jotmar Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 sorry Wofek musisz się bardziej postarać :D , zaczynam się skłaniać do GigaByta (ma coolerek na chipsecie :lol: , muzyka to creative SB 128 4 kanały, no i jeszcze Norton Antyvir gratis), tyle dobra za 229z ł a co chodzi o ATA133 to w praktyce nie ma róznicy w stosunku do ATA100 ( dowód - tylko dyski Maxtora mają 133, a transfer i tak poniżej 100) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 nie Wofek, ankieta to tylko ststystyczne klikanie, a ja potrzebuję informacji i porady, czyli dyskusji :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Moim lwim pazurem jest wsparcie fsb 166 przy pci 33 !!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 a orientujesz się czy asynchronicze taktowanie pamięci i procka, wpływa negatywnie na wydajność ? mam przykre doświadczenia z sis735 ( asynchronicznie=tragedia) i czy puszczałeś tak procki (fsb133, pamiątki 166) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 a orientujesz się czy asynchronicze taktowanie pamięci i procka, wpływa negatywnie na wydajność ? mam przykre doświadczenia z sis735 ( asynchronicznie=tragedia) i czy puszczałeś tak procki (fsb133, pamiątki 166) ? Możliwe że jutro będę na tej płytce kompa składał to napisze !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 ok Wofek, czekam na info pomęcz ją trochę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 [...] a co chodzi o ATA133 to w praktyce nie ma róznicy w stosunku do ATA100 ( dowód - tylko dyski Maxtora mają 133, a transfer i tak poniżej 100) Czy wszystkie dyski Maxtora chodza na ATA133? Jesli np. mialbym plyte obslugujaca ATA100, to niemoglbym podpiac do niej dysku Maxtora? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Zawsze mozesz szybszy dysk do wolniejszej płyty podpiąć i odwrotnie !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Po co komu płyta po której "prawie" nie widać, że jest mniej wydajna? Przecież to nie umniejsza faktu, że jest wolniejsza, oraz będąc już chipsetem starszym, nie jest najlepszym wyborem! Jak dla mnie, to bierz ECS. Wydajniesza, i bardziej przyszłościowa, czyli będzie użyteczna dłużej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Ja bym brał Gigabyte. Co ci da szybsza płyta (i tak niezauważalne różnice) jak będziesz mieć problemy ze stabilnością albo płyta padnie i będziesz 2 tygodnie bez kompa. Pozatym napewno Gigabyte ma lepszą kontrolę jakości (ta płyta kosztowała na starcie 800zł) i jest wykonana z lepszych elementów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Dodam jeszcze że jeżeli Gigabyte ma zamiast kodeka na płycie SB 128 to w grach będzie wydajniejsza. Wiadomo że kodek bardziej obciąża system niż wynika to z różnicy między chipsetem VIA a AMD. (a w testach będzie na odwrót bo tam zawsze dźwięk jest wyłączony). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 no ładnie chwilę mnie nie było na forum i topic umiera :lol: ale niestety walczyłem z padniętą mobo MSI :cry: na 90% wezmę chyba jednak Gigabyta, a to ze względu na stabilność i 3 fazowy kontroler napięcia apropo's K7S5A ( ta wyklęta przez wielu ) też ma 3 fazowy kontroler U jeżeli nikt już nie chce się wypowiadać w tym temacie to jutro zamkniemy topic :P pozdrowionka dla wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 witam ponownie może Was zmartwię, może nie :D ale kupiłem MSI K7T266 Pro2-A nówka ze sklepu za 329 zł ta płyta to marzenie, można wszystko przestawiać, co tylko sie chce :D dziękuję wszystkim za porady i dyskusję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasda Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Wofek, o co chodzi z tym 0,13 um ? O procesory Athlon wykonane w technologii 0,13um :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...