Szymon Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 to jak w koncu z tymi hynixami :> cena jest bardzo zachecajaca akurat tak na moja kieszen :D 330 zł :> ktos moglby wydac jedna stanowcza opinie :]/? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie pakuj sie w te hynixy na epox'ie.. Jak widze z twojego podpisu - dokup druga 512 TwinMosa i bedzie ql.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 ja zamowilem hynix;y na epox'a 8rda+ rev 2.1, nikt chyba jeszcze nie testowal takiej konfiguracji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 wszystko zależy od "modelu/serii" tych hynixów. Jeżeli jest to model Hynix HY5DU56822BT-D43 bierz smiało/ 100% satysfakcji z overclockingu ( jeżeli się oczywiście jeszcze umie to robić ), ... jeżeli to nie ta seria/model - to już twoja sprawa / twój wybór ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Nie pakuj sie w te hynixy na epox'ie.. Jak widze z twojego podpisu - dokup druga 512 TwinMosa i bedzie ql.. hmm nie o to chodzi :> gdyby to byl ten epox to nawt bym nie pytal :) jego mozliwosci za pewne nie sa zabojcze :> chociaz nie sprawdzalem. W lutym wymeiniam plyte na nf7-s prawdopodobnie do tego teraz zostalo mi juz tylko 256 mb tych twinmosow (bo bylo 2x256) i to kostki ktora na 2.9 idzie na 195 mhz (A niby jest 200 :> ) wiec chbya sam rozumiesz ;>. Myslicie ze jak napisze do aresta czy maja taka konkretna serie tych pamieci to ktos mi tego poszuka? Aha jak tam jest z dostepnoscia tego tam u nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 wszystko zależy od "modelu/serii" tych hynixów. Jeżeli jest to model Hynix HY5DU56822BT-D43 bierz smiało/ 100% satysfakcji z overclockingu ( jeżeli się oczywiście jeszcze umie to robić ), ... jeżeli to nie ta seria/model - to już twoja sprawa / twój wybór ... HY5DU56822BT-D43 - takie wlasnie mam z arest'a (tydzien temu w poniedzialek qpione).. Z tego co sie dowiedzialem ostatnio, na platformie z AMD nie da sie z tych kostek wycisnac tyle co na P4.. U mnie na 216 MHz nie wstaja na 2,9V i lagodnych tajmingach.. robie to asynchronicznie.. FSB > 200 nie jestem w stanie wycisnac z mojego szajsowatego zasilacza.. wiecej volt tez na ram nie moge podac na epox'ie.. Na FSB 166 te pamieci nie wstaja na CL2, ale na 2.9V jeszcze nie robilem, troche ponizej 2.8V dawalem.. stwierdzilem, ze pi@##%le taki interes i jade na CL2.5.. i tak przyrost jest prawie niezauwazalny jak dla mnie.. ale z drugiej strony zawsze fajnie jest sie pochwalic, ze ma sie 2-2-2-11 :twisted: I jeszcze nie rozumiem jak mozna nie potrafic podkrecac??? Przeciez w tym nie ma zadnej filozofii.. Wzrost czestotliwosci daje szybsza prace, ale gdy ta wzrasta - wiecej ciepla sie wydziela w tranzystorach.. wzrost ciepla powoduje niestabilnosc parametrow ukladow, co jest zle.. cieplo to jednak mozna odprowadzac za pomoca radiatorow albo sprawiajac, zeby element pracowal mniej intensywnie (np. zmniejszajac tajmingi dla ramu)..albo zmniejszajac napiecie (ale robi sie odwrotnie) bo wtedy mniejsza moc jest tracona na tranzystorach, ale to z kolei prowadzi do niestabilnosci - bariera stanow nieustalonych elementow cyfrowych sie zmniejsza - jesli bramka nie wie co ma na wejsciu - na wyjscie podaje stan randomowy - co w konsekwencji wielokrotnego zwielokrotnienia powoduje, ze komputer przetwarza informacje niewiadomo-jakie i sie sypie :P Chyba nie zamieszalem za bardzo i o niczym nie zapomnialem ;) Reasumujac - jesli jestescie ryzykantami to zaqpcie te pamieci, ja je mam i wiadomo jak sprawa wyglada.. takie jest moje zdanie.. ale zawsze znajdzie sie jeden egzemplarz OCZ preformance pc2700 rev3.2 ktory nie wstanie na CL2 :P jesli wiecie o co mi chodzi 8) moze tylko ja mam takiego zonka.. wiem, ludzie bardzo chwala HY5DU56822BT-D43.. Pozdr.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 HY5DU56822BT-D43 - takie wlasnie mam z arest'a (tydzien temu w poniedzialek qpione).. Z tego co sie dowiedzialem ostatnio, na platformie z AMD nie da sie z tych kostek wycisnac tyle co na P4.. U mnie na 216 MHz nie wstaja na 2,9V i lagodnych tajmingach.. robie to asynchronicznie.. FSB > 200 nie jestem w stanie wycisnac z mojego szajsowatego zasilacza.. wiecej volt tez na ram nie moge podac na epox'ie.. Na FSB 166 te pamieci nie wstaja na CL2, ale na 2.9V jeszcze nie robilem, troche ponizej 2.8V dawalem.. stwierdzilem, ze pi@##%le taki interes i jade na CL2.5.. i tak przyrost jest prawie niezauwazalny jak dla mnie.. ale z drugiej strony zawsze fajnie jest sie pochwalic, ze ma sie 2-2-2-11 :twisted: Jezeli chodzi o Hynixy ich wydajność mowi sama za siebie ( w końcu sa to 4.3ns kostki ) dlatego ustawieniem 2.5-3-3-8 na FSB200 na płytach z chipsetem Intela bija spokojnie inne firmy lecące na 2-2-2-11 ( wiem z doświadczenia - testowalem je z HyperX & Geil ) te pamięci zaspokoja niejednego człowieka ceniącego wysoka wydajnośc oraz olbrzymie mozliwości over. ( chyba że sie trafi felerna kostka - to juz kwestia losu ) timingami radze się nieprzejmować mając te cudeńka w komputerze... I jeszcze nie rozumiem jak mozna nie potrafic podkrecac??? Przeciez w tym nie ma zadnej filozofii.. wiesz - zwróc uwagę na to , iz niewszyscy czytający to forum wiedzą co to jest podnoszenie FSB & Voltage, że trzeba zrobic to żeby zrobic tamto itd itd ... ba... "a co to w ogóle jest oveclocking?" ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 HY5DU56822BT-D43 - takie wlasnie mam z arest'a (tydzien temu w poniedzialek qpione).. Z tego co sie dowiedzialem ostatnio, na platformie z AMD nie da sie z tych kostek wycisnac tyle co na P4.. U mnie na 216 MHz nie wstaja na 2,9V i lagodnych tajmingach.. robie to asynchronicznie.. FSB > 200 nie jestem w stanie wycisnac z mojego szajsowatego zasilacza.. wiecej volt tez na ram nie moge podac na epox'ie.. Na FSB 166 te pamieci nie wstaja na CL2, ale na 2.9V jeszcze nie robilem, troche ponizej 2.8V dawalem.. stwierdzilem, ze pi@##%le taki interes i jade na CL2.5.. i tak przyrost jest prawie niezauwazalny jak dla mnie.. ale z drugiej strony zawsze fajnie jest sie pochwalic, ze ma sie 2-2-2-11 :twisted: Jezeli chodzi o Hynixy ich wydajność mowi sama za siebie ( w końcu sa to 4.3ns kostki ) dlatego ustawieniem 2.5-3-3-8 na FSB200 na płytach z chipsetem Intela bija spokojnie inne firmy lecące na 2-2-2-11 ( wiem z doświadczenia - testowalem je z HyperX & Geil ) te pamięci zaspokoja niejednego człowieka ceniącego wysoka wydajnośc oraz olbrzymie mozliwości over. ( chyba że sie trafi felerna kostka - to juz kwestia losu ) timingami radze się nieprzejmować mając te cudeńka w komputerze... Ok.. zgadzam sie.. na intelu sa oki, ale zauwaz ze na amd juz nie chca latac nawet na 333 2-2-2-6(11), a tutaj juz tajmingi by daly 1% wydajnosci ;) Jak sobie grafe i zasilacz porzadny sprawie to zobaczymy co moge z mojej konfiguracji wycisnac :twisted: I jeszcze nie rozumiem jak mozna nie potrafic podkrecac??? Przeciez w tym nie ma zadnej filozofii.. wiesz - zwróc uwagę na to , iz niewszyscy czytający to forum wiedzą co to jest podnoszenie FSB & Voltage, że trzeba zrobic to żeby zrobic tamto itd itd ... ba... "a co to w ogóle jest oveclocking?" ; ) Noo masz racje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 a czy ktos moze probował tych pamieci na epoxach na kt 600 ?? chodzi mi o model 8kra2i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 :( :( :( :( kupa chciałem kupić w sklepie ARES te hynix-y 2x512MB i juz nie ma sprzedały sie ,gdzie jeszcze mozna je dorwać w dobrej cenie ? Jesli ich nie ma to beda za pare dni.. jesli nawet będa w co szczerze watpie po tej cenie, bo jest to cena że tak powiem poniżej kosztów ale i tak jest tam rok gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a może ktoś z Was ma kostki 256 mb z takim oznaczeniem Hynix HYMT232646B8R-D43. Jak sie sprawują na nf2? zamierzam kupić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 hmm, to nie sa te legendarne to OC, niestety... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 no ale kto wie jak sie kreca :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 kupiłem, we wtorek zapodam wyniki :) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 moze za pol roku bdziemy mowic ahhhh te Hynix HYMT232646B8R-D43 zadne inne sie tak nie krecily :P :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a kto puszczal 2x512 na Abicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a kto puszczal 2x512 na Abicie ?? ja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 czyli brac ?? !! (skąd masz?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 mozesz brac,pamieci bezproblemowo sie dogaduja z abitem.Moje kupowalem "na raty" czyli najpierw jedna kostke od Jack'aPL ladne pare miechow temu,kiedy jeszcze prawie nikt o nich nie slyszal,a druga dokupilem niedawno od Beno21 :D ,seria identyczna,tydzien produkcji inny a w dualu i tak sie bezproblemowo dogaduja :D .Narazie max to fsb260 niestabilne,natomiast przy fsb250 prima smiga spokojnie pare godzin 8) ,za jakis czas zrobie Vdimm moda i zobacze jak sie beda zachowywaly przy napieciu ok.3.25V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 a kto puszczal 2x512 na Abicie ?? Potwierdzam ... z Abitem pamięci "dogadują" się idalnie... a kręcą się jak mało jakie pamięci dostępne w Polsce... polecam szczerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ja trafiłem na trochę słąbsze - 235 to na razie ich max :( ale ide w pon do sklepu i spróbuje <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> inne kostki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Hyundai HYMD232 646B8R-D43 mam taki model , kostki działaja przy 11-3-3-2 przy 2.5V i FSB 192 bez problemow . na 200 przy jakich kolwiek ustawieniach wysypuje mi radka :( gdy wylacze DUAL to dziala pamiec przy 200 , ale nic wiecej :( chyba bede musial kupic płyte nowa , mysle o tym abicie NF7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ja mam hynixy pc 3200 i hulają na fsb225 przy cl2-2-2-11 na cl2-1-1-11 zwis w prime95 vdimm 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Hmm, napiszcie z ktorych tygodni macie pamieci? Ja mam 350A, to chyba sa wlasnie te oznaczenia 50 tydzien 2003. Moje niestety nie kreca sie tak extra, na FSB220 CL2 3-3-7 juz sa problemy, zreszta na innych timingach tez, sprawdzalem asynchro i na 2.9V :( Sypia bledami w memtest :( Hynix 4.3ns (HY5DU56822BT-D43) Mam dokladnie takie 2 identyczne kostki 350A :( Odczyt SPD AIDA32 Hyundai HYMD232 646B8R-D43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 wlasnie sie poswiecilem i zdarlem radiatorki z moich memkow dla sprawdzenia serii :D ....jak oblookalem serie to myslalem ze padne :lol: ...jak juz mowilem kupowalem moje kostki od dwoch roznych osob w dosc duzym odstepie czasu,a tu prosze IDENTYCZNY TYDZIEN PRODUKCJI :D :D :D Dual 324A :wink: zawsze wiedzialem ze mam fart,ale zeby az tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 8O No ladnie Vip - faktycznie - masz farta 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Hehe nie tylko Vip ma farta :wink: Wlasnie sprawdzilem swoje kostki 2x256mb - obydwie 329AP :D Kupione z tego samego zrodla co VIP :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Moje pamieci to dokładnie Hyundai HYMD264 646B8R-D43 na kosciach hynix. Chodzą stabilnie na FSB 225 z cl2-1-1-11 vcore 2.031 Ja mam ustawionego kompa na FSB220 z cl2-1-1-11 vcore 1.975 vdimm 3.0V. Prime95 stabilne Seti stabilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Blue,napisz tydzien produkcji z kostki,a nie dane z aidy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 będe chyba musiał się poswiecic i zdjąc radiator z pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...