Skocz do zawartości
kosmo

Kupie Voodoo 1 !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że nie jest to giełda ale cóż...... :oops:

Ma ktoś na zbyciu jakieś działające (dobrze) Voodoo1. Najlepiej gdyby z okolic Gdyni, Sopotu lub Gdańska. No i cena: im niższa tym lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawny w 100%, cena może być, a on nawet kręcony nie był (jeszcze :twisted: :twisted: :lol: ) bo nie miałem do niego chłodzenia a wolałem nie ryzykować. W czwartek dam Ci znać czy go sprzedam czy nie bo póki co negocjuję z kumplem z miasta i w czwartek ma się zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam V1 ale trzymam, za 50 lat sprzedam za TAAAAKA kase... :)))

Hmmmmm to może ja się jeszcze zastanowię czy je sprzedać?... :lol:

Nie pamiętam jakie ma pamięci, teraz siedzi w pentium133 qmpla który zagrywa się nocami w Virtua Fighter II :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj... stare dobre czasy sie przyponinaja... voodoo i pierwsze gry powered by 3dfx (ale to hulało) :)

Pamietam ze najwieksza ilosc klatek uzyskiwalo sie w grze Forsaken, cos podobnego do Descenta (achh i te efekty swietlne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie on ma pamięci??? Tzn. jak szybkie??

Moj Potforek3D ma pamieci EDO RAM EtronTech, chyba 40 lub 45 ns, sa calkiem niezle! Hmm, powoli odzywaja sie fani V1, to cieszy :) Chyba bede musial opublikowac moj projekt megawydajnego chlodzenia Monsterka, zapewniam was ze tak wymyslnego chlodzenia V1 nie widzieliscie :lol: Zdradze tylko ze wydajnosc wynosi 66 CFM a masa calego ustrojstwa to ponad 0,75 kg i nadal rosnie :twisted:

Pozdr...

P.S. Wydajnosc tez rosnie i to tez bardzo cieszy, bo to podwaza teorie ze V1 staje sie waskim gardlem systemu przy CPU ok. P II 300... Zeby nie byc goloslownym zamieszczam wyniki jednoczesnie bijac sie w piers, ze to nie fotomontaz tylko 100% prawda! Tak tak, ja tez spadlem z krzesla jak otrzymalem taki wynik... 8O

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mysle ze porownanie 7-letniej konstrukcji V1 do V2 i TNT doskonale swiadczy o jej ponadczasowej konstrukcji... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisałem ten numerek w google (ten dłuższy po spacji) i na stronie http://www.memotech.co.uk/list/list.htm pod zakładką DRAM jest info takie: V53C16258HK35 EDO 5V SOJ 35ns 17 

tylko od czego jest ten krótszy numerek na początku?

Dzieki ;) w sumie moglem sam w podobny sposob sprawdzic ale dzialalem pod wplywem impulsu i odchylilem sie do tylu i chwycilem moje V1 i wklepalem na forum. Hmm 35ns ;) musze sie pobawic w krecenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we Wrzeszczu w Domie Handlowym Jantar (chyba tak to sie nazywa) jest sklep komputerowy handlujacy tez sprzetem uzywanym i kilka tygodni temu widzialem tam VooDoo1 w cenach 25-30zl. Bylo kilka sztuk w tym oryginalne Monstery Diamonda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we Wrzeszczu w Domie Handlowym Jantar (chyba tak to sie nazywa) jest sklep komputerowy handlujacy tez sprzetem uzywanym i kilka tygodni temu widzialem tam VooDoo1 w cenach 25-30zl. Bylo kilka sztuk w tym oryginalne Monstery Diamonda

Dzięki, sprawdze to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w tym sklepie i kupiłem Heliosa (30zl) (35ns, Monsterek miał 50ns)

I teraz mam pytanie: czemu nie działa suwak jasności w ustawieniach (wiem że były już takie problemy, tylko nie wiem gdzie o tym czytałem)

I jeszcze jedno: tak samo jak moje V2 działa tylko na orginalnych sterach???? nowsze nie działają?????

ps. do tego karta jest cała taka czarna :) fajowo wygląda

aha, sorry kain że od ciebie nie kupuje :oops: ale właściwie każdy powinien mieć takie cacko w domu, zachowaj ją dla potomności :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem problem na jasność

wystarczyło wpisać autoexec.bat : SET SST_GAMMA=2.3 i już :) a co ze sterownikami?????wie ktoś????

Komendami SET SST_xxx rowniez karte sie podkreca :) U mnie na V1 nie znanej mnie w tym momencie firmy (35ns pamieci) dzialaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi