marcellus Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Witam, Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos ukladu chlodzacego + wyciszajacego moj dysk twardy - celem jest tutaj raptor ktory w porywach potrafi glosniej "zawarczec" :roll: Zastanawialem sie nad tym: Zalman Model ZM-2HC1 ale nie wiem czy nie ma czegos lepszego... bo przy tym zalmanie tak czy tak bede musial zalatwic sobie wiatrak czego robic mi sie nie chce :P Wiec moze ktos mi poleci rozwiazanie all-in-one? Nie wiem ktore sa warte polecenia... widze np. takie cos jak tutaj: Vantec ale boje sie, ze ten wiatraczek bedzie tak pierdzial, ze sie skoncze :P Wiec niech ktos mi poleci cos co sam uzywa i wie, ze jest ciche i nie zagotuje mojego dysku na smierc :D Z gory dzieki za pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ten Zalman nie wyciszy ci świstu talerzy, który jest chyba najbardziej uprzykrzającym hałasem dysku. Osobiście posiadam ten 'cooler' i lekko wytłumia on jedynie pracę głowic. Jeśli chodzi o temp. to jest ona wyższa niiż bez tego coolera. Mozna to bez problemu obejść montując PAPSTa za ~70zł na 7V (bezgłośny). Jeśli zależy Ci na ciszy to nie wiem czemu się ładowałeś w takiego potwora 10000RPM + 2xCaviar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Jeśli zależy Ci na ciszy to nie wiem czemu się ładowałeś w takiego potwora 10000RPM + 2xCaviar. A widzisz ten napis "Raid 0" ? :D Zreszta sam nad takim cudem sie zastanawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...