Macho Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Panowie mam problem mam ABIT BX-133 RAID na codzien pracuje na PIII 733 i wszystko OK. Ale kiedy kumpel dał mi na tydzen Celerona 700 bo on juz nie kozysta z niego od ponad roku wiec mi opzyczył powiedział ze u niego rok temu działal i lezał cały czas na półce to kiedy wkładam na podład komputer nie reaguje zachowuje sie tak.....nic właczam i czarny ekran....co mam robic jak patrze na niego to nuzki sa OK i ogólem OK a na nim pisze tak Celeron 700/128/66/1.7V..........dlaczego o nie chce działac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 jak włączysz kompa to wciskaj insert (albo delete) nigdy nie pamiętam i wciskam szybko na przemian :-) to włączy defaultowe ustawienia i komp powinien wstac, jak nie wyjmij baterie (ale najpierw odłacz zasilanie :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 to włączy defaultowe ustawienia i komp powinien wstac, jak nie wyjmij baterie (ale najpierw odłacz zasilanie :-)) A znasz coś takiego jak CLEAR CMOS za pomocą zworki ??? Wyjmij baterie... a mózg sobie wyjmij... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 czy ja ci ubliżam ? zworka to ostateczność mozna prze zwciśniecie delete przywrócić ustawienia domyślne jeżeli to nie zadziała wtedy bateria lub zworka. CHAM Kierowca Cham! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2002 Panowie mam problem mam ABIT BX-133 RAID na codzien pracuje na PIII 733 i wszystko OK. Ale kiedy kumpel dał mi na tydzen Celerona 700 bo on juz nie kozysta z niego od ponad roku wiec mi opzyczył powiedział ze u niego rok temu działal i lezał cały czas na półce to kiedy wkładam na podład komputer nie reaguje zachowuje sie tak.....nic właczam i czarny ekran....co mam robic jak patrze na niego to nuzki sa OK i ogólem OK a na nim pisze tak Celeron 700/128/66/1.7V..........dlaczego o nie chce działac? chłopaki próbowałem wszystkiego i nawet odpaliłem kompa bez cpu i zachowywał sie tak samo jak z celeronem co to oznacza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINKiel Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 chłopaki próbowałem wszystkiego i nawet odpaliłem kompa bez cpu i zachowywał sie tak samo jak z celeronem co to oznacza? Jeżeli ten celek jest sprawny, a cmos faktycznie czyściłeś i nic, to znaczy ze masz ustawione recznie switche na FSB 133. Taki niebiesko-biały mały gadżet na Twojej płycie :) Zajrzyj do instrukcji i upewnij sie, ze wszystkie przelaczniki sa w pozycji off (a przynajmniej te, ktore odpowiadaja za FSB133, albo chociaz ten jeden ktory wlacza i wylacza reczna konfiguracje..) Wtedy bedziesz juz mogl dowolnie modyfikowac ustawienia w Soft Menu. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 19 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2002 :P NAJPROWDOPODOBNIEJ JEST SPALONY , ALBO MA USZKODZONE JĄDRO . KUMPEL SPALIŁ 2 CELKI 800 NA PRZEJŚCIÓWCE :) JA MIAŁEM 700 I HASAŁA NA 900 MHZ !!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...