...:::Piter:::... Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Siemano, musze jak najszybciej kupić pamięci 256ddr, które lepsze: 256MB/400MHz PC3200 KINGSTON HYPER-X pojemność pamięci - 256 MB standard - PC3200 (DDR400) ilość kontaktów [pin] - 184 szt. czas dostępu - 5 ns częstotliwość pracy - 400 MHz opóźnienie - cycle latency - CL 2,0 przepustowość - 3 200 MB/ czy te: 256MB DDR400 CL2,5 Geil rodzaj pamięci DDR pojemność pamięci 256MB standard PC-400 ilość nóżek (pin) 184 czas dostępu 5ns częstotliwość pracy 400MHz opóźnienie CL 2,5 tRAS 6 tRP 3 RAS to CAS delay (tRCD) 3 przedział napięcia 2.6V - 2.9V przepustowość 3200MB/s Które lepsze od kręcenia i żeby stabilnie chodziły? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ja sie nieznam ale wybrałbym hyper-X bo ma CL 2 na standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 HyperX lepsze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Albo jakieś inne 256 DDR 400, Tylko prosze szybko bo jutro musze kupić!!!!!! :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 mowie Ci, jak masz kase to kupuj zwykle HyperX, bez A... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Właśnie chce je kupić tylko gdzie je moge dostać? I ile kosztują? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 wszedzie, kosztuja >600zlwszedzie, kosztuja kolo 580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 To sobie już kupiłem :( :( A z tych które najlepsze? HyperX? Geil? Czy może DDRAM 256MB /PC 400/ TWINMOS CL2.5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 OCZ pozniej Corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Chyba biore te Geile........., podobno śą kiepskie, co wy na to? opłaca się je <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> za 220zł.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 wszedzie, kosztuja >600zlwszedzie, kosztuja kolo 580 Pamieci stoja kolo 250zl za sztuke. Ostatnio jais jeden koles sprzedawal na allegro za 199 ale to pewnie byly te z "A" niestety sie nie dowiedzialem bo nie raczyl odpisac na mojego @. ALe KHX ostatnio bardz spadly i sadze ze nie ebdziesz mial wiekrzego problemu z dostaniem ich wlasnie za jakies 250zl za kosc jesli wogule uda ci sie dostac wersje bez "A" bo slyszalem ze z tym ostatnio jest ciezko. Jeszcze na allegro ten sam koles co mial te KHX(A)3200/256 ma KHX(A)3200/512 w cenie 390zl wiec calkiem spoko jesli sa to te bez A. Ja osobiscie dzisiaj sobie kupilem OCZ PC2700 rev. 3.2 512Mb i sadze ze mi wystarcza. a za jakies 2 miesiace kupie sobie 2 taka kostke i bede mial w dualu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-MAN Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Polecam OCZ3200 Premier Series 7-3-3-2,5 @223MHz 2,9V standardowo na 2,75v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 wszedzie, kosztuja >600zlwszedzie, kosztuja kolo 580 Pamieci stoja kolo 250zl za sztuke. Ostatnio jais jeden koles sprzedawal na allegro za 199 ale to pewnie byly te z "A" niestety sie nie dowiedzialem bo nie raczyl odpisac na mojego @. ALe KHX ostatnio bardz spadly i sadze ze nie ebdziesz mial wiekrzego problemu z dostaniem ich wlasnie za jakies 250zl za kosc jesli wogule uda ci sie dostac wersje bez "A" bo slyszalem ze z tym ostatnio jest ciezko. Jeszcze na allegro ten sam koles co mial te KHX(A)3200/256 ma KHX(A)3200/512 w cenie 390zl wiec calkiem spoko jesli sa to te bez A. Ja osobiscie dzisiaj sobie kupilem OCZ PC2700 rev. 3.2 512Mb i sadze ze mi wystarcza. a za jakies 2 miesiace kupie sobie 2 taka kostke i bede mial w dualu :) powtarzam, to jest wersja A (to co ten koles sprzedaje), a OCZ mialem, i krecily mi sie "tylko" do 220 przy cl2, sprzedalem :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 to.ja.sie.podepne.pod.temat... obecnie.mam.512mb.kingstona.(333)..i.nie.moge.go.podrecic.na.szyne.200 za.cene.320zl.moge.miec.2x.DDRAM 256 MB PC 400 KINGMAX (Czas dostępu pamięci 5 ns ) wiem.wiem...ze.kingmax.nie.sa.najlepsze..ale.mi.chodzi.aby.w.koncu.miec: -DUAL.DDR -synchro.200.z.procem oplaca.mi.sie.wymieniac?...podreslam.iz.nie.mam.kasy.na.dokladanie.do.lepszych.pamiatek.. no.chyba.ze.jeszcze.za.cene.345zl.2x.KINGSTON DDRAM 256MB KVR400X64C3 z.tym.ze.kingmaxy.maja.c2.5.......a.kingstony.c3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 bierz te kingmax'y, bedzie ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Dobra postanowiłem biore te Kingstony XyperX cl2 A :lol: Na jakie magistrali pujdą najwyżej jak myślicie? