Skocz do zawartości
unkes15

opinie o shuttle ak31 v3.1

Rekomendowane odpowiedzi

tak ja poprzednicy

płyta jest ok tylko napięcie za nisko sie da podnosić

tylko trzeba uwazac na went na mostku bo nie jest zbyt dobrej jakosci / tak samo jak w abicie kt7a/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę oryginalny :D

- stabilność OK - żadnych zwiech z powodów sprzętowych

- wydajność też OK

- podkręcalność też niezła - na defaultowych napięciach, time'ingach pamięci na max'a (pamiątki noname niestety :cry: ) mogę puścić FSB na 146MHz stabilnie - 148MHz też chodzi - 150MHz już nie bardzo Winda startuje. Jednak zdaje się, że podniesienie napięcia mogło by pomóc - podniesienie napięcia pamiątek o jedną "działkę" spowodowało, że Windows prawie się już załadował - pewnie gdybym podniusł jeszcze bardziej to może by się załadował cały. No zawsze można jeszcze zmniejszyć parametry pracy pamięci na mniej agresywne, kupić lepsze pamiątki :wink: ..........

No i jeszcze jedna niezaprzeczalna zaleta - CENA :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj duron an tej plycie poszedl na 166MHz razy 5,5 co daje 913. To moze nie za wysoki wynik ale magistrala robi wrazenie.Kumpla duron 900 no o/c przy tym to szczerze mowiac bla bla bla.... :)

Plyta warta tych pieniedzy i tyle.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam ak31 z fabrycznie coolerem aavid i napiecie mozna dac tyle ile w specyfikacji (testowalem 1.9v) ;P

Szkoda, ze mam na kt266 wciaz i, ze robi sie nie stabilna powyzej fsb150 (wiecej V na ram by sie przydalo).

pozdro.

Pajda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem stabilnosci to zapewne wina pamieci, ktore nie radza sobie z wyzszymi czestotliwosciami. Jak mialem poprzenia pamiec to tez mialem max 150MHz a teraz zdobylem nowa pamiatke samsunga i chodzi 100% stabilnie na 166MHz. Zas co do napiecia proca to widac kwestia egzemplarza bo u mniezanirza napiecie o 0.05 V czyli max 1.83.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...