fokus Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ustawiłem fsb 200 mnożnik x10 napięcie default (1.5v). Od czasu do czasu mam restarty kompa. Temperatura 53-54 stopnie. Ja doszukuje się winy w zasialczu ale może to coś innego ? Acha jak dam napięcei 1.6v to komp nie wstaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 aha a moze bys podal jakie masz napiecia? wrozek nie ma. Pewnie ci komp nie wstaje na 1,6v bo zasilka juz nie wyrabia :lol: . A założe sie ze to jakis nastepny user codgena :) Jezeli zasilka bedzie wporzadku to mozliwe ze od temperatury sie resetuje, byly takie przypadki na forum ze duren applebread przy temp. powyzej 50C sie zwisal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amen Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 no ja mam podobny problem i tez glownym podejzanym byl zasilacz, ale powoli zmieniam zdanie.... to moze byc wina temp chupsetu ramu i wszystkich innych ukladow na plycie gl..... ja jak wstawilem od boku wiatrak pokojowy, to jest ok... w miare.. komp restartuje sie ale duzo zadziej..... napiecie sproboj dac 1.525 jak sie bedzie ddalo, to co 0.25 v dostukaj ale to moze byc toco "chyba u mnie" czyli temp. MobO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 pozycz od kogos lepsza zasilke i sprawdz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fokus Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Nie mam skąd wziąć zasialcza więc nie sprawdzę. Niestety na 2GHz nie chodzi stabilnie :( przy kopiowaniu z innego kompa przez kabel sieciowy są resety. Ustawiłem narazie FSB 166 chodzi na 1750MHz i kopiuję. Zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...