Skocz do zawartości
m@tys

dziwne wskazania temperatur na NF7-S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie wiem czy był ten temat poruszany, ale szukałęm nic takiego nie znalazłem, ale do rzeczy.

Otóż bardzo często zdarza mi się iż, po uruchomieniu kompa temperatura pokazuje zaniżoną o około 10 stopni.

Nieraz musze uruchomić kompa jeszcze raz, aby pokazywała dokladna czyli okolo 40 na CPu a 25 na MOBO, a nieraz po uruchomieniu pokazuje np. 19 na CPu a z 16 na MOBO (co jest ewidentną bzdurą).

Czy ktoś spotkał się już z takim czymś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest w najnowszych biosach tez to mam o okolo 10 zaniza trzeba resta i jest dobrze, starsze biosy podobno tego nie maja, mozesz zmienic np. na d10 hacked. Czym chlodzisz ze masz takie niskie temp ?? u mnie qrcze do 60 dochodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodzę jakimś zwykłym coolerMasterem, ale dorzuciłem wentyl 8x8 na 2500 obrotów zaraz naprzeciwko tego z CPU na ściance bocznej, od tąd chłodzenie jest pierwsza klasa!

co wiesz więcej o tym no biosie d10 hacked, bo pierwszy raz słysze!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten co na nim fsb i po 250 osiagaja z "zhackowanym" kontrolerem SATA. Ktos mi mowil na PW ze te nowe tak maja ze dziwnie czytaja a stare podobno nie maja tego problemu mi sie narazie nie chce zmieniac bo i tak fsb 250 nie osiagne przy 210 po paru min syrena mi odpierdziela :x Trzeba by bylo lepsze chlodzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...