Skocz do zawartości
CHECK-IT

Zasiłka nie wyrabia?

Rekomendowane odpowiedzi

Od 3 dni zaoważyłem ze po 4-5 godzinach od włączenia kompa ,np przy włączaniu jakis progsow czy rozpakowywania czy czegokolwiek dysk tak stuknie po cichu raz i komp wisi.. Wiec tylko restart pomaga i to nie zawsze bo nawed i 5 nic nie pomaga.. Poprostu jak dlugo chodzi to nie wytrzymuje.. A tak nie bylo. Czyzby Codegen 300? Tylko sie tak pytam bo juz do mnie nowe rzeczy idą w tym huntkey 350 silencer.. zresztą jest wszytko napisane na mojej stronie ... Czy to przez zasilke czy cos innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzac po sprzecie, jaki tam masz to najprawodopodobniej tak.

Sprawdz jakie masz napiecia. Zainstaluj tez jakis program do sprawdzania napiec i temperatury. Popatrz co dzieje sie z napieciami po tych 4-5 godzinach. Najprawodpodobniej 12V spada ponizej 11 i wtedy dysk nie ma co "jesc".. i sie wylacza.. To stukniecie to wlasnie wylaczanie dysku - takie samo slychac gdy dasz zamknij system i komp sie wylacza (przynajmniej u mnie)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sadzac po sprzecie, jaki tam masz to najprawodopodobniej tak.

Sprawdz jakie masz napiecia. Zainstaluj tez jakis program do sprawdzania napiec i temperatury. Popatrz co dzieje sie z napieciami po tych 4-5 godzinach. Najprawodpodobniej 12V spada ponizej 11 i wtedy dysk nie ma co "jesc".. i sie wylacza.. To stukniecie to wlasnie wylaczanie dysku - takie samo slychac gdy dasz zamknij system i komp sie wylacza (przynajmniej u mnie)...

dokaldnie jakbym opisywal zachowanie mojego kompa(tlyko same objawy maja miejsce raz w tygodniu)... :/

az wstyd mowic ale pracuje na codegenie 230... jakies sugestie dla taniej alternatywy(z finansami jak zawsze kiepsko) :(?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Errm... tak btw to mam zasilke deera 350watuf i trzepie mi na 12v 12.7-8v... Czy dysk moze to wytrzymac? BTW co to do cholery te deery, czy to dobre? Nigdy o nich nie slyszalem, komp mam od starych wiec to nie ja qpowalem :D Aha, check, jak dostaniesz tego silencera to powiedz, czy jest glosny i jak w nim z chlodzeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no mam MBM i Aide i inne :) Zlookam napięcia. :) Dzięki tak myslalem ale chcialem sie upewnic..

w buty mozesz sobie taki pomiar włożyć i tyle.Zorganizuj od kogosmiernik i sprawdzaj wtedy napiećia.Masz zasialcz 300W codegen na taki sprzęcie jak w podpisie :?: samobujstwo.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi