KosiMazaki Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Sprobuj zwiekszyc napiecie na pamieciach, u mnie na HyperXach dzialo sie podobnie (zwiechy i restarty) ale jak dowalilem do pica na 2.9 volta to wszystko stabilne jak skala 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareel Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 od jakiegoś maszynka resetuje się samoczynnie w najbardziej nieoczekiwanych momentach - czasem zdarza sie to co kilkanaście minut a czasami cały dzień spokój - domyśla się ktoś powodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja tez tak kiedys miałem... IMO najprawdopodobniejsze sa 2 mozliwosci: 1. Zasilacz nie wyrabie - słabenapiecie i wogóle trzeba by go wymienic. 2. Za duza temperatura, cos sie przegrzewa (zbyt ostre OC) Ze wskazaniem na to pierwsze :) A tak na przyszłosc to podawaj info o kompie (np w podpisie sobie walnij i spokój na zawsze ;) ) - my nie wróżki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareel Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 oczywiście oczekuję porady, konfiguracja kompa: AMD 1800,radek 9000, Barracuda 1600GB, Samsungi 512 MB, mobo GA7VRXP, CD, CD_RW, zasilacz FEEL 300W, temp. podawane przez mobo poniżej 50st., napięcia w normie i nie skaczą..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareel Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 reset podczas wchodzenia do pokoju... to niezłe, dzięki za sugestie - tak jak się spodziewałem nie ma jednoznacznej odpowiedzi.... - będziemy szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 I nie będzi bo są różne przyczyny. Wymień zasilacz - pożycz. Ostatnio miałem taki przypadek, wszystko OK - napięcia itp, i resety. Wymiana zasilacz pomogła. Był spuchnięty kondensator i musiał nie trzymać napięcia. Miernikiem tego nie wyłapiesz. Za szybka zmiana. Testuj też RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 od jakiegoś maszynka resetuje się samoczynnie w najbardziej nieoczekiwanych momentach - czasem zdarza sie to co kilkanaście minut a czasami cały dzień spokój - domyśla się ktoś powodu? miałem to samo. reinstalka Windy rozwiązała problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareel Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 jestem po wymianie pamięci (gwarancja), nowa zasiłka (Chieftec 360-302) i resety dalej występują ale zauważyłem że NB jest gorący i wstawiłem wentyla który stoi na grafie i chłodzi NB - resety ustały - wina mostka tylko dlaczego nagle się zaczął przegrzewać...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Panowie raz na jakis czas ,co kilka dni nastepuje restart systemu... cos jakbym wcisnął reset all temp ok zaczęło sie to niedawno co to moze być??????? thx z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 To moze byc zasilacz! Wiec napisz jaki posiadasz, bo moze poprostu jest z nim cos nie tak. Na poczatek moze uzyj jakegos programiku do pomiaru napiecie, napisze je pozniej. Chcoaiz to nie jest do konca miarodajny wynik, ale zawsze cos pzybliza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Prawdopodobnie zasilacz. Zmierz napięcia miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 hmm to noname 400W ale było ok od lutego mam tego kompa. zaczęło sie niedawno.... czyzby nie starczal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Przy tym konfigu co masz to całe szczęście, że jeszcze chodzi :wink: Zmierz napięcia miernikiem i podaj, a swoją drogą już możesz szukać sobie jakiegoś porządnego zasilacza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 A może trojan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 hmmm możliwe ze trojan ostatnio odinstalowałem norton int sec 2004 bo nie wiem czemu zaczął mi niesamowicie spowalniac przeglądanie stron. dłubałem w opcjach długo ale nie doszedłem co to było. i wywaliłem. 2 dni nie mialem firewalla teraz mam Zone alarm. jak go usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Mam problem.Otoz wymienilem karte na radka 9800 pro i komputer nagle sie restartuje.Moja konfiguracja to: Athlon 2500 +,256 ddr ram ,r9800 pro,cdrw,fdd,plyta glowna msi,zasilacz tracer 350 w .Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Moze powinienes zaczac od pozyczenia innego zasilacza (lepszego!) od jakiegos kolegi i sprobowac na nim troche popracowac z tym swoim konfigiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 tylko kto uzyczy? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 No to nas sie pytasz o takie rzeczy?? :P Pogadaj z jakimis kumpalmi powiedz, ze to tylko na troche im sie nic nie stanie bez kompa, a zreszta przeciz nic nie zepsujesz. No bo z tego co powiedziales, to wynika, ze problemy z zasilaczem, moze juz nie wyrabia przy tym nowym radku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Wez zapros jakiegos kumpla z zasilaczem...pokazesz mu jak fajnie gry chodza na R 9800 Pro, albo wymysl jakas scieme :P Mozesz go na piwo do domu zaprosic ;) oczywiscie z zasilaczem... :P Jakims lepszym... czyt. markowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 PRzepytalem kilkadziesiat osob.Najlepszy jaki maja to Tracer 400W wiec niewiele lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Mam problem.Otoz wymienilem karte na radka 9800 pro i komputer nagle sie restartuje.Moja konfiguracja to: Athlon 2500 +,256 ddr ram ,r9800 pro,cdrw,fdd,plyta glowna msi,zasilacz tracer 350 w .Prosze o pomoc chieftec 360 wat minum precz z tracerami codegenami megabajtami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...