Gość Briareos Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Mam płytę główną Microstar na czipsecie i440LX.Na laminacie napisany jest symbol msi 6117 ale programy typu cpu-z i Info Viev (programik diagnostyczny ze strony Msi) wykrywają tą płytę jako 6118.Chciałem zaktualizować w niej bios i teraz mam problem bo nie wiem który rodzaj mam wybrać czy 6117 czy 6118... Czy opłaca się wymieniać PII 233 na Celerona 300A ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 PII 233 na Celerona 300A ?nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 PII 233 na Celerona 300A ?nie hmm te celki ładnie chodzily na fsb100 ale mobo na LX nie obsługuja takiej magistrali oficjalnie ( jak sie da ustawic w biosie FSB100 to zamieniaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Briareos Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 W biosie nie da się wogóle zmienić fsb... Da sie tylko na płycie max 75 mhz.Chciałem zaktualizować bios, może to by coś dało, ale jak już pisałem wyżej nie wiem jaki mam wgrac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonymus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ja bym się jednak pokusił na Celerona 300A. Można go podkręcić do 450Mhz, bez żadnego ryzyka.Wystarczy zamalować pin b 21, jeżeli oczywiście masz procka obsadzonego na slocie. A jeżeli chodzi o aktualizacje biosa, to lepiej ściągnij upgrada do 6117. W razie problemu pisz na mój e-mail:arczy89@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonymus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Ja mam płyte msi 6117/75 mhz fsb i celerona 300A, którego podkręciłem do 450Mhz. Chodzi już tak 2 mce i bez żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...