Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moze mi ktos wyjasnic dlaczego moj Duren chodzi tylko na mnozniku 9 czyli gora 9X144 , gdy tylko przelacze na mnoznik 10 momentalnie sie zawiesza jak tylko wejdzie do windy, nawet ponizej 133 (FSB) nie chodzi, probowalem tez z z napieciem i nic ,czy nie uwazacie ze to dziwne ze tylko chodzi na mnozniku 9 ,moze procek jest po prostu zwalony albo zle jest cos z mostkami ale to przeciez w ogole nie dalo by sie obnizyc na 9.

Ludzie pomocy!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probowalem juz 2 razy i dalej nic ,a np.jeslibym nie polaczyl jednego mostka mnoznik bylby odblokowany czy nie.

Jak ja zle u siebie połączyłem to startował domyślnie przy mnożniki 8, mnożnik dało się zmienić, ale wtedy komp nie wstawal. Teraz jak już dobrze połączyłem komp uruchamia się z każdego mnożnika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie probowalem 4 raz bazgrac mostki i dalej nic ,a jest mozliwe bo procesor kupilem od jednego kolesia ,ze on na innych mostkach zamalowal tylko zeby chodzilo na jednym mnozniku bo u mnie tylko chodzi stabilnie na 9X a 10 dalej nic na 9,5 to samo zwis w windzie ,probowalem tez zwiekszyc napiecie na pamieciach i obnizylem na CAS 2,5 MOZE jeszcze ktos pomoc!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. A na niższych mnożnikach (np. 8x) idzie? - Bo jeśli tak, to poprostu nie wyciągniesz z niego widocznie więcej i stąd te zwisy. Mostki są raczej dobrze skoro startuje i dochodzi do Windows, to chyba widzisz jaka jest

częstotliwość.

2. Co to znaczy poniżej 133 FSB, bo jak ustawisz 132 to masz na PCI 44 MHz i stąd zwis

3. Obejrzyj dokładnie procek, czy nie jest ukruszony :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...