Skocz do zawartości
marcellus

WYCISZAJACY Hard Disk Cooler na *SATA* - ktory wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos ukladu chlodzacego + wyciszajacego moj dysk twardy - celem jest tutaj raptor ktory w porywach potrafi glosniej "zawarczec" :roll:

Zastanawialem sie nad tym: Zalman Model ZM-2HC1 ale nie wiem czy nie ma czegos lepszego... bo przy tym zalmanie tak czy tak bede musial zalatwic sobie wiatrak czego robic mi sie nie chce :P

Wiec moze ktos mi poleci rozwiazanie all-in-one?

Nie wiem ktore sa warte polecenia... widze np. takie cos jak tutaj: Vantec ale boje sie, ze ten wiatraczek bedzie tak pierdzial, ze sie skoncze :P

Wiec niech ktos mi poleci cos co sam uzywa i wie, ze jest ciche i nie zagotuje mojego dysku na smierc :D

Z gory dzieki za pomoc! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Zalman nie wyciszy ci świstu talerzy, który jest chyba najbardziej uprzykrzającym hałasem dysku. Osobiście posiadam ten 'cooler' i lekko wytłumia on jedynie pracę głowic. Jeśli chodzi o temp. to jest ona wyższa niiż bez tego coolera. Mozna to bez problemu obejść montując PAPSTa za ~70zł na 7V (bezgłośny).

Jeśli zależy Ci na ciszy to nie wiem czemu się ładowałeś w takiego potwora 10000RPM + 2xCaviar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi