PaulPlaski Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Zamówiłem te kostki, ale jak nie będą działały to rzucę je psu niech gryzie. Cena dla mnie jest OK (choć już na dzisiaj podrożały), a ponadto nie znalazłem na jakimkolwiek forum informacji jednoznacznie stwierdzających że te lub tamte kości są dobre. Hynix gryzie się z Epoksem, TwinMosy się zepsuły, KingMax lipa, Kingston nic specjalnego, Infineon niewiadomo co a inne typu Geil, Corsair, Mushkin są poza zasięgiem kieszeni. Pożyjemy zobaczymy, jak coś się dowiem to odpowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Pytanko do tych którzy już kupili w Arest - Hynixy, te kostki do dual są pakowane w jakieś specjalne opakowania po dwie (jak np.u TwinMosa), czy to są 2 kostki 256 luzem. Jak z zakupem w tym sklepie - czy OK? I ponadto mam już kupionego Epoxa 8RDA+ rev.2.2 - jak myślicie warto, te kości kupić czy nie? Uwazaj - podobno te Hynixy gryza sie z Epoxem! Gryza? Moje na Epox 8RDA+ rev 2.2 w leca w dualu na 230 (narazie) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Boxster - Bardzo mnie cieszysz tymi słowami! Mam nadzieję że nie trafiłem na jakieś gorsze egzemplarze. I u mnie Epox również zgodzi się z Hynixem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Pytanko do tych którzy już kupili w Arest - Hynixy, te kostki do dual są pakowane w jakieś specjalne opakowania po dwie (jak np.u TwinMosa), czy to są 2 kostki 256 luzem. Jak z zakupem w tym sklepie - czy OK? I ponadto mam już kupionego Epoxa 8RDA+ rev.2.2 - jak myślicie warto, te kości kupić czy nie? Uwazaj - podobno te Hynixy gryza sie z Epoxem! Gryza? Moje na Epox 8RDA+ rev 2.2 w leca w dualu na 230 (narazie) :wink: gdzie kupiłeś rev 2.2 ?? na jakich timingach i na jakim napieciu to 230 ?? ps czy ktos miał na 8rda+ twinmosy twistery bo mam okazje kupic tanio 512 433 cl2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Pytanko do tych którzy już kupili w Arest - Hynixy, te kostki do dual są pakowane w jakieś specjalne opakowania po dwie (jak np.u TwinMosa), czy to są 2 kostki 256 luzem. Jak z zakupem w tym sklepie - czy OK? I ponadto mam już kupionego Epoxa 8RDA+ rev.2.2 - jak myślicie warto, te kości kupić czy nie? Uwazaj - podobno te Hynixy gryza sie z Epoxem! Gryza? Moje na Epox 8RDA+ rev 2.2 w leca w dualu na 230 (narazie) :wink: gdzie kupiłeś rev 2.2 ?? na jakich timingach i na jakim napieciu to 230 ?? ps czy ktos miał na 8rda+ twinmosy twistery bo mam okazje kupic tanio 512 433 cl2 Płytke rev 2.2 kupiłem w www.apollo.pl za 340 zł Co do tych 230, to jest lipa - same zwiechy podczas ładowania XP. Na 220 w synchro komp jest stabilny jak skała. Athlon 1700+ @ 10x220FSB 1.725V Hynix 8-3-3-2.5 2.63V Bede testował dalej jak cos sie zmieni dam znac... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 a co o tym sadzicie? HYMD264646B8R-D43 wd warto czy nie? 2x512mb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 a co o tym sadzicie? HYMD264646B8R-D43 wd warto czy nie? 2x512mb... Widze ze za dokadnie nie czytałeś... xxxxxxxxxx-D43 mogą być! Na 90% będzie dobrze lub b. dobrze. