Skocz do zawartości
elmo

płytka pod p4 northwood

jakie mobo  

1. 1. jakie mobo

• EPoX 4BEA+ i845E
      1
    • EPoX 4G4A+ i845G
      5
    • Gigabyte GA-8IEX i845E
      2
    • inna - napisz jaka
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup nowego kompa i nie wiem którą płytkę zakupić pod P4 1,6A. Chciałbym go podkręcić na 16x166MHz, która płyta jest lepsza do OVERCLOCKINGu???

tnx. za wszelką pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim SiS645 jest swetnie, no i oczywiscie stabilnie...

Ogulem plytka jest dopasista i tania (jak na asusa). No i ty jak juz to kupisz DXa 533 a ja mam 333 wiec bedzie jeszcze lepiej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim SiS645 jest swetnie, no i oczywiscie stabilnie...

Ogulem plytka jest dopasista i tania (jak na asusa). No i ty jak juz to kupisz DXa 533 a ja mam 333 wiec bedzie jeszcze lepiej :lol:

a na ile podkręcasz maksymalnie swojego p4 1,6a ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o tych epox'ach i gigabyte'ie które wymieniłem w ankiecie może ktoś cosik by powiedział - osoby które składały już kompy na tych płytkach.

Bo gigabyte w teście na in4.pl świetnie wypadł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie czytan żadnych testów. Kupie chłam to go sprzedam.

Jak jest coś dobrego to przy tym zostaje. Na twoim miejscu kupiłbym jakiegoś ABIT'a na Intelu 845E, lub to co ja mam czyli P4B533 ( I845D )

Miło się kręci i można ustawić Vcore dla northwood'a na 1.95 (mierzone)

nie zczytane z biosu. To chyba dobry atut. Tylko trzeba zainstalować

na mostku wiatraczek bo się twoche grzeje przy PCI na 33 i FSB 127

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze na dzien dzisiejszy nie warto kupowac nowej plyty. Ja bym czekal na AGPX8 i SerialATA a argument ze zawsze mozna czekac w tym wypadku odpada. Przykladowo w czasie gdy byly zapowiedzi KT333 a szalal KT266A nie warto bylo czekac bo poza problememi i niewielkim wzrostem szybkosci nic nie wniosly, teraz zapowiada sie wieksza zmiana i mozna sie wkopac w slepa uliczke. Oczywiscie jak czesto zmieniasz sprzet to najwyzej przespisz pierwsze problemy z nowosciami i powiedzmy kupisz sobie tech. ver. 1.1 ale jak bedziesz zmienial za dwa lata to juz bedziesz sie wkurzal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za płytę z Serial-ATA i AGP 8x trzeba będzie jescze troche poczekać choć coś już czytałem że jest już jakiś ASUS ale nie jestem pewniy.

Co do nowości to puki nie spowszechnieją to trzeba będzie za nie słono płacić. A jak na razie radze markową płyte którego kolwiek z niżej wymienionych pod.

Epox, ABit, ASUS, MSI, Gigabyte

Na nich raczej się nie przejedziesz chyba że będziesz miał pecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...