Skocz do zawartości
reed

Tragedia :(

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zdazylo sie wam kiedys ze umarlo kochane zwierzatko ?

Mnie to wlasnie spotkalo, zmarl moj kochany BOA CONSTRICTOR :(

Mialem go 20 miesiecy, najlepszy przyjaciel i ...................... juz go nie ma. A mial zyc ponad 30 lat :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu umarl? :(

Mi jak bylem w 1 czy 2 klasie podstawowki zmarl chomik :(

Najprawdopodobniej zawinil pokarm (myszy)

Albo mialy jakies pasozyty, albo potraktowano je wczesniej srodkiem na roztocza (dla gada to trucizna niestety)

Oto jego ostatnie zdjecie :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zdazylo sie wam kiedys ze umarlo kochane zwierzatko ?

Mnie to wlasnie spotkalo, zmarl moj kochany BOA CONSTRICTOR :(

Mialem go 20 miesiecy, najlepszy przyjaciel i ...................... juz go nie ma. A mial zyc ponad 30 lat :(

:( :( :(

Wiem jak to boli.

Do teraz pamiętam gdy zmarł mój pierwszy szczurek. MIał tylko kilka miesięcy a zmarł przez ... weterynarza który podał niewłaściwy (lub niewłaściwie)lek...

:( :( :(

PS.Ja płakałem jak dziecko tak siędo niego przywiązałem... I się wcale tego nie wstydzę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi zdechł piesek preriowy (po 3 latach :( ) kameleon (po 1 miechu :cry: ) i papużka (po 7 latach) Jeszcze żyje pies i zółw (mają odpowiednio 10 i 13 lat)

wiem co się wtedy czuje, reed trzymaj się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo ciężko

Dawno temu zmarła mi świnka morska....

po prostu póżniej czegoś brakuje, dom jest trochę cichszy, nikt cię tak radośnie nie wita gdy wracasz ze szkoły

Obecnie mam psa (owczarek Kaukaski) co za bydlę, ale jakie kochane

ma 6 lat mam nadzieję że będzie jeszcze długo żył... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja we wrześniu musiałem uśpić ślicznego i bardzo miłego dwuletniego jamniczka krótkowłosego bo pewien sqrwiel złamał mu na podwórku kręgosłup poprostu dając mu kopa od tak sobie  :cry:  :cry:  :cry:

Smutne !

Czy zrobiles z nim to samo ? Ja bym sie nie wachal !

Znowu budzi sie we mnie agresja !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja we wrześniu musiałem uśpić ślicznego i bardzo miłego dwuletniego jamniczka krótkowłosego bo pewien sqrwiel złamał mu na podwórku kręgosłup poprostu dając mu kopa od tak sobie  :cry:  :cry:  :cry:

zaraz tam pojedziemy i zrobimy z tym skur....em to samo. Kto jedzie?

Jestem spokojny człowiek ale takie rzeczy wzbudzają we mnie okropnie dużo agresji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się łącze z wami w chwilach smutku.Przykro mi bardzo :( Ale temu sku...lowi co do kopał biednemu jamniczkowi sam bym nogi z [gluteus maximus] powyrywał ah jak jestem cięty na takich po<span style="color:red;">[ciach!]</span>leńców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ta jasne- tacy twardzi jesteście- taki koleś to wam prędzej kosę w żebra wsadzi, zanim coś będziecie brąchać. NIe strugajcie nie wiadomo kogo tutaj, bo to jest idiotyczne..tym bardziej pisanie tak na fotum- co to wam da zresztą? Satysfakcję, że koleś będzie inwalidą? Widziałeś gościa i nie zareagowałeś?. Wolę tego nie komentować :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed nie kupuj nigdy myszy na pokarm to było do przewidzenia...

Sam je hoduj.... wyjdzie taniej i bezpieczniej dla zwierzecia..

albo kupuj karaczany....

ale teraz hmm przepadło

Mialem taki zamiar , zeby je sobie samemu hodowac, ale qrcze nie zdazylem :(

Karaczany to niestety odpada, Boa jedza tylko "myszowate" stworki no i ptaki.

Dziwi mnie tylko to ze od poczatku kupowalem w tym samym sklepie, zawsze mieli dobry towar.

Az to niedawna.

Ale sprawie sobie nastepnego wezyka, hodowla takiego zwierzatka to naprawde bardzo fascynujaca sprawa.

To takie wspaniale uczucie gdy tuli sie do ciebie i udaje ze slucha jak do niego gadasz (jeszcze mi nie wali, ale lubie gadac do swojego zwierzaka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ta jasne- tacy twardzi jesteście- taki koleś to wam prędzej kosę w żebra wsadzi, zanim coś będziecie brąchać. NIe strugajcie nie wiadomo kogo tutaj, bo to jest idiotyczne..tym bardziej pisanie tak na fotum- co to wam da zresztą? Satysfakcję, że koleś będzie inwalidą? Widziałeś gościa i nie zareagowałeś?. Wolę tego nie komentować :?

Czego Ty odemnie chcesz? :( Idziesz sobie na spacerek z psem, wracasz z niego, jak zwykle spuszczasz go ze smyczy ze 40 metrów od domu, on cały szczęśliwy podbiega do jakiegoś kolesia który ma nad Tobą z 15 cm wzrostu i ze 30 kg wagi przewagi, ten traktuje go raz z buta i szybko odchodzi, a Ty co? Biegniesz za nim te 40 metrów plus to co zdąży odejść i rzucasz się na niego? (Już pomijam to, że skończyłbym pewnie jak mój pies bo byłem w takim stanie, że gdyby nie odszedł to pewnie bym usiłował mu przyłożyć) Czy raczej w panice lecisz do psa zobaczyć co mu jest, że wyje i nie udaje mu się wstać? Ciekaw jestem bardzo Twojej odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, może Cie nie rusza to jak koleś kopie psa i łamie mu kręgosłup???

Chyba każdy zająłby się psem a nie gonił kolesia który jest większy i silniejszy. Gdybym jednak wiedział kto to to bym zebrał kumpli i tego kolesia potraktowałbym tak żeby leżał kilkanaście tygodni w szpitalu i domu. I wcale nie miałbym z tego powodu wyrzutów sumienia.

I moge sie założyć że był to jakiś dres, powinni ich wszystkich powystrzelać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba każdy zająłby się psem a nie gonił kolesia który jest większy i silniejszy. Gdybym jednak wiedział kto to to bym zebrał kumpli i tego kolesia potraktowałbym tak żeby leżał kilkanaście tygodni w szpitalu i domu. I wcale nie miałbym z tego powodu wyrzutów sumienia.

mam takie same zdanie ,dresiarze do gazu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie same zdanie ,dresiarze do gazu :twisted:

Odnosze wrazenie ze jestescie cholernie mocni, w klawiszach LOL

Pyskowac na forum to kazdy cieniarz potrafi.

Ciekawe czy jak macie jakiegos dresa "pod rekom" to tez tacy bojowi jestescie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi