walet007 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Posiadam płytke główną "asus P2V" z prockiem cel400@450mhz i na stronie producenta zobaczyłem ze ona uciaga max. PIII 600mhz, chciałbym go tu wsadzić ale nie wiem czy on się coś podkręci ? A i dodam, że komp będzie miał aktualizowanego biosa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 to się nie opłaca, za cenę samego procka P3 600 kupisz durona 600-700 i mobmo pod niego. P3 są strasznie drogie a wydajnościowo już nie zachwycają. podkręcić się podkręci, płytę masz dobrą ale lepiej sprzedaj co masz i dołóż to, co chcesz wydać na P3 i przejdź na durona 1400 który kręci się niesamowicie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 to się nie opłaca, za cenę samego procka P3 600 kupisz durona 600-700 i mobmo pod niego. P3 są strasznie drogie a wydajnościowo już nie zachwycają. podkręcić się podkręci, płytę masz dobrą ale lepiej sprzedaj co masz i dołóż to, co chcesz wydać na P3 i przejdź na durona 1400 który kręci się niesamowicie dobrze. Dobrze gada dac mu wodki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 to się nie opłaca, za cenę samego procka P3 600 kupisz durona 600-700 i mobmo pod niego. P3 są strasznie drogie a wydajnościowo już nie zachwycają. podkręcić się podkręci, płytę masz dobrą ale lepiej sprzedaj co masz i dołóż to, co chcesz wydać na P3 i przejdź na durona 1400 który kręci się niesamowicie dobrze. Ten kompik jest jako serwerek a ja osobiście posiadam amd athlon xp barton 2500+@3200+, abit nf7, radeon 9200 128mb ram, 512mb ram ddr433 no i twardziela maxtora 80gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 to się nie opłaca, za cenę samego procka P3 600 kupisz durona 600-700 i mobmo pod niego. P3 są strasznie drogie a wydajnościowo już nie zachwycają. podkręcić się podkręci, płytę masz dobrą ale lepiej sprzedaj co masz i dołóż to, co chcesz wydać na P3 i przejdź na durona 1400 który kręci się niesamowicie dobrze. Ten kompik jest jako serwerek a ja osobiście posiadam amd athlon xp barton 2500+@3200+, abit nf7, radeon 9200 128mb ram, 512mb ram ddr433 no i twardziela maxtora 80gbno to co ze jest jako server? chyba lepiej za ta sama kase nawet w server wpakowac lepszy sprzet :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amen Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 cel 400@600?? ja bym powiedzial ze raczej ciezko..... ja z 466 po wielu probach i staraniach wyciagnalem 575 i tak to podobno duzo..... do schlodzenia musialem zapodac wiatratorek do dura 1.3 i zwiekszyc napiecie (nie pamietam ile tobylo jakis czas temu), ale badz co badz proc i tak nie byl super stabilny, a na serwa takiz musi byc.... moim zdaniem niema mowy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 cel 400@600?? ja bym powiedzial ze raczej ciezko..... ja z 466 po wielu probach i staraniach wyciagnalem 575 i tak to podobno duzo..... do schlodzenia musialem zapodac wiatratorek do dura 1.3 i zwiekszyc napiecie (nie pamietam ile tobylo jakis czas temu), ale badz co badz proc i tak nie byl super stabilny, a na serwa takiz musi byc.... moim zdaniem niema mowy.... chlopie co ty chrzanisz , on chce zmienic cielaka 400 na PIII 600 ot co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walet007 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 cel 400@600?? ja bym powiedzial ze raczej ciezko..... ja z 466 po wielu probach i staraniach wyciagnalem 575 i tak to podobno duzo..... do schlodzenia musialem zapodac wiatratorek do dura 1.3 i zwiekszyc napiecie (nie pamietam ile tobylo jakis czas temu), ale badz co badz proc i tak nie byl super stabilny, a na serwa takiz musi byc.... moim zdaniem niema mowy.... chlopie co ty chrzanisz , on chce zmienic cielaka 400 na PIII 600 ot co Dobrze powiadasz :P , a tak po za tym to ja celka 433 bez podnoszenia napiecia walnąłem na 541Mhz, chodził na box'owym chłodzeniu i stabilnie :!: :P No i popatrz sobie na podobną sytuację http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56295 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...