Gość Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Czy da sie jakims programem zwiekszyc glosnosc, bo mam jeden film, ktory ma zauwazalnie nizszy poziom glosnosci i chcialbym to jakos zmienic. I nie chodzi mi o sposoby typu "Zwieksz glosnosc w windowsie" itp 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 da sie :) robisz tak: wyciagasz dzwiek z filmu, np. VirtualDubem zapisujesz go jako wav, a potem programikiem normalize lub jakims innym do obrobki dziwieku (np. cool edit) wzmacniasz dzwiek, w kazdym badz razie prawie we wszystkich programach do obrobki dzwieku masz opcje normalize, gdy ja zastosujesz zobaczysz roznice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Mozna tak jak pisze Coyote ale szybciej bedzie tak: Odpalasz Virtual Dub w menu Audio dajesz Full processing mode potem Volume, zaznaczasz Adjust... i regulujesz "wzmocnienie". Potem zostaje juz tylko zapisac film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 No wlasnie tez zaczalem szukac po VD i znalazlem te Volume, dzieki. Nawet film zajmuje pare MB mniej teraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...