juni Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 witam!! Mam problem z moim komputerem, co za tym idzie pewnie to problem karty graficznej Kupilem nie dawno komputer Celeron 2.4, Geforce FX 5200 128MB, 256DDR i takie tam <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki i od samego poczatku caly czas towarzyszy mi jeden problem, przy wylaczaniu wszystkich gier komputer sie restartuje oraz przy laczeniu z interentem jesli jest wlaczona muzyka w winampie...... wymienilem komputer nawet na inny z tej samej serii ale to samo sie dzieje. Napisze jeszcze ze mam najnowsze sterowniki do tej karty graficzne moj stytem operacyjny to windows XP. Czy ktos wie co to moze byc????? strasznie mnie to denerwuje non stop komputer restartujacy sie. Czy ktos moze pomoc??? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Najnowsze stery nie zawsze są dobre zwłaszcza z serii ForceWare polecam 43.45 A karta dzwiękowa osobno czy zintegrowana na płycie bo jak zintegrowana to ta karta może być przyczyną zwłaszcza jak jest to płyta ECS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Powiedz jeszcze jak sie laczysz z internetem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 lacze sie przez modem tp s.a ale na starym kompie nie bylo problemu. Nie jest to tez problem systemu bo na 98 to samo sie dzialo. Karta jest zintegrowana ac 97 czy cos takiego. Na takich starych sterownikach sypie mi sie grafika w Vice city Wiecie jak to naprawic.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 blaster ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nawet nie wiem.... na plycie z oprogramowaniem do karty muzycznej zintegrowanej jest tylko for INTEL / VIA chipset karta sie nazywa AC '97 tyle wiem :) i jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ej komputerowcy pomocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Looknij w jakims programie jakie masz temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nawet nie wiem.... na plycie z oprogramowaniem do karty muzycznej zintegrowanej jest tylko for INTEL / VIA chipset karta sie nazywa AC '97 tyle wiem :) i jak? nie pytalem o sound blastera a MS blastera ;) masz latke ? moze to on ci swiruje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 blaster to takie male cos, uzywaj gumek nie zlapiesz wirusa heh =) sam nie wiem, kupiles w leclercu?? sprawdz napiecia jakie podaje zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 myslalem ze sound blaster :PPPP sorka mogles napisac ze mowa o malym paskudnym szkodniku. Blastera nie mam bo odopowiednie łaty na XP mam kupilem kompa w media markt A co do zasilacza, to nie wiem czy mowisz o listwie zabezpieczajacej czy co.... z gory mowie ze nie mam zadnej, komp monitor sa podlaczaone do kontaktu odrazu pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 to nie ma znAczenia z netem chyba Na poczatku restartowal sie tylko przy wylaczaniu gier teraz wylacza sie jak gra muza i lacze sie z netem tzn jak otwiera port modemowy Ale cos z tymi grami.... Robie wyjdz a tu puch.,.,. reset i to durne czekanie. 2 kompy takie same i to samo Moze cos nie tak mam z gniazdkiem??? co jest....... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zobacz czy kreci ci sie witrak na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Mnie to wygląda na zasilacz. Ale wirusik równiez nie wykluczony. Koniecznie sprawdź temperatury procka. Organoleptycznie sprawdź czy pamięci i rdzeń nie parzą :D . No i napięcia 3,3, 5 i 12 V koniecznie do obejrzenia. Zapodaj co ustaliłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 swiezutki komp ze sklepu mial by tak nawalac? virus zupelnie odpala Wymienilame go na takiego samego (bo w ciagu tygodnia mialem takie prawo) i to sam osie dzieje. Jak juz to moze byc cos z moim gniazdkiem, wiatraczek sie kreci, moze to cos innego? Temp pisze na starcie kompa i wszystko w normie chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Siema! Mój kumpel ma AMD 2600+ i FX5200 128mb i też mu sie resetował komp jak włączał gre (najczęściej przy UT2003) na zasilaczu Codegen 300W, jak zmienił na ENLIGHTA 300W problem zniknął. Pozdrawiam Punek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 jaki zasilacz? listwe zasilajaca czy cos w srodku komputera??? komputer jest na gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 zasilacz jest w kompie - nie myl z AKAREM (listwa zasilajaca) :D musialbys odpalic progs typu mbm, speedfan czy inny ktory podaje napiecia ... (sa tez w biosie) no chyba ze nie masz stikerow to rozkrec bude i powiedz co to za zasilka ( choc stawiam w ciemno ze do zestawu sklepowego dali super codeshita :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 mowisz w innym jezyku :) Ej komp jest na gwarancji dam go do naprawy i koniec, myslalem ze da sie tego unikanac bo potem miecha trzymaja czasem.... Ale trudno :( jakby ktos mial jakis pomysl jeszcze to chetnie pozdro i dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 mowisz w innym jezyku :) 8O ??? a czego nie zrozumiales ;) ? pyatles co to zasilacz i gdzie jest zasilacz jest w kompie - nie myl z AKAREM (listwa zasilajaca) listwa zasilajaca z ktora mylisz zasilacz to tzw akar masz podac napiecia z zasilacza (matelowa puszka z tylu obudowy ;)) musialbys odpalic progs typu mbm, speedfan czy inny ktory podaje napiecia ... (sa tez w biosie) w tym celu uzywasz biosa (trzymasz wcisniete "DEL" jak sie komp odpala) , lub uzywasz do tego jakiegos programu typu mbm (motherboard monitor) lub speedfan - te programy odczytuja napiecia ktore masz podac (3.3V , 5V , 12V ) pytali sie tez jaki masz zasilacz (nazwa, marka itd.) no chyba ze nie masz stikerow to rozkrec bude i powiedz co to za zasilka ( choc stawiam w ciemno ze do zestawu sklepowego dali super codeshita ) stiker to plomba na komputer - naklejka ;) jezeli ich nie masz to rozkrec obudowe (bude :)) i odczytaj z naklejki na zasilaczu marke i model - ja stawiam w ciemno ze skoro kupowales kompa jako zestaw w sklepie (co niestety nie bylo dobrym pomyslem :?) to nie dali ci nic lepszego jak zasilacz marki "codegen" - zwany codeshitem ze wzgledu na swoja wydajnosc :D jeszcze czegos nie rozumiesz ;) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 a wiec plomby mam. Udalo mi sie z biosu odczytac Surrent system temp. 29 stopni C current CPU temp. - 35 C CPUFAN - 4560 RPM Sysfan - o RPM Vcore - 1.52 V VCC3 - 3.39 V + 5 V - 5.15 V12.28 V - 5 V - - 5.30 V VBAT (V) - 3.29V 5VSB (V) - 5.42 V VddQ Select - 1.5V = 2.5 Select - 2.5 V VDiMM Select - 2.5V nie wiedzialem co podac wiec dalem wszystko. Kupilem tego kompa polroku temu za 2 tysiaki, wydawalo mi sie ze oplaca sie i chyba tak bylo. Komp od poczatku sie restartowal dlatego wymienilem na innego tego samego zestawu i to samo...... dziwne, inni kumple maja z marketow innych i wszytstko chodzi. Odrazu dal bym do naprawy ale musial bym z 2 tyg albo 3 tyg czekac....... Kurde co zrobic co zrobic..... czy zostaje mi serwis????? Pozdro ps. az tak nie musiales tlumaczyc tak ogolnie sie znam :)] marki nie umiem sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 odswiezam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 znowu odswiezam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 witam!!przy wylaczaniu wszystkich gier komputer sie restartuje oraz przy laczeniu z interentem jesli jest wlaczona muzyka w winampie...... wymienilem komputer nawet na inny z tej samej serii ale to samo sie dzieje. Napisze jeszcze ze mam najnowsze sterowniki do tej karty graficzne moj stytem operacyjny to windows XP. Czy ktos wie co to moze byc????? strasznie mnie to denerwuje non stop komputer restartujacy sie. Czy ktos moze pomoc??? Hej. Ja miałem podobny problem i była to wina IRQ. GF3 z muzą na jednym IRQ (11) się gryzły (zanim do tego doszedłem to minęło trochę czasu no ale cóż...) więc powyłączałem w biosie nieużywane przeze mnie porty COM i LPT tak że muzyka wskoczyła na zwolnione przerwanie i luzik. (na 98 zwis miałem jak komp się troszkę nagrzał a Xp mi się notorycznie wyłączał jak Tobie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperek Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 to proste juz nie raz się z tym styknołem pierw w swoim kompie a potem kolegi wszystkiemu winna była pamięć komputera nie wiem na czym polega jej uszkodzenie ale to było przyczyną restartowania kompa w moim i kolegi kompie. jak masz możliwość sprawdzenia nowej kości pamięci to zrób to wypnij starą a wsadz nową ( pożycz od kolegi ) powodzenia oto moja przygoda w media markt kupiłem tam karte graf. MSI gf4 mx 64 ddr po 2 miesiącach zaczeło sie coś dziwnego dziać z kompem (restartował sie ),przekonany byłem ze to wina karty ddałem ją do serwisu oczywiście mija 3 tydzień zaczeło mnie to wkur... bo nawet zastępczej mi nie dali więc wiecie jak bez ręki. pojechałem do nich okazało sie ze te pały nawet nie wysłały karty do dostarczyciela firmy action!!! nawet nie wiecie jakie epitety leciały w strone kierownika działu reklamacji :)miałem tą satysfakcje:) ale co dalej zaoferowano mi nową karte,tą samą ale mieli wielkiego pecha bo tej karty już nie było za ladą więć dali mi gf3 TI200 128RAM W CENIE 499 ZŁ a za gf4 zapłaciłem 399 zł nawet grosza nie dopłaciłem fiutom . taka jest moja przygoda z media markt co sie puźniej okazało karta była spoko to pamięć kompa sie sypneła. jakie kożyści? 1. lepsza karta w tej samej cenie 2. zarobione 100 zł na karcie 3. wymiana pamięci na nową za te 100 zł polecał bym ten sklep ale trzeba z nimi krutko tak sie zastanawiam kiedy iść z tą gf3 na reklamacje teraz to by mi dali niezłego FX albo radeona ;) pozdrawiam i za byki przepraszam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 muj kolega mial niedawno podobny problem. winny byl zasilacz. odpalil karte na innym kompie i dzialalo wszystko oki,wiec wymienil zasilacz u siebie. ja bym zaczol od sprawdzenia wlasnie tego pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...