2700(synchro z proc) + hercules 9100 64 MB 250/250 + diamond MX300 + zasiłka noname ok. 250W :wink: + XProf +SP1 + Spire Falcon Rock II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AL3KSAND3R Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Co wy znowu z tymi zasilaczami Codegena!!!! :twisted: Miliard razy na tym forum było mówione, że są one wystarczające do TYLKO do zwykłej konfiguracji. Jak zamierza ktoś bawić się w OC, lu posiada prądożerny proc/grafę to szybko może się pożegnać ze sprzętem :twisted: Co jakiś nowy user to na siłe stara się udowodnić, że Codegen jest spox. Dajcie luz. W TYM MIEJSCU PROSZĘ MODERÓW O ZAŁOŻENIE DODATKOWEGO TOPIKU PRZYKLEJONEGO Z PRZESTROGĄ DLA USERÓW PRAGNĄCYCH PODKRĘCAĆ NA LIPAWYM ZASILACZU. A jesli nadal uważacie, że Codegen jest spox proszę zapoznać się z tym: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47796 Każdy podkręca to co ma, ja kupowałem moją budę jak miałem K62-550MHZ.... NIKT wtedy nie słyszał o DOBRYCH zasilaczach Codegen był "Hitem sezonu" zreszta kupiłem budę po Crasch-Tescie (spadła z półki w jednej hurtowni) jest trochę pogięta i ma pęknięty lekko przód za to kosztowała mnie tylko 50złotych (wtedy smieszne pieniądze) zasilacz dostałem z innej bo w tej się rozpadł na kawałki pierwsze.Tak oto stałem się posiadaczem zasilacza: Codegen 250Wat. Nie zlicze ile juz sprzętu przewinęło się przez tę budę i zawsze zasilka dawała radę (ma miedziane radiatory :-) i regulację obrotów ) Teraz dołożyłem Kratkę od Wentyla Titana (jest przez to cichy) . Maksymalny sprzęt na którym testowałem to: Athlon 2000+ (@2.1GHz) Radeon 9100 (Wczesniej była 9000Pro) nie wiem która karta więcej prądu ciągnie MB Epox 8RDA 1GB RAM Dual DDR itp... Potem to wszystko przelozylem do obudowy Mode Com. A na tej zacząłem składac kompa dla siebie (tamten użytkuje mój brat). Nie mówie o tym że dzisiaj to dobre zasilacze.... ale nikt nie powie ze były aż takie złe Mimo to Dzisiaj NIE kupił bym takiego zasilacza ;) Poluje teraz na Obudowe Enlight.... tylko troche mi brakuje kasy.... :-( Pozdrowionka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrara Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Teraz patrzyłem na zasilkę Codegen 300W a tam .... 96W mocy nominalnej na +3.3V (10A) na +12V(14A) do czego to ma być? do Celka 300???Jakąś dziwną masz tą zasiłkę. U mnie jest 165W mocy nominalnej na te napięcia :-) Aha, a jesli chodzi o stepping procka i nazwę kodową rdzenia: wedłóg tego opisu mam Thoroughbred B, aida32 jednak wykrywa A. O co w tym wszystkim chodzi :?: Aida pokazuje mi też że stepping mojego XP to A0 próbowałem podkecić fsb. Przy fsb 160 windows się wywala. Mnożnik mam podobno odblokowany, ale jak zmienie (w biosie) na wyższy niż 12,5x to wynosi wtedy 5x i cpu zwalnia :-) Czy przy A0 mogę coś więcej z niego wyciągnąć zmieniając mnożnik :?: na samym fsb mogę zrobić sobie 2200+ ale to chyba nie wiele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Teraz patrzyłem na zasilkę Codegen 300W a tam .... 96W mocy nominalnej na +3.3V (10A) na +12V(14A) do czego to ma być? do Celka 300???Jakąś dziwną masz tą zasiłkę. U mnie jest 165W mocy nominalnej na te napięcia :-) Aha, a jesli chodzi o stepping procka i nazwę kodową rdzenia: wedłóg tego opisu mam Thoroughbred B, aida32 jednak wykrywa A. O co w tym wszystkim chodzi :?: Aida pokazuje mi też że stepping mojego XP to A0 próbowałem podkecić fsb. Przy fsb 160 windows się wywala. Mnożnik mam podobno odblokowany, ale jak zmienie (w biosie) na wyższy niż 12,5x to wynosi wtedy 5x i cpu zwalnia :-) Czy przy A0 mogę coś więcej z niego wyciągnąć zmieniając mnożnik :?: na samym fsb mogę zrobić sobie 2200+ ale to chyba nie wiele. Tak mozesz , tylko chlopie nie laduj w fsb 160 , bo ci sie dzielnik 1/5 nie wlaczy i pci zabije ci dysk , pojedz od razu na 166 i wysoko z fsb , chociaz na kt4v nie poszalejesz z nim , ale zawsze zostaje drut mod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrara Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Moja płyta nie ma 5-bitowej zmiany mnożnika, ale 12x165 daje mi XP2400+ :-) nie laduj w fsb 160 , bo ci sie dzielnik 1/5 nie wlaczy i pci zabije ci dyskSpóźniłeś się :-) Jednak Twoje obawy były niepotrzebne :-P chociaz na kt4v nie poszalejesz z nimPłyta jeszcze nie jest taka zła, niestety na T-Bred A chyba więcej nie wyciągne. ale zawsze zostaje drut modJaki drut-mod :?: Mnożnik mam przecież odblokowany :-) Chyba że jak ustawie mnożnik drutmodem to będe mógł wyjść powyżej 12,5 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...