Liquid Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Powie mi ktoś jak w tym programie można: - zmienić film z mpeg na avi - i jak zmniejszyć wage pliku :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Powie mi ktoś jak w tym programie można: - zmienić film z mpeg na avi - i jak zmniejszyć wage pliku :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: Ładujesz plik do Virtual Duba. W zakładce Video ustawiasz kodek, jaki cie interesuje. Z reguły jest to divx low motion lub divx 4/5. Ustawiasz bitrate (zależy od materiału, który nagrywasz). Im niższy bitrate tym mniejszy plik wynikowy, ale i mniejsza jakość obrazu. Poeksperymentuj z tym parametrem na jakimś fragmencie filmu. Podobnie w zakładce Audio ustawiasz kodek dźwięku najlepiej MP3 Codec. Jakość ustaw na 128 kbps/44 kHz lub 48 kHz (zależnie od próbkowania dźwięku w pliku mpg). Jest to jakość wystarczająca do większośći zastosowań (a szczególnie do filmów) Dajesz Save as..., wpisujesz nazwe pliku. I czekasz kilka godzin (1-3) na zakończenie operacji. Jeśli odchodzisz od kompa to ustw priority na highest. Będzie wtedy wykorzystywana największa moc CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 właśnie zrobiłem 1,5Gb plik z 860 Mb :roll: to nie takie proste :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 :? A czy ktoś łaskawy odpowie mi jak przerobić w tym programie mpg w divx? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 A powie mi ktos jak można połączyć 2 pliki mpeg2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 www.mp4.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 właśnie zrobiłem 1,5Gb plik z 860 Mb :roll: to nie takie proste :roll: Wez to podziel na 2 a nie kompresuj ! zostana 2x 750 i wtedy kompresuje ! Szalony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Ale jazda, co trochę to mi inna wielkość wychodzi tego samego pliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 To co napisał Jabol to powinno ci wystarczyć. A to, że za każdym razem wychodzi ci inna wielkość pliku zależy od codeka jakiego ustawiłeś i jego parametrów kompresji! Generalnie, film o długości 1:30 skompresowany przy bitrate 1040 (codek 5.02) i z audio 128kb powinien się zmieścić na cd 700 mb bez overburningu. Przy dłuższych filmach trzeba odpowiednio zmniejszyć bitrate lub podzielić na dwie płyty. Oczywiście zmniejszenie bitrate powoduje oniżenie jakości video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 :? A czy ktoś łaskawy odpowie mi jak przerobić w tym programie mpg w divx? Przeciez Jabol opisal w skrocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 :? A czy ktoś łaskawy odpowie mi jak przerobić w tym programie mpg w divx? Przeciez Jabol opisal w skrocie. Jabol pominął przygotowanie pliku do frame servera vfapi - normalnie virtualdub nie czyta mpeg. A tak w ogóle polecam nandub i kodowanie 2-pass SBC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Jabol pominął przygotowanie pliku do frame servera vfapi - normalnie virtualdub nie czyta mpeg. A tak w ogóle polecam nandub i kodowanie 2-pass SBC. A rzeczywiscie :) myslalem ze skoro w Open jest to dziala a jednak nie...coz zawsze AVI->AVI robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...