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dozeer Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Zamówiłem te kostki, ale jak nie będą działały to rzucę je psu niech gryzie. Cena dla mnie jest OK (choć już na dzisiaj podrożały), a ponadto nie znalazłem na jakimkolwiek forum informacji jednoznacznie stwierdzających że te lub tamte kości są dobre. Hynix gryzie się z Epoksem, TwinMosy się zepsuły, KingMax lipa, Kingston nic specjalnego, Infineon niewiadomo co a inne typu Geil, Corsair, Mushkin są poza zasięgiem kieszeni. Pożyjemy zobaczymy, jak coś się dowiem to odpowiem. hahh skąd ty wytrzasnołeś ten text? "Kingston nic specjalnego" - Kingston & MUSHKIN najszybsze pamięci jak narazie na świecie w sensie porównania kostek DDR400 i agresywnych timingów do tego identyczne kości posiada i mushkin i kingston - to stwierdzenie jest nienamiejscu. Corsair - wlasnie Corsair robi pamieci na kościach HYNIX - "nic specjalnego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 a co o tym sadzicie? HYMD264646B8R-D43 wd warto czy nie? 2x512mb... Widze ze za dokadnie nie czytałeś... xxxxxxxxxx-D43 mogą być! Na 90% będzie dobrze lub b. dobrze. :lol: heh... wiem, wiem jak dopytam sie o oznaczenia na kostkach to dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 ciezko bylo sie dowiedziec, ale mam :P hy5du56822bt-d43 pamieci z arestu jak Ci sie kreca Boxster ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jakos coraz bardziej odsuwam sie od epoxa na rzecz solteka frn2l jak myslicie jak bedzie smigał soltek z hynixami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jakos coraz bardziej odsuwam sie od epoxa na rzecz solteka frn2l jak myslicie jak bedzie smigał soltek z hynixami?? u mnie dlugo smigal na fsb250 :D ,max udalo sie 255 ale niestabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jakos coraz bardziej odsuwam sie od epoxa na rzecz solteka frn2l jak myslicie jak bedzie smigał soltek z hynixami?? u mnie dlugo smigal na fsb250 :D ,max udalo sie 255 ale niestabilne a ktorą miałeś wersje plytki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 rev.D po Vcore modzie na 2V http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=69 teraz juz ciezko dostepna,ale jeszcze mozna dorwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 rev.D po Vcore modzie na 2V http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=69 teraz juz ciezko dostepna,ale jeszcze mozna dorwac a jak z tymi nowszymi jest w ogole jaka jest najnowsza - E? jak ja rozpoznac ma napisane na pcb ?? to takie pytanka na szybko bo i tak sie przymierzam do czytania wątku o tym solteku ale to mi troche czasu zajmie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 rev.D po Vcore modzie na 2V http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=69 teraz juz ciezko dostepna,ale jeszcze mozna dorwac a jak z tymi nowszymi jest w ogole jaka jest najnowsza - E? jak ja rozpoznac ma napisane na pcb ?? to takie pytanka na szybko bo i tak sie przymierzam do czytania wątku o tym solteku ale to mi troche czasu zajmie 8) najnowsza jest E4 (jest padaczna :wink: ), wszystkie revE maja pasywne chlodzenie NB, jest napisane na laminacie BTW - radze jedna poszukac revD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 rev.D po Vcore modzie na 2V http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=69 teraz juz ciezko dostepna,ale jeszcze mozna dorwac a jak z tymi nowszymi jest w ogole jaka jest najnowsza - E? jak ja rozpoznac ma napisane na pcb ?? to takie pytanka na szybko bo i tak sie przymierzam do czytania wątku o tym solteku ale to mi troche czasu zajmie 8) najnowsza jest E4 (jest padaczna :wink: ), wszystkie revE maja pasywne chlodzenie NB, jest napisane na laminacie BTW - radze jedna poszukac revD ale dlaczego padaczna czy tylko e4 jest kiepska czy wszyskie E czy tylko przez pasywne chłodzenie nb czy w ogole kiepsko ciagnie myslisz ze jeszcze da sie gdzies dostac rev D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 tak,mozna jeszcze dorwac revD a dlaczego E3/E4 jest padaczn to zapraszam do odpowiedniego watku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 ok thx za pomoc i pewnie bede musiał znaleźć zały dzien i przetrawic ten wątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 _ViP_---->Sorry za oftopic, ale w gdzieś usłyszałem, że przy wysokich FSb trzeba podnosić napiecie na procu... to prawda? I czy jak proc mój wstaje na 2250MHz na 1,65V(mag 166), to czy uda mu się stabilnie pracować na FSB250, mnożnik 9 i Vcore 1,75V? Bo mam dosc słaby wiatraczek i boję sie zę wiecej nei będę mógł dać...a się napaliłem na FSB250 :chlip: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 oj kurde,juz kiedys o tym pisalem...wraz ze wzrostem fsb zmniesza sie prog stabilnosci o kilka/kilkanascie 'C,jednoczesnie wzrasta zapotrzebowanie na Vcore.Przykladowo dla mojego cpu...na 12.5x200 do stabilnej pracy wystarcza Vcore1.9V,natomiast 10x250 wymaga juz Vcore2V i MUSI byc utrzymywany w temperaturze ponizej 45-47'C (odczyt z diody FRN2-L ,tego mi najbardziej brakuje w abicie :x ),przy ustawieniu 12.5x200 prog stabilnosci wynosi nawet ok.60'C ,wnioski wyciagnij sam. wiec jesli ktos mysli ze wystarczy wydac kupe szmalu na sprzet i tak sobie smigac na wysokich fsb,to jest w bledzie...trzeba sie czasami niezle nakombinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slg Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 mam 348AP 512MB Chodza jak narazie na 225Mhz CL2-3-3-8 2.9v na 8rda+ 2.1(prime stable) chyba dobrze jak na epoxa.testuje dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 kupilem 256 Hynixa. Na kosciach: HY5DU56822BT-D43 341A. Odczyt z Aidy: HYMD232646B8J-D43. Mam problem z przekroczeniem 220MHz 8O . Timingi 2,5-3-3-8. 9x220 na 2.9 plyta nie bootuje. PS jakie macie napiecia na chipsecie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 kupilem 256 Hynixa. Na kosciach: HY5DU56822BT-D43 341A. Odczyt z Aidy: HYMD232646B8J-D43. Mam problem z przekroczeniem 220MHz 8O . Timingi 2,5-3-3-8. 9x220 na 2.9 plyta nie bootuje. PS jakie macie napiecia na chipsecie :?: zmien na 2.5-3-4-11 ja mam VDD1.6V i to dla mojego sprzetu najstabilniejsze ustawienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 kupilem 256 Hynixa. Na kosciach: HY5DU56822BT-D43 341A. Odczyt z Aidy: HYMD232646B8J-D43. Mam problem z przekroczeniem 220MHz 8O . Timingi 2,5-3-3-8. 9x220 na 2.9 plyta nie bootuje. PS jakie macie napiecia na chipsecie :?: zmien na 2.5-3-4-11 ja mam VDD1.6V i to dla mojego sprzetu najstabilniejsze ustawienie I nic. Moze mam jakies felerne kostki. Nawet jak dam timingi by fsb to nie rusza 220. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 a zrobiles L12 moda na NF7 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 I nic. Moze mam jakies felerne kostki. Nawet jak dam timingi by fsb to nie rusza 220.jezeli na 2,5-3-3-8 leci na max 220 a po zmienie timingów na 3-4-4-9 nic sie nie zmienia znaczy ze płyta ma juz dość i nie wyrabia , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 a zrobiles L12 moda na NF7 ?? Jeszcze nie. Sprobuje moda. Teraz mam stabilne 9.5 x 211 2-3-3-8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 a zrobiles L12 moda na NF7 ?? Jeszcze nie. Sprobuje moda. Teraz mam stabilne 9.5 x 211 2-3-3-8. Huh.... to czemu zwalasz na pamieci jak to wina plyty? :D:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandman Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Fakt :oops: Mozolnie mi idzie czytanie 120 stron przyklejonego o Abicie(sesja :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...