FunkyKoval Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Co sadzicie o kartach PowerColor Mam na mysli karte ATI radeon 9500 128MB Zapytalem w sklepie o ta karte odpisali mi tak: "jest to oryginalna karta ATi pakowana przez Powercolor - sa dostepne " nie wiem co o tym sadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 To nie ma co sądzić. Jeśli jest to oryginalne BBA (czyli od ATi) to tylko brać. Pewniejszego wykonania nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunkyKoval Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Dostalem teraz mejla ze sklepu Napisali mi tak: "karty te sa produkowane w fabrykach ati i sprzedawane do producentow" pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ATi tak czasem robi, bo oficjalnie w Europie sprzedaży swoich kart nie prowadzi. Czasem jednak w pudełkach różnych "producentów" są karty zbudowane przez ATi. Najlepiej gdybyś miał możliwość obejrzenia takiej karty. Powinna mieć na laminacie napis "Made by ATi" i to rozwiewa wątpliwości. Jeśli kupujesz przez internet to masz 10 dni na zwrot towaru (nawet 100% sprawnego). Tracisz tylko na kosztach przesyłki w dwie strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunkyKoval Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Bede widzial karte bo ide do sklepu gdzie one sa Wiec ja ogladne Na co jeszcze mam zwrocic uwage ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Bede widzial karte bo ide do sklepu gdzie one sa Wiec ja ogladne Na co jeszcze mam zwrocic uwage ??? Możesz jeszcze zwrócić uwagę na pamięci, ale to już raczej szczegół, bo z innymi i tak nie wylosujesz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ja mam tego PC :) pamieci 3,3ns. Po zmianie chlodzenia rdzen idzie maksymalnie na jakies 385 a pamiatki 310-312 potem artefakty Potoki mi sie bez problemowo odblokowaly, ale chyba jeden jest lekko uszkodzony bo czasami pojawiaja sie nieporzadane kropeczki w aplikacjach 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 A ja mam takie pytanko odnoścnie podrekcania karty , posiadam Radeon 9500 build by ATi (3.3ns )kupilem w komputroniku niestety nie dalo sie odblokowac dobrze 4 dodatkowych potokow bo byly artefakty i szachownice , chcialbym sie dowiedziec , ile wycisne z tego radka przy dokupieniu standardowych radaitorow na pamiec i przy nie zmienionym chlodzeniu GPU ? Na benchmark.pl pisalo ze mozna GPU do 320 mhz i ddr do 580mhz z radiatorkami na pamieciach , wiec o ile bede mugl podkrecic karte po dokupieniu radiatorkow ( najtanszych) na pamieci i bez zmieniania chlodzenia GPU ? I czy sa jakies inne sposoby podrkecania tej karty ? Czytaj inne watki pojawialy sie takie nazwy jak vmod itp . ale nie wiem coto znaczy bo malo sie znam na podkrecaniach kart , wiec jesli muglby mi to ktos wytlumaczyc bylo by spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunkyKoval Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 niestety po odblokowaniu pojawia mi sie szachownica ale tylko w aplikacjach typu 3dmark oraz aquamark na szczescie moge wymienic ja na inny model Radeon 9500 czyli bede wymienial az kiedy trafie na dobry model bez artefaktow tak mi powiedzieli w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primo128 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Spokojnie pójdzie na standardowym chłodzeniu 320/600 a może i nawet więcej (rdzeń napewno) pamięci u mnie tylko do 610 później artefakty ale i tak jestem zadowolony (potoki się odblokowały i są sprawne) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drajwer Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Co sadzicie o kartach PowerColor Mam na mysli karte ATI radeon 9500 128MB Zapytalem w sklepie o ta karte odpisali mi tak: "jest to oryginalna karta ATi pakowana przez Powercolor - sa dostepne " nie wiem co o tym sadzic Gdzie dostałeś radosława 9500 128mb i po ile? Modowalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...