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 zeby ktos to wiedzial, nikomu sie nie chce pisac, kurde lenie :P 210 na 100% na cl2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runforestrun Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Ja osobiście polecam Hyper-Xy. Uzyskują świetne timingi, bardzo stabilne i podatne na podkręcanie, pozatym ich cena nie jest aż tak wysoka, a wydajność, że HO HO Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 HX i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 HX i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 wszedzie, kosztuja >600zlwszedzie, kosztuja kolo 580 Pamieci stoja kolo 250zl za sztuke. Ostatnio jais jeden koles sprzedawal na allegro za 199 ale to pewnie byly te z "A" niestety sie nie dowiedzialem bo nie raczyl odpisac na mojego @. ALe KHX ostatnio bardz spadly i sadze ze nie ebdziesz mial wiekrzego problemu z dostaniem ich wlasnie za jakies 250zl za kosc jesli wogule uda ci sie dostac wersje bez "A" bo slyszalem ze z tym ostatnio jest ciezko. Jeszcze na allegro ten sam koles co mial te KHX(A)3200/256 ma KHX(A)3200/512 w cenie 390zl wiec calkiem spoko jesli sa to te bez A. Ja osobiscie dzisiaj sobie kupilem OCZ PC2700 rev. 3.2 512Mb i sadze ze mi wystarcza. a za jakies 2 miesiace kupie sobie 2 taka kostke i bede mial w dualu :) powtarzam, to jest wersja A (to co ten koles sprzedaje), a OCZ mialem, i krecily mi sie "tylko" do 220 przy cl2, sprzedalem :roll: No coz mam te OCZ i smigaja mi na 230 CL2-2-3-11 wiec wedlug mnie bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Siemano, już mam te HX i jestem z deka zdziwiony, chodzą mi stabilnie na 210 a póżniej już nie bardzo 8O jeszzce muszę się pobawić timingami.... podajcie jakieś dobre timingi, jak ktoś ma HX i napięcie. Bo ja chyba trafiłem jakąś lipną wersje :( (chyba, jescze się je potestuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Siemano, już mam te HX i jestem z deka zdziwiony, chodzą mi stabilnie na 210 a póżniej już nie bardzo 8O jeszzce muszę się pobawić timingami.... podajcie jakieś dobre timingi, jak ktoś ma HX i napięcie. Bo ja chyba trafiłem jakąś lipną wersje :( (chyba, jescze się je potestuje) Najleprze timingi dla plyt z nForce2 to CL2-2-2-11 a napiecie najlepiej daj najwiekrze jakie mozesz ustawic na plycie. Sadze ze wiekrzego niz 2,9 nie masz a wlasnie 2,9 jest bardzo dobrym napieciem i wcale nie za wielkim gdyz sam producen podaje ze pamieci moga chodzic na napieciu od 2,6 do 2,9. A pamieci masz z wersji "A" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Wersja A, niestety na bez A nie było mnie stać :( kosztują w granicach 500zł. A właśnie na 2-2-2-11, nie bardzo chcą się odpalić, czasmi, ale jeszcze poprubuje..... Chyba trafiłem lipne kości............ :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 No to amsz lipe ci powiem. Hmm nie sadze abys akurat ty trafil na lipne kosci. Te KHXA sa beznadziejne. Sam takie mialem i byly z nimi same problemy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 To już sam niewiem............... czy je zostawić i bobawić się nimi...... czy może kupić jakieś inne w podobnej cenie........... :? :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ja kupilem Hynix'y 4.3ns, za 470zl (teraz sa po 425) i mam 225 cl2 2.9v w dual'u....znajdzie ktos TERAZ lepsze za taka cene? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 A czym sie roznia te HyperX'y w wersji "A" i "bez-A" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 wersja z A gorzej sie kreci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ja kupilem Hynix'y 4.3ns, za 470zl (teraz sa po 425) i mam 225 cl2 2.9v w dual'u....znajdzie ktos TERAZ lepsze za taka cene? Owszem. 500zl OCZ 2700 rev3.2 u mnie 230MHz timingi CL2-2-3-11. Wolal bym cos takiego :) No i mam cos takiego. Te Hynixy warto brac jak sie magistrale daje 240-250MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...