Skocz do zawartości
Amen

Duron 600@800, a moze cos wiecej??

Rekomendowane odpowiedzi

Przykrecilem Duronka 600 na 800- wiem ciko nie zaden kosmos., ale mam pare problemo.. po 1 niemoge odblokowac mnoznika;/ po 2 v-core mamaz 1.63v do stabilnej bracy......kiedy zwieksze magistrale na 150 komp nie wstaje.... procek mam 36-37 stopni w stresie na jakims coolerku jamicom + moj upreage:D na samym coolerku mial 44 awiec po1 jak odblokowac w tym dziadostwie mnoznik?? i czy jest sens/mozliwosc wyciagnac z tego dziada wiecej.... chce jak najwieceej:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hymmm czyli kręcic??? to chyba zwieksze v core i sproboe go dac na 6x142...... zobaczymy i co z tymmnoznikiemjak do h... dziada odblokowac???

-------------------------edit:P--------------------------o1:53

no i dalem mu v-core 1.85 i 6x150....... kurde mnoznik mnie hamuje... dziad po tescie w 3dmarku deflaut wskoczyl na 41*, a minute po zakonczeniu spadl do 38...... tochyba jeszcze da rade:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Duron 600 biegał na 6x166 przy 1,85V. Aby pracwać na 6x175 potrzebował już 2 V. Tak że odblokuj mnożnik i spróbuj ustawić troszke wyżej.

pracował na takich ustawieniach około roku i nic się niedziało. Działał by pewnie dłużej, ale go sprzedałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie udalo 600@1000 bez paru Mhztow, za cholere nie chcial byc stabilny na 1G, plytka ABIT KT7A, npiecie default, a to ze sie przegrzeje to sie nie martw wogole : ), moj sie rozgrzal do 135 C i nadal zyje : ), teraz w stanie spoczynku 600@600 w kompie biurowym. Niech mu dalszy zywot lekkim bedzie :D

PZDR4ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak przekrocze 900 mhaz to sie potrafi resetowac (temp w normie) sadze ze to winka napiecia... i po 1 jak je do h.. zmienic na wiecej jak 1.9 i druga sprawa..... mnoznik sie odblokowuje laczac piny na l7 tam??? jesli tak ou mnie lipton bo raczej nie daje rady zaraz jeszcze raz sproboje experymentalnie...... i co z tym vcore??

-----------------edit---------------

no i dziada nie moge odblokowac... moze mi ktos jakies linki zapodac moze o tym???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnoznik sie odblokowuje laczac piny l1, a moj duron 600 lazil na abicie kt7 na 1064 (ale to przy oknie otwartym i wtedy chcialem tylko max fsb wycisnac:) a tak to lazil na 10x103, potem przy ustawieniu 6x112 pracowal 30 min pod obciazeniem bez wentylatora (nie zwiesil sie nawet, a ze wentyl wylaczony zauwazylem schylajac sie zeby dysk podpiac:), aha wszystko sie dzailo na napieciu 1.85 (wyzej nie dalo sie na abicie, a mysle ze przy 2v moglobybyc ze 1150, zarabista serie mialem, tereaz procek jest gdzies w kompie biurowym a zaluje, bo przy 2.2v to by na max poszlo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a ja lacze piny elegancko, usttawiam sobie mnoznik na mojej kochanej MobO i d.... to dobijajace;/ a bu...

------------------------------EDIT--------------------------

Hmmm tak sie jeszcze zastanawiam..... a moze to przez zasillke?? bo w sumie jak przekraczam fsb 150, to komp poprostu sie sam ressetuje..... zasilka moja to "jakies" 300 W......... Da sie moze jakies kilka wat zaoszczedzic????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tak tak tow zasilaczu pies pogrzebany... jak obczaicie moje napiecia to padniecie......

3.3v 3.23

5Vv 4.7v

12v 11.75v

-5v -1.4v (!!!!!)

-12v -8.9V

A to ma byc ponoc zasilka 300W...... no cóz.... normalnie brak mi slow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...