Skocz do zawartości
marianm

sterownik do przejsciowki PSX <-> USB (gamepad z PSX)

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, poszukuje sterownika do przejsciowki PSX <-> USB. Kupilem ja wysylkowo w Ultima.pl, jest to produkt Manty. Driver dostepny na stronie Manty nie dziala, tzn WinXP wykrywa urzadzenie podlaczone do USB, ale nie potrafi go zidentyfikowac. Probowalem zainstalowac sterowniki z sajtu http://www.psxpad.com/index_e.php ale one nie dzialaja z przejsciowkami USB... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem sterowników pod Viste do przejściówki Usb<---Pad PSX

VendorID: 09da

ProductID: 8090

Jeśli ktoś ma namiar na te stery proszę o link

Prawdopodobnie udało mi się ustalić firmę produkującą ta przejściówkę ale na ich stronie brak sterowników

Przejsciówka

Szuma

Edytowane przez szuma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego wkradł się taki błąd używałem do tego kilku programów, teraz sczytałem to USBDeview.

VendorID: 0810

ProductID: 0003

Sytuacja jest dziwna bo w momencie podpięcia kontrolera, komputer wykrywa urządzenie instaluje sterownik. Następnie wchodzę do panelu sterowania --> kontrolery gier w celu skalibrowania. W kolejnym oknie Pad nie reaguje na przyciski po chwili znika z listy kontrolerów gier i system widzi go jako nieznane urządzenie

Szukam dalej

Edytowane przez szuma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi