CthulpiSS Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 oj chyba niedziela ciężka była :P jak wszyscy widzimy wszystkie przepływometry opierają się na tej samej zasadzie ... nikt nie liczy pomykających molekuł wody ... kwestia JAK to wykonamy ... tudzież gdzie kupimy jakby kto wysyłał zamównienie do C_C to niech da mi znac na emalje prosze - wezme od nich ich "wynalazek" i przerobie na ID 12mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ktore w przyblizeniu beda wzrastac liniowo z przeplywem, wiec mamy obroty mamy przeplyw ? zaprogramowac uklad zeby zamiast rpn pokazywal odpowiednie l/h to przeciez zaden problem :? no tak ale nie wszyscy chodzili do Technikum, ok moze cos wykombinuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ktore w przyblizeniu beda wzrastac liniowo z przeplywem, wiec mamy obroty mamy przeplyw ? zaprogramowac uklad zeby zamiast rpn pokazywal odpowiednie l/h to przeciez zaden problem :? no tak ale nie wszyscy chodzili do Technikum, ok moze cos wykombinuje No nie. Politechnika Gdańska (ETI) roox :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ja powoli tez sobie kombinuje jakis wskaznik/miernik przeplywu wody. na razie prawie juz powstal "czujnik przeplywu" :) i moze kiedys powstanie reszta.... arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ja powoli tez sobie kombinuje jakis wskaznik/miernik przeplywu wody. na razie prawie juz powstal "czujnik przeplywu" :) (IMG) i moze kiedys powstanie reszta.... arthx Wyglada to BARDZO ladnie - respect :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Jak z oporami TEGO, atrhx, i czy to to działające jest w ogóle?.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 dokladnie, tez mi sie podoba, tylko czy bedzie doklandie mierzyl i dobrze przeliczal na L/h ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 jeszcze daleka droga do pelnego uruchomienia w pelni tego mojego wynalazku :) na razie nawet nie mam zrobionych otworow pod diode i fototranzystor... oporow to chyba nie ma, woda przeplywa przez to jak przez odcinek zwyklej rurki. podlaczalem pod kran - to wiatraczek sie krecil :) czy bedzie mierzyl i czy bedzie wskazywal l/h - to jeszcze nie wiem - to zalezy juz od ukladu elektronicznego, ktory sie zajmie przeliczaniem impulsow na l/h - jesli uda sie to metoda doswiadczalna jakos wyskalowac... jeszcze sporo do wymyslenia i zrobienia ... arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Bardzo ładne, ... ale to na razie tylko obudowany wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...