Thoom Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Mam takie, chyba trochę lamerskie pytanie. Z przodu obudowy jest miejsce na zamontowanie wentylatora, tylko że: - otwory do zamocowania nie są okrągłe tylko prostokątne - są szerzej rozstawione niż 80x80 Czy jest jakaś przejściówka pozwalająca zamontować wentylator 80x80 w tym miejscu? Coś gdzieś chyba takiego widziałem (coś jakby takie sanki czy stelaż w kolorze fioletowym :) ) Jeżlei opisałem zbyt mało obrazowo, pytajcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 sa 2 roziazania: zrob nowe dziury wiertarka , rozstaw 80x80 zmierz dokladny rozstaw dziur i zapodaj takiz wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Sęk w tym że mam wolny wentyl 80x80, a rozmieszczenie tych prostokątnych otworów jest pewnie standardowe i czemuś słuzy (np do zamocowania takiej przejściówki lub stelaża). Jeżli ktoś spotkał się z podobnym problemem, proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Te "sanki" fioletowe to standard w budach chiefteca i innych opartych na tej konstrukcji - maja takie wypustki ktore wchodza w te prostokatne otwory. Mam cos takiego i niby wygodne, ale wydaje mi sie ze wentyle ciut glosniej na tym pracuja (wibracje jakies poza tym). Chce cos z tym zrobic, ale wolalbym nie wiercic ani nie kleic - musze kombinowac... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ...Czy jest jakaś przejściówka pozwalająca zamontować wentylator 80x80 w tym miejscu? Coś gdzieś chyba takiego widziałem (coś jakby takie sanki czy stelaż w kolorze fioletowym :) ) Jeżlei opisałem zbyt mało obrazowo, pytajcie... to podstawowe pytanie jaka masz obudowe :?: dodatkowe pytanie - czy te otwory sa wzgledem siebie symetryczne :?: ad 1 - pewnie masz jakas tania obudowe - jezeli tak to bedziesz potrzebowal takiego koszyczka jak w Codegenie (to cos na dole) http://images10.newegg.com/productimage/11...-182-520-02.JPG ale np w obudowach Eurocase http://www.eurocase.cz/ sa zupelnie inne rozstawy otworkow i potrzebny inny koszyczek ad 2 - jezeli otowry sa symetryczne to na 101% nie beda pasowaly filoetowe koszyczki od Chenminga (Antec, Chieftec, itd) na gieldzie czasami takie klamoty sprzedaja :P ale moja rada - wietrtarka w dlon i zrob 4 otworki a jak te co sa nie znajduja sie zbyt daleko od wentylatorka to polecam taki patent (sam w Antecu go stosuje i jest o niebo lepiej niz w firmowych fioletowych koszyczkach - 0 wibracji) http://www.silentpcreview.com/files/images...e/foam_fans.jpg http://www.silentpcreview.com/files/images...0decoupling.gif (pamietaj o tym zeby szpary mniedzy wentylem a blacha zakleic tasma izolacyjna - inaczej stracisz troche na wydajnosci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 benek jesteś wielki :D Właśnie o coś takiego mi chodziło ! Ten koszyczek z pierwszej foty byłby idealny. Mam nadzieję że na giełdzie w Warszawie można coś takiego dostać. Jeszcze raz wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 ... Mam nadzieję że na giełdzie w Warszawie można coś takiego dostać...gwarancji dac nie moge :P ale ze 3 x takie cos widzialem na stoiskach z uzywanymi radiatorami itp sprzetem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engus Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Nie tak łatwo kupić taki "koszyczek". Tydzień temu szukałem na wgk i nie było...W sklepach też nie...w końcu dorwałem na allegro za śmieszną cenę 5zł...w cenie był wentyl 8x8cm 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Widzę, że chyba będę musiał wybrać się na Wielkie Poszukiwania Koszyczka ;), albo zdać się na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Troszke o inną przejściówkę się zapytam :oops: , ale nie chce zakładać nowego tematu. A mianowicie mam radiator z wentylem 80x80 a chciałbym założyć wentyl 92x92 - czy może ktoś widział taką przejściówkę ?? !20x120 na 80x80 widziałem, ale takiego wentyla nie upchnę dlatego pytam o 92x92 na 80x80. Proszę o ewentualny namiar. :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ... A mianowicie mam radiator z wentylem 80x80 a chciałbym założyć wentyl 92x92 - czy może ktoś widział taką przejściówkę ??...niestety takich nie robia i trzeba samemu rzezbic :( polecam poszukac testow CoolerMaster AERO7 i AERO7+ to ten sam radiator tylko na pierwszym wentyl 70x70 a na drugim 80x80 - w ten sam sposob mozesz zrobic dla 92mm - wystarczy kawalek blaszki Alu np 0.3mm :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...