pawelc Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 niemogę sobie poradzić z wgraniem biosu podczas wgrywania biosu nvflash wyswietla komunikat że "eeprom suporet not found "nvflash odczytuje geeforce4mx440se id 0171 eeprom w karcie może być jakoś zabezpieczony przed wgraniem nowego biosu?sa tam dwie zworki obok eeproma może trzeba je jakoś przestawić jak ktoś miałby jakieś sugestie byłbym bardzo wdzięczny 'jeszcze jedno wydaje mi się że mam jakąś nietypową pamięć eeprom (ht 27c010-70) i w tym tkwi problem nvflash nieodczytuje tej pamięci bo na liście jej niema chyba że się mylę ,może jest jakiś inny program do flashowania za wszelką pomoc byłbym wdzięczny pawelc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Spróbuj NVflash441 u mnie tylko ta wersja zadziałała, na dyskietce z epromem muszą być jeszcze pliki CWSDPMI i DOS4GW znajdziesz w necie albo nawet w komlecie z nvflash441 już nie pamiętam no i bios musi mieć rozszeżenie ROM niektóre mają BIN i trzeba je zmienić najlepiej programem nvidia bios editor a jak to nie pomoże to pewnie na karcie jest blokada przed uaktualnieniem biosu niektóre zwłaszcza w ge-force2 wogóle sie nie da sie wczytać biosu. Na mojej ge-force4mx440se nie ma zworek i wczytywanie biosu odbywa sie prawie bezproblemowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Spróbuj NVflash441 u mnie tylko ta wersja zadziałała, na dyskietce z epromem muszą być jeszcze pliki CWSDPMI i DOS4GW znajdziesz w necie albo nawet w komlecie z nvflash441 już nie pamiętam no i bios musi mieć rozszeżenie ROM niektóre mają BIN i trzeba je zmienić najlepiej programem nvidia bios editor a jak to nie pomoże to pewnie na karcie jest blokada przed uaktualnieniem biosu niektóre zwłaszcza w ge-force2 wogóle sie nie da sie wczytać biosu. Na mojej ge-force4mx440se nie ma zworek i wczytywanie biosu odbywa sie prawie bezproblemowo Nie no bez takich :lol: prosze, grafika pawelc'a nie ma poprostu kości eeprom tylko eprom a taka kość w normalnych warunkach jest nie flash'owalna aby to zrobić czeba mieć specjalny sprzęt morzesz też przelutować kość eeprom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelc Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 dzięki wszystkim z tego wynika że poprostu mam pecha ze swoim mx-em pozostaje power strip i zabawa spod windowsa a co do tego przelutowania to jaka kośc bylaby w pełni programowalna i pasowalaby na mojej są takie parametry jak wyżej pawelc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 dzięki wszystkim z tego wynika że poprostu mam pecha ze swoim mx-em pozostaje power strip i zabawa spod windowsa a co do tego przelutowania to jaka kośc bylaby w pełni programowalna i pasowalaby na mojej są takie parametry jak wyżej pawelc Kość eeprom jest najlebsza i jedyna możliwa z wyglądu od eprom różni się tylko tym że nie ma takiej jakby brązowej ramki... wiesz o co chodzi :D :?: ogulnie flash biosu graficznej nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...