kknd Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 witam kupilek GF4mx440 64mb (bez se) ddr z tv autem PALIT (niewazne jak sie pisze) podmienilem miejscami (z 2mx 400) to ona wariuje raz zawiesza system myszka mozna rysowac po ekranie, pojawiaja sie kreski i kropki, pod dosem (tj jak sie sys laduje czy w biosie jest all ok, przy reinstalacji systemu do pewnego momentu wszystko bylo dobrze pozniej raz byly (na ekranie) kreski z kropkami a raz ok, 2 razy ekran mi sie wylaczyl (to juz przy zainstalowanym systemia) co jest ? plyta glowna to Acorp 6via 96a AGP ma do 4 i teraz pytanie czemu to nie dziala ? czy to moze byc wina taka ze grafa ma agpx8 a plyta x4 (plyta daje wieksze napiecie ?), wgralem sterowniki zarowno z cd orginalnego jak i te sciagniete z sieci 53.03_winxp2k_english_whql zarowno te jak i tamte sie zawieszaja sie przy instalacji, w czym tkwi problem (system tez reinstalowalem tez to samo) ps. pisze do was spod 2mx400 i jest ok komp chodzi stabilnie pod XP PIII 733/133 ew jesli karta nie poleci na mojej plycie to co polecacie pod agp4 grafika nowa nie podkrecana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Jeżeli wariuje już przy instalacji systemu, to na mój gust albo karta jest zwalona, albo "nie lubią się" z Twoją płytą. Karta bez problemu powinna chodzić na AGPx4. Potestuj jeszcze w biosie ustawienia fastwrite i sideband adressing, jeżeli je masz, ale jakoś wątpie, żeby to pomogło... Przy okazji: jeżeli zajdzie konieczność wymiany karty, a będziesz miał możliwość brać inną, i nie jesteś maniakiem wydajności, brałbym raczej radeona 9000, ale tylko jeżeli dual ramdac (fajna rzecz), a jeżeli ciut wydajniej, to GF3TI200 lub lepiej radeona 9100/8500le, jeżeli gdzieś znajdziesz/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 katra okazala sie OK wlozylem ja do nowszego kompa siory ma agp8 okazalo sie ze wszystko chodzi od niej wzielem jej starsza karte ma identyczna z tym ze moja miala DDR a jej nie ma, jej katra u mnie chodzi wszystko jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...