Skocz do zawartości
jotmar

Co wybrać VIA 266A, KT 333 czy AMD 761 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sprzedaję swoją niesamowitą mobo K7S5A, a w to miejsce chcę kupić, właśnie co i tu jest dylemat :

1. ECS K7VTA3 ver.2 via kt 266a - 240zł

2. ECS K7VTA3 ver.3 via kt 333 - 250zł

3. GigaByte GA-7DX DDR amd761 - 229zł

Nic innego nie wchodzi w grę ( kasa :cry: ), ECS-y znam składałem na nich zestawy ( bez najmniejszych problemów), ale po przeczytaniu wielu info o GigaBayte-cie, podoba mi się ta mobo. Nie jestem hardcorowym overclokerem, ale trochę kręcę :lol: . Procek będzie albo Duronek 1000 (195zł) albo się zapożyczę :D i bedzie A XP 1600+ AGOIA(340zł). Co mam wybrać, poradźcie doświadczeni forumowicze, a szczególnie posiadacze tego GigaByta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał tego ECS'a na KT333 - złożyłem na nim kilka zestawów i wszystko midzio chodziło !  :twisted: Nawet AXp1600 poszedł na fsb 150 !  8)  :)

Popieram. też miałem okazję skałdać na tym sprzęt i wsio latało spox :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma tego Gigabyta ,jutro do niego wpadne i obadam jak tam wyglada sprawa O/C.Z tego co mi mowil to ta plytka jest bardzo cacy,mozenie taki demon predkosci ,ale za to bardzo bardzo stabilna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry za to ze moze nie jestem obiektywny ,ale mam wstret do wszelakich ecs'ow po tym jak przez caly dzien walczylem z k7s5a aby wkoncu byl aktywny tryb AGPx4 !!! o zmoro !!!Nie zycze nikomu takich przygod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_, byłbym wdzięczny za info i Twoje subiektywne wrażenia o tej mobo i jak możesz sprawdź czy ta opcja Easy Tune III działa

z góry dzięki

Wolfek, a co sądzisz o podsystemie pamieci, który jest wydajniejszy AMD 761 czy VIA KT 333 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_, byłbym wdzięczny za info i Twoje subiektywne wrażenia o tej mobo i jak możesz sprawdź czy ta opcja Easy Tune III działa

z góry dzięki

Wolfek, a co sądzisz o podsystemie pamieci, który jest wydajniejszy AMD 761 czy VIA KT 333 ?

KT333 jest wydajniejszy, tak o 15-25% ! :wink:

A jakie są ceny tych płyt ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok reasumując, zawodnik o ksywie ECS K7VTA3 ver.2 via kt 266A nie dostał się do scisłego finału (nawet nikt go nie zauważył)

na ringu pozostali groźni przdstawiciele klasy low-end :

ECS K7VTA3 ver.3 via kt 333 vs. GigaByte GA-7DX DDR amd 761

i tylko między nimi rozegra się bitwa o możliwość pozostania moją mobo :lol:

Drodzy forumowicze to Wy jesteście sędziami i katami, decydujcie :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabye będzie stabilniejszy - bo z tego słynie, no i chipsety amd są napewno stabilniejsze od via

a ECS - będzie wydajniejszy, choć jak trafisz na jakiś felerny model możesz mieć z tą płytką kłopoty (zła stabilność, kombatybilność z innymi podzespołami)

mimo małego ryzyka w związku z ECS i tak bym jego wybrał bo wolę kt333 od amd761 - ale wybór jest trudnyyyyyy, bo sam musiałem się troszkę pozasanawiać :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kiedy mam stałe łącze, to przestałem giercować :D , nie ma czasu na duperele

aczkolwiek gdy się ukaże Neverwinter Nights Pl, to kto wie........może się skuszę

stawiam na stabilność i wydajny podsystem pamięci